Wednesday, October 31, 2007

I hate you..but I LOVE you!


Nampak dak gambar atas? This sms was sent today by Zul at 3.10pm. Apa korang rasa sebagai isteri bila suami hantar sms cakap "I hate u"?

Sedih?

Geram?

Sakit hati?


-

-

-

-

Well, I laughed my head off tadi. Kitaorg ni kalau gurau memang camni, agak kasar pada pandangan orang la. I went for a meeting tadi at around 12pm. I managed to escape by 1.30pm with an excuse to check whether lunch is ready to be served for the visitors. End up, aku lunch sama dgn visitors (lapar siot) and got back to my workstation at 2pm.

As expected, B dah 2 kali missed call - dia memang selalu call during lunch time. Lupa agaknya minggu ni I never had a proper lunch time dek kerana busy yg teramat. So, I called him back, dia plak tak jawab. Then I went for a discussion till 3pm. Ada missed called lagi. This time accompanied with the sms "I hate u". Hahahhaa, by this time aku tahu dia dah geram main kejar2 call dgn aku. More like merajuk. Kenapa aku gelak? Sebab kalau nak kira ratio merajuk, aku 10 kali merajuk, dia baru nak 1 kali merajuk. So, bila terlalu rare..jadi kelakar plak bila dia merajuk/nyampah dgn aku. Bila aku call balik dan gelak-gelakkan dia, dia pun gelak. Dia paham sangat dgn peak period yg datang 3 kali setahun ni. End October last year time yg sama macam this week la UK visitors ni dtg. Bezanya last year, abis jek minggu tu, B and me fly off to Langkawi for a vacation. This year? Makcik fly atas katil je la, nak balas dendam tido. Penat siot, dari Isnin lepas, everyday 8am-8pm keje. Balik rumah bawa keje balik lagik..

This weekend selain dari cuba menghadiri open house, saya plan nak relaks2, dan 'cuba' menikmati 'fasa baru kehidupan'...cewah :P.

Saya juga amat rindukan Adam..dah 2 minggu tak buli dia sampai nangis. Mama dgn Tiyah dah pergi jumpa dia 3 kali last week which I could not join sebab saya pentingkan keje. Ye, saya bukan ibu saudara contoh. Nanti minggu depan kita jumpa ok Adam? Angah dah gian nak buli Adam.. :D


Adam curik cermin mata Atok ek?

10 comments:

coops said...

cute couple ;)

konot said...

hate la kunun..hehehhee.. anyway tak baik aaa nko nyakat adam sampai nangis... am selalu buli balqis sampai nangis.. sakit jiwa aku tgk but kdg2 tu cam lawak la jugak..heehh.. 2 beranak tuh!

neomesuff said...

for me..i hate u means i hate u..heheee..kira perang besar u c lah masa tu

Romantiknyer hangpa dua ni..dont stop posting about it ye..

Roti Kacang Merah said...

ya ya betul cakap neomesuff... don't stop posting about being romantic between you two. So that kak lin boleh buktikan pada abg zul everytime whenever i complain to him that dia tak romantic and he'll end up answering "itukan dalam movies aje......".

menci aku.

Zetty said...

comey pix adam pakai spek atuk dia haha.

Amy said...

Coops - Hi! Welcome to my ngarut blog. Alah, masa cute, cute la. Masa rasa nak cakar, cakar gak..ekek adat la tu. Hey, you're a Scorpio too? I saw your blog. Happy birthday in advance. Our birthday month has officially started ;). Keep visiting ya!

Konot - Kekeke aku suka bila Adam merajuk dgn aku..geram tengok muka dia. Rindu gilos kat budak kenit ni.

Kak Nomee - Biasalah kak, amy ni kuat merajuk. Bila geram, bercakar gak..tapi tak pernah lama, abis2 hari tu gak baik balik. So far la...

Kak Lin - Dah kawan dgn dia lama, dah paham sangat kut. Tapi kalau gaduh, gaduh gak. Adat la kan somi isteri.. eleh, takde la romantik sgt pun..biasa je.

Zetty - Tu la, picture taken by Tiyah masa diaorg gi last week. Jealous aku dia buat aksi macam2 bila aku takde.. harus segera aku gi jumpa ni..rindu sangat dah!

Anonymous said...

Muaahhaha..
kalau aku dpt sms I hate you ni, dah nangis keluar biji mata gamaknya.. hahaha..aku dgn ed jarang sms.. kalau gadoh langsung tak penah sms, buat memasing misinterprate jek, muakakkaka..pastu makin gadoh laks..

~arena

Amy said...

Che Na - Kitaorg pun jarang2. Kalau call tak berangkat je kitaorg tinggal sms atau pun saja2 kalau nak nyakat2 ke baru sms. Bila dah lama kawin, makin jarang nak gaduh dah ye dak?

Drama Div@ said...

You hate me... but I heart you

so cheeewt!!

Amy said...

Zal - Cheewtt ke? Awak cakap saya chweet ke? I heart you la! :D