Monday, January 28, 2008

The last weekend in January

Lagi baper hari dah masuk February kan...japp jek. Minggu ni pun best keje 4 hari jek.. oh well org Selangor kena keje 5 hari la kan ;P

Had my 3rd serving of JCo donuts last Friday..*loser* saya tak 'sengaja' ok? Balik dari keje mak aihhh jam dari Bandar Kinrara lagi, crawling sampai ke cable bridge..selalunya jam start dari tol, tapi tah apsal dari BK dah start. Lepas je tol, dah set my mind that I'm going to cut through Sunway-Subang-Fed Highway sebab selalunya smooth je. I was wrong, I can see the traffic building from Pyramid sampai ke flyover depan SS15 tuh..uwaaaa..lepas lalu Pyramid, I thought to myself "Singgah JCo la, relaxkan otak sket"...I told my sister what I had in mind, she just rolled her eyes - malas nak layan kakak dia. Hey, I'm the one driving ok..penat. Hehhehe so saya tinggalkan kereta dgn Tiyah depan Sunway Lagoon, and bought us half dozen and continue the journey. Heheheh.. 'tak sengaja'.

Saturday was Aju's wedding - Intan's sister. I can't wait coz I actually miss Adam so much. They went to Keramat since Thursday lagi. Was looking for him tapi tak jumpa2, biasalah bila dah ramai tu, lagi seronok la dia berlari ke sana ke sini. Lepas makan, I felt a small hand pulling my baju kurung..I looked down "Adamm" *hugs*hugs* he looked so comel in green baju melayu. But he was in a bad mood coz lips dia ulcer, dua plak tu. Poor baby..so dia asyik meragam la. Penat dukung dia, nak main kat tengah panas. Dah penat, aku suruh Zul dukung and went into the house. Rupanya sempat dia pau Zul suruh beli aiskrim dekat Apek beskal jual aiskrim :)

Mr Bad Mood

Itu je la citer weekend saya. Saya paling tak suka dia buat lawak masa saya tengah merajuk dgn dia.

(Phone conversation last Friday)
A : Malam ni makan rumah tak? Ke balik lambat? *suara brutal*
Z : Tak nak makan rumah la, B
A : So, balik lambat la ni?
Z : Tak..nanti B nak duduk mana kalau saya makan rumah?
A : *dah hangin* Naper tanya saya duduk mana plak?
Z : *giggles* Ye la, kesian rumah tu, kalau saya makan..nanti B takde rumah dah
A : *smiling, trying to hide laughter* Elleh, konon cute sangat la lawak tu

8 comments:

pijah said...

hihihi.. angin lagi.. kan dah kena lawak mkn umah :p

Nomee said...

He.. he... laki nko kelakar la.

konot said...

wakakakaka...lawak!! mmg lawak la laki nko!

Zetty said...

lain kali jawab cam ni "mamee monster jek yg makan rumah".

hehe.

Amy said...

Cik Pijah - Tu la dia, mmg pandai nak buat lawak time aku hangin :)

Nomee - Hmphhhhhh aku gak yg kena

Konot - Kekadang je tu, terkeluar lawak

Zetty - Ada je akal dia nak jawab balik nanti :P

Z.Y. said...

wahahahhahahahahhaa :D

sekian timakaseh

Inn said...

my sister's name is aju :) but the one getting married is cin.

i like the baju! the green so nice. ada gambar yg tunjuk clear tak? nak tengok la, bleh?

Amy said...

Zied - Sama2 eheheh. Enjoy ur trip bebeh.

Inn - Which baju la, Aju's ke? Unfortunately I only have one picture of her only. Kalau Tiyah's one, ada la some other pictures.