Sunday, June 17, 2007

Weekend yg best

Kadang2 weekend aku bosan gila coz hubby kena keje all weekend, tapi bila dia ada tu, rasa best gila :D. Walaupun hanya lepak kat rumah je. This weekend he only worked on Saturday and spent the whole Sunday with me. Besh!

Last Friday night I worked till 7pm, bekerja keras to make sure all documents are ready for the accreditation annual visit. Insyallah semua dah ready, ada la minor things yg aku tinggalkan for tomorrow morning, dah tak larat sangat, kepala aku berdenyut2..I think I worry too much. By the time sesapa baca ni, aku dok busy ke sana ke mari agaknya. Wish me luck!

Saturday morning, bangkit lambat sket coz kepala still sakit - dgn bertampal koyok kat dahi :). Then received sms from an old college mate - Yan, we're from the same ESL class kat PPP dulu. She wanted to meet me in the evening, aku setuju je memandangkan takde program apa. Went for a wedding in the afternoon with parents and Tiyah. Mak pengantin is Mama's schoolmate. Lauk kenduri gila sedap. Some picture taken during and after the wedding.
Right after we reached home, Abang came with SIL and Adam. This Adam is getting naughtier each day tau..and cheeky too. While having tea, dia celup tangan dia dlm gelas air sejuk and basuhkan muka dia sampaila rambut, dia ingat tengah mandi agaknya! Then masa aku nak kuar gi jumpa Yan, dia bleh main2kan aku...cakap nak peluk, when I bend down to him - he ran away and laugh hysterically, bleh? 2 kali tau? Rasa nak babap je budak ni :D. As I was wearing a pink blouse with matching floral pink scarf, I decided to borrow Tiyah's matching pink sandal - without telling her..hihiihi.
Padan muka aku..dah la sampai kat Shah Alam about 10 minutes late. Lepas parking je, terus grabbed my handbag and voila, baru 2 step..tali sandal tu dah putus. Like cilakak u know. Takkan aku nak drag my feet dari basement masuk ke shopping complex tu. Always, always happened to me tau mende camni. And aku baru je bebel kat Tiyah sbb suka sangat tinggalkan kasut2 dia dlm kereta macam rumah..and of course when I'm desperate for another pair of shoes at this time, takde plak la kan spare kasut dlm keta tu. Yg aku tahu, kasut aku dok guna pegi gym tu ada la kat trunk.

Memang OMG la condition aku time tu. Pakai blouse pink macam sopan je kan, pastu tengok bawah, kasut..?? Memang aku noticed org yg selisih dgn aku sure pandang ke kasut aku, who wouldn't? I would too and I would even tell Tiyah and Mama what I saw usually ..sheesh. Aku punya objective masa tu - jalan cepat2 and masuk Secret Recipe cepat2. Yan saw my shoes when I was walking towards her and dia pun ada this puzzled look. And she then laughed her heart out when I told her what happened. Tapi sebab dia belanja so tak bleh marah la. I had my usual apple juice and walnut brownie - sinful. It was great meeting her again - we exchanged stories and seperti biasa mengenang kembali saat2 manis dulu. Memang betul la, bila jumpa kawan2 lama ni, tak rasa macam aku nak masuk 30 dah tau (I'm still 29, not yet 30 ehehhe denial, denial)..rasa macam still 18 and dok sembang cam zaman dulu2.

And my Saturday doesn't end there. I agreed with Mama to bring her to Clarks sale dekat Corus Hotel - a new hotel replacing Ming Court. So, lepas Maghrib off we went. I was asking for direction when anak kawan mama tu asked "Do you know Avenue K?" My answer was "Huh?" and when she mentioned nikko hotel baru la aku tahu kat mana. Oh man, nampak sangat dah lama tak jalan2 area situ, Avenue K pun tak tau. Dah la masa gi Shah Alam tu pun cam terkejut je nampak SACC Mall, masa bila tah tetiba je dah ada tepi PKNS tu. Ketinggalan zaman aku ni, banyak mende tak update - nampak sangat bukan kaki shopping. Little that we know the Sale is only within 10am till 5pm. Mama was a bit frustrated.

Sunday started with B coming back from Klang (he spent the night there)and pick me up for breakfast. It is Father's Day kan. So we decided to treat Ayah, Mama and Tiyah for lunch dekat Ayah punya favorite fish head curry restaurant kat Jalan Ipoh. Makan nasi suku pinggan pun aku dah kenyang sampai nak muntah. Aku rasa aku dah start adjust to my new routine already - tu yg tak bleh nak pegi jauh dah. Tak larat. Which is good for me la. Maknanya body system dah bleh cope dgn cubaan aku untuk kurangkan makan kut, I think so.

After lunch, Mama and Tiyah went to the Clarks Sale while B and me headed to whereelse - OU. We have booked 4 tickets to watch Ocean 13. Why 4 tickets? B punya office colleague wanted to join - kira double date la. We the married couple and them, the dating couple. Showtime is at 3.10pm and by 3.05pm, his friend sms saying that he could not find old wing. You see GSC is fully booked. I've tried the internet, the sms - semua fully booked. And so, I decided to try TGV and as expected mmg ada seat - panggung kosong plak tu, imagine weekend pun tak penuh. So, terpaksa la aku gi 'jemput' diaorg kat GSC and walked back to TGV. Contrary to B, I haven't watch Ocean 11 & 12 and my main motivation to watch Ocean 13 is just one - Brad Pitt. :P Best la, memang best. Aku puas hati. Baru terasa rugi tak tengok Ocean 11 & 12. The planning, the storyline was just superb and bonus la dgn Brad Pitt nya ..hmmm those blue eyes and that smile, cair!

To complete the evening, after the movie, we then went and played bowling for 2 games. Lagi lama tak main, lagi teruk prestasi aku..memalukan je score. B seperti biasa, menang memanjang :(. Lama gila kitaorg kat OU tu, imagine Zohor, Asar and Maghrib kat situ. Tiga kali masuk surau yg sama.



B and me then had our dinner kat Uptown - me western and him as usual - rice. So, happy la weekend ni sbb macam penuh je jadual. Besok dah keje balik - with a busy Monday plak. Looking back at all the photos taken during this weekend, I don't think I'm quite fully recovered from the sunburned la. I mean, iyer, kulit aku mengelupas like what it should be after sunburned, but patutnya bila mengelupas, then I should get back my original skin color apa? Why is it not happening? Takkan nak beli whitening product kut to get back my skin color? I don't really believe the effect of the various whitening product yg dok ada kat market sekarang ni pun...oh well, I think the word 'putih gebu' will not apply to me anymore from now on. It should now be 'coklat kusam' already to describe me :( (.
Noticed that it's a pink weekend? Pegi wedding baju pink, kuar pakai blouse pink. Lupa plak nak cakap, last Friday tu we read from the paper yg A*ussino ada sale - tanpa berlengah lagi, lunch time aku buat keje gila dari Bukit Jalil pegi MidValley, I bought a pink quilt cover set with pictures of chick and eggs. The quilt cover set with heart shapes prints lagi cantik tapi it's only available for single beds, I grabbed the last two for my colleague and Tiyah. Ada satu makcik-makcik ni macam sibuk dok tengok and tanya whether she can have one becoz she also think it's beautiful. Minta maaf la makcik, I've learnt my lesson from the previous A*ussino sale, grab yg mana berkenan pastu gi some corner and decide which one I want coz other makcik-makcik will push and push and grab macam nobody's business. And if A*ussino dah publish dia punya sale dlm paper, sila la pegi terus bila kedai bukak sbb kalau pegi malam tu itself pun memang dah sold out sbb kalau dia sale, dia betul2 sale.
Tiyah tried that night and pegi kat I*kano punya, mmg betul aku cakap - habis. I was a bit conscious to put that pink quilt cover set in my room knowing that hubby tak baper suka pink. But when he saw it, dia ok je maybe coz it's not shocking pink, just light pink. And seeing him wrapped up in the quilt with chick and eggs print, nampak cute plak laki aku ni keh keh keh. Dia buat muka bosan bila aku cakap camtu :D. And oh ya, aku mmg suka kumpul bed sheets atau sarung2 bantal yg cute2 ni.

Bila aku nak start post blog yg pendek2 ni??

13 comments:

aishah said...

wiken yg menarik..

Anonymous said...

amy.. sedih lah tak dapat join ko ngan yan. aku rindu sangat kat yan tu. ingat yan, teringat fadzi. tapi tak pe next time k. amy bila ade sale clarks lagi? semalam baru aku tunjuk kat laki aku kasut mana yang aku nak. kitorg g alamanda. tapi blom beli lagi lah. ni bila nak ade sale lagi ni? nanti cakap aku yek.. ok tu jek. ha.. lupa plak.. starting from now, apa apa sale ko cakap aku yek.. aku ni tak follow sangat bz le.. hehrhr..love u.

cikPijah said...

takyah la berangan nak tulis pendek2. panjang2 ler best! seresly. bila baca mcm borak ngan ko la kan. :D

Amy said...

Aishah - Jarang dpt..bila dapat spend time together weekend tu, walaupun hanya melepak kat kedai mamak makan capati dgn teh tarik pun rasa best!

Sandra - Weh! Jgn la guna anon..isk. Tu la aku cakap kat Yan ko ni busy woman, payah nak jumpa. DIa suruh aku organize mini reunion N03 tapi dia kata exception untuk ko, ko bleh join sbb ko special sket, dgn semua budak N03 ko ok..ehehe. Gilos, bila la aku nak curi masa nak organize nih.

Cik Pi - Tu la, aku ni bila blog suka meleret-leret la..seresly ke rasa macam borak dgn aku? Camni tak besh la, tak bleh la aku nak dengar suara innocent ko dlm tepon lagi sbb ko takkan call aku lagi sbb dah baca blog :D

neomesuff said...

wahhhh....sonoknyerrr...hari cuti yg penuh aktvt....teruskannn... uuu..i lurve aussino tooo

shell said...

aku pun kopak last weekend beli house stuff. Ok what panjang.. macam baca cerpen :P

Inn said...

tak mo la short entries. tak puas baca. Beb, that restaurant kat jalan ipoh tu apa namanya?

i like Ocean 13 but since dah tengok 11 & 12 so macam jaded sikit the experience. loved love loved the silver surfer though.

cikPijah said...

hikhikhik! ada ker suara aku innocent! podah! yg suara innocent tu maff laah..

Z.Y. said...

wahahahaha amatlah kelakar pakai trainers dgn blouse pink!! aku sakit perut bantai gelakkk wahahahaha

i'm ur opposite la beb. i dont like bz wikens with so many actvts. i like quiet wikens at home, just lazing about, maybe do a bit of cooking and hv afternoon sex. hahaha :D

Amy said...

Neomesuff - Kak Nomee : Hehehe. Jarang2 dapat ujung minggu yg free camni, so layan la kawan & family :D
I love the Aussino colors la kak. Suka sgt!

Shell - Tu la pasal. Tambah lagi ada sale, mula la! kUi. Hoi, kutuk ka kata blog aku macam cerpen. Kang nanti aku buat citer hikayat kanak2 sure aku kaya macam Rowling tu. Tak yah keje dah!! Bestnya ahaha.

Inn - E & O kat Taman wahyu, Jalan Ipoh. Usually if I go there, there will be lots of Malay and Chinese families. Penuh memanjang. Been there? I enjoyed OCean 13 and definitely enjoyed looking at Brad Pitt full screen eheheh

Cik Pi - Suara Maff mmg suara pompuan melayu terakhir ok? keh keh..

Zied - I looked horrible ok? Cewah macam la cantik sgt pun sebelum ni. Lepas jumpa Yan tu, aku jln laju2 pegi ke car park, tak sanggup dah menerima stares dari org ramai :D.
For me, pegi berjalan ke or laze about ke, mana2 bleh asalkan ada somi terchenta, dunia ni rasa indah je - hilang rasa serabut keje :D

Anonymous said...

heheh amy sori yek. aku ni buta IT walaupon laki org IT. tak geti nak letak nama. mcm komplikated jek. lantak le cik anon, cik anon lah.. :P

Amy said...

Kekek cik Anon - I love you no matter what..keh keh cik azwar, if u happen to read this, maybe bleh tolong tunjuk sket camner..:D

Fina said...

tu la aku agree ngan shareen...baca blog kau cam baca cerpen melayu kat dalam suratkabar...

anyways...sgt happening ok weekend kau...