Monday, February 19, 2007

Qabil Khushry Qabil Igam

Terasa nak blogging le plak malam ni..dok ingat hubby akan hog the laptop the whole long weekend, tapi mulut aku masin :)..was just teasing him last Friday yg aku hope online game dia tu down..tengok2 betul, mmg down :

XX is suffering from major technical difficulties.
All will be explained when we are back up.
We are doing everything we can at this time please stay tuned.
We will be down until approximately Monday 19th.
There is a small chance we will be back up this Saturday.
Good news: when we're back up we will be on a new better system.
You have our word that a downtime this long will never happen again!

Terribly, very sorry for the inconvenience.
-The XX Development team

*Evil laugh* Dapat la aku berkuasa...kata sampai Monday, tapi still tak ok gak..Kalau tutup terus lagikkkkk bagus (jahatnya aku!). So hari ni to cheer him up, pagi tadik aku browse2, book online ticket, after Zohor, off we went to One Utama. What movie? Well, payah sket dgn hubby aku ni..the only movie that we both like are animation pictures tapi takde so far. Dia tak suka mushy-mushy story, dia akan ikut aku la kalau kena paksa tapi sakit hati tengok ngan dia sbb bila ada line-line yg macam kita rasa dah separuh mati punya cair kan, dia dok gelak2 kat sebelah, sakit ati dak? And kalau scene2 sedih,kalau aku nangis dia buat apa tau? Sengih2 cam kerang busuk.. gila takde perasaan dia tu. Aku macam berkenan nak tengok Music & Lyrics sbb both of us suka tengok Drew Barrymoore but he hates Hugh Grant, so tak bleh. Last2, aku book apa tau? Qabil Khushry Qabil Igam and I promised him that we will have a good laugh sbb aku tgk trailer dia cam kelakar la bila nyanyi Lenggang Kangkung tu and I actually love Erra Fazira's acting.

What? Erra Fazira? Yer, yer..I hear you..read on la dulu..certain movies la aku suka dia berlakon..I like her facial expression. Bila pikir2 balik, the previous 2 movies yg aku tengok dgn dia pun citer Melayu gak..apa jadik dgn Amy? Selalu suka tunggu Malay movie kat TV je bila raya..well, tengok pengarah or tengok pelakon la..aku choosy sket bila citer Melayu :P.
Picture taken from here

Surprisingly, jalan clear je nak masuk One Utama, maybe sbb ramai kat kampung lagik kut, parking payah sket, it took B about half an hour to get a parking spot, aku lak dah masuk dlm siap2 nak ambik tickets..nasib baik la book online (walaupun pay extra RM1) sbb queue dia ya ampun panjang giler...citer dia memula2 slow sket la, and memula gelak2 gak..after 1/2 hour pergh, dah makin sadis, and you know what..air mata aku asyik bercucuran laju jek turun. Memang sebak, sayu, sedih semua ada. Damn those background music, menambah sayu di hati and I swear I could see hubby asyik dok tekan2 the corner of his eyes? Huh? Akhirnya hubby aku ada perasaan?? Tu la dia, kalau korang tak caya, seorang yg takde perasaan pun rasa sebak tengok citer tu ok? I think major part that contributed to the movie (I read that after 5 days dah cecah RM1 juta movie ni) are the actor and actress, and oh the scripts..memang tersayat hati. It's the bond between the brothers, and the family yg buat citer ni kuat. Dengan Dato' Rahim Razali, Fauziah Nawi, Erra,Hans (come to mama, baby :P) and of course Rusdi Ramli mmg meruntun perasaan. Muka dia mmg full of emotion.Well, he is a good actor cuma dia banyak berlakon drama and tak banyak opportunity nak appear in film since industry kita ni asyik sibuk nak ambik reality singers to become main actor kan? I heard the SMS King pun nak berlakon lepas ni yek?? *rolling my eyes*

So, all in all, aku enjoy the movie and enjoy the time spent with hubby, lepas movie, gi dinner Pizza Hut :).Maybe kalau korang yg tengok, korang tak rasa macam aku rasa tapi ni lah opinion saya. So, sapa yg nak tengok, bawalah tissue banyak2, emotion dia lebih dari tengok citer C.I.N.T.A sbb it's about love and family. Cuma ending dia jek la den tak pueh hati, rasa cam nak suruh sambung lagik! Maybe lepas ni nak grab DVD tak halal je for Music & Lyrics eheheh..utk citer omputih beli yg ciplak, untuk citer Melayu, pegila beramai2 ke panggung wayang..sokonglah industry filem Melayu..macam tak percaya je ini aku yg cakap :P. Yeap, I think they should be given a chance.

Below are pictures of some of the things I've been doing since the holiday started. I got angpow for helping my friend - given by her boss, angpow tu warna gold, cantik. Ingatkan dah belanja makan few weeks back kat SEOUL tu, cukup la, rupanya dpt angpow lagi..rezeki jgn ditolak ek? Brought back some work to do tapi buat separuh jalan jek..getik2 pakai inai yg kawan Mama beli kat Mekah. Was also nursing my own wound..mmm the skin around the wound belum betul2 intact lagik and still pedih2 sket and now using the Ibu Gamat so that cepat sket skin tu bersambung.I went to visit Adam just now when I came back from dinner..yg kelakar, coincidentally me, Tiyah and mama are all dressed in pink. And when we arrived, kakak ipar aku pun pakai pink.. ler, macam perjumpaan Puteri Umno la plak!
And below are pictures taken masa B's last day on Friday...with his office mates.. kebanyakannya bapa orang ye and tunangan orang..so, takde yg single :P



7 comments:

neomesuff said...

yaaaa... I heard that movie..shedih gilerz....my cousin yg keras hati pong nangis...ish ish...wonder when I can watch it..

Laaa..sumer dah tunang ke..laaa.. hehehe

Amy said...

Hehehe neomesuff, kalau malas nak gi tengok, tunggu ah Raya nanti sure tunjuk kat ASTRO..
Amboi..bertanya tu utk siapa? :) Kebanyakannya bapak budak dlm gambar tu kecuali yg pakai suar coklat tu. Tapi of course la yg tu saya yg punya ahaaahhhah.

konot said...

best ek citer tu? aku pun mcm teringin ank tgk. ingatkan citer lawak..upernyer ada sedey ek? hmm.. kena prepare tissue byk2 nih!

hiemash said...

amy..aku nampak ko nyer cream caramel...uwaaaa...sedapnyer..
teringin lar plak ;P

Amy said...

Konot..yer aku rasa ni antara filem melayu yg worth the money la tengok. Nak tunggu raya pun ok gak. Lawak mmg ada lawak masa half part, menjadik lawak lenggang kangkong diaorg. Dlm otak aku pun asyik nyanyi jek lagu tu :P..

Hiemash, ces dlm manyak2 gambar ko nampak yg cream caramel jek? Itu yg kakak ipar aku buatkan. Dia la sifu utk cream caramel aku, dia yg ajor.. and of course sifu punya alahai mmg sodaP!

Zetty said...

penuh harapan tau makcik usya gambar yg last tu.

Amy said...

Keh Keh Zetty...gua dah berkenan yg baju putih second from right tu, nak ushar2 kan utk kawan2 atau adik ku, tapi hubby kata dah bertunang la.. takpe Zetty, there are a lot more fishes in the sea ;P