Monday, February 04, 2008

An enjoyable weekend

Had a great time during the weekend.. but no pictures. :)

Friday being a public holiday, was spent with my best buddies - Rosnah and Sandra at JCo, Sunway Pyramid (where else? :P). Bahagia ok? Pastu jalan2, then lunch kat TGIF (tak baper bahagia), then jalan2 lagi...we went back at 5pm. Gila dak dari 10am sampai 5pm kat situ? Tu pun rasa tak puas lagi, kalau tak mengenangkan suami dan anak2 terchenta, tak balik lagi gamaknya hihihihih.

Saturday night, finally managed to get B to come home early and we went out for dinner kat Uptown to celebrate Ayah's birthday (lepas sebulan baru nak celebrate!). Ayah as usual craving for Steven's Chicken Chop. Mama and B had fish and chip (Ros, lagi puas hati dari TGIF ehehe). Tiyah buang tebiat takmo makan western, nak makan nasi le plak. Abang and Intan were in Taiping for Aju's 'bertandang' ceremony. Mama not feeling well, kaki sakit so she was walking very slowly. Minta2 la Mama cepat baik.

Sunday night, B and me went for our movie outing. The movie I was waiting for since December - P2. I know it's a horror movie (horror to my standard la, aku kan penakut). Went to GSC, One Utama. Had another tak-puas-hati dinner kat cafe near there. Ingat nak share la spaghetti cekik darah RM7 sepinggan tu, B pun terkejut "Apsal bodo je spaghetti ni?" For us, 'bodo' means kosong. Alah, macam meehoon goreng dlm tupperware jual kat seben eleben tu RM2, just plain meehoon goreng, so my family call it meehoon goreng bodo. But sedap tau. But this spaghetti ni la dah 7 hengget, bodo plak tu, tak nampak langsung chunks of meat nya.. ehehe makan je la sambil gelakkan diri sendiri then sempat lagi layan bowling 2 games. Yeah, I lost..but, but not my fault. Kasut 'ter' besar (malas nak gi counter balik), pastu baju ala-ala proper dgn pantsnya, tak bleh nak baling all out lasak2...so maka saya kalah. Sekian alasan saya :P

The movie was ok. I enjoyed it, sgt suspense. Maybe utk korang takde mende ah, tapi aku ada gak part2 yg aku tutup mata dgn tangan. Dan aku berjaya tahan diri untuk tak pegi toilet. Aku dah serik pegi toilet tengah2 movie bila malam sbb sgt sunyi dan scary kat luar cinema tu. Balik dah kul 11pm, kuar panggung arah lain le plak diaorg directkan kan? So, aku dgn hubby agak2 termanggu2 nak cari balik keta, we are sure it's in B1, cuma alphabet je dah ke arah lain sbb entrance lain..B being him said "Awak tunggu sini, saya pegi ambik keta" Hell no! Gila nak tinggal aku kat basement tu sorang2 tengah malam especially lepas dah tengok P2 movie tuh?? Aku tarik lengan baju dia, ter kekek2 gelak mamat tu "Jangan mengigau sudah malam ni"

As expected, aku yg memang kuat bermimpi ni memang mimpi macam2 semalam, semua related to the movie la.. dekat basement. Waduhh! Memang tak lena tido, kept waking up every 2 hours I think..ting tong rasa kepala ni pagi tadi. Aku rasa aku tak lena tido sbb aku nervous gak la.

Nervous apa? Well, actually last Friday masa berlepak dgn Sandra and Rosnah tu, I received a phone call - "Saya XXX dari YYY. Boleh datang interview Isnin nanti 9.30am?" Serious aku terkedu time tu sbb tak expect pun..and dari Friday sampai la ke pagi tadi, jiwa saya kacau. Dah 5 tahun weh since my last interview, so imagine la how nervous I am pagi tadi. Butterflies in my stomach, sweating palms and all things that you can imagine. The company was only 5 minutes drive from my office. Arrived at the parking lot by 9am, took few long deep breaths and walked towards the building. Isi borang2 and jawab2 soalan, by 10am the interview started. After the 'Tell me about yourself' session (Thanks Raff!!), I started to relaxed. Tambah2 lagi the two interviewers pun sgt2 sempoi and macam borak2 je. It lasted for 20 minutes and I rushed to work. Overall I think (I THINK!!) I did ok. Kalau ada rezeki, alhamdulillah. Kalau takde, I will move on. But one thing's for sure, lepas interview tu, I felt more confident about myself - something that I cannot explain in words.

Aku bohong sunat hari ni, cakap kat boss aku apply 1/2 day leave sbb nak pegi check up. Tak biasa ah buat keje camni (yeah, yeah go on and roll your eyes!). Nama je ambik half day, kul 11am aku dah tercongok depan PC aku. Boss saw me and said 'Eh, you're here already?' . I didn't even dare to look at him in the eyes ok? I just stare at my PC and nodded. Apsal aku rasa guilty nih? *sigh*

14 comments:

aisha said...

clap..clap..clap..hehehe..tgk P2?ngeri ak? saya siap pejam2 mata lagik tgk.. kan dah ckp... akak mesti tak nak dok kat parking lama2 lagi pas tgk citer tuh!!Neway, gudluck la akak ek.. arap dpt gud news...
p/s : dah tgk cuci lum?

cik ros said...

say no to T**F. Next session 'Roma Irama' ok.

selamat berjaya.....lepas ni boleh lambai opis dari tingkap dapur :)

aishah said...

good luck interview tu. kalau ada rezeki dapat la tu.. kalau rezeki lagi murah kat tpt skarang pun ok jugak.

JueOny said...

Amy...nak say g.luck tapi ko dah pi pun...anyway...hope yg terbaik tuk ko k....

Amy boleh tak ko habaq kat zied include aku skali dlm blog dia....nape ramai dah privatekan blog...missed byk benda la wey...
ni email aku k...jueony@gmail.com
zied...if u r here...plz include me k.....muaahhhh........

Anonymous said...

Babe,
huhu pergi interview.. aku dah lama tak interview babe.. my last interview was 3 years ago.. saje jek nak tau my market value.. bukan nak blah sangat pon..bengong tak cam tuh.. hahhahah... all the best!

~arena

shell said...

tak yah rasa guilty.. it's your right whatttt..

aku rasa JCo ada letak something kot.. U're really hooked up with it :P

Amy said...

Sha - Serious weh akak takut sampai termimpi2 scene ngeri yg dia langgar sampai mati, terpercik2 darah tu...ewwww. Lepas ni nak tengok citer 'Awake' Jessica Alba dgn '27 dresses' Katherine Grey's Anatomy tu.

Cik Ros - Muhahahha. Jom kita try nanti. Insyallah Ros kalau ada rezeki. Aku berangan nak gi keje jalan kaki nih!!

Aishah - Tempat sekarang tengah menunggu appraisal dan annual increment..minta2 banyak la

Jue - Thanks beb. Nanti aku bagitau Zied. Dia tengah enjoy sakan kat Phuket sekarang ni :P

Che Na - Ok lagi ah baru 3 years ago. Aku dah 5 tawun beb..rasa macam baru grad je dia punya nervous tu ahahha

Shell - Ada kas kas kut muahhaha. I'm going again tonight. Bukan sengaja, kakak ipar kirim ah eheheh

konot said...

aku dah haramkan sumer list citer hantu since aku tgk Jangan Pandang Belakang.. nanti nak masuk bilik air pun takoott.. kalau Am bukak citer hantu kat TV pun aku pusing belakangkan TV pas tu tutup telinga muehehe..

p/s - aku lagi penakut dari nko.. agaknya org2 scorpio ni sumer penakut kot

linda bayam said...

Amy,

Congrats on two things: no.1 - sebab telah berjaya mengharungi sesi interview tersebut, and no.2 - U have successfully made me wanting to taste JCo donuts so badly...tapi sampai sekarang tak dapat, panjang betoi lining seh! Kat mana (selain Pyramid) boleh dapat menatang tu haa?

JueOny said...

Hehehe...aahhaah la konot...aku pun scorpio memang penakut....jgn kata nak tgk...iklan cite antu kat tv pun aku leh gaduh dgn hubby suh tukaq channel lain cepat2....sampai la ni laki aku kempunan nak tgk cite antu....

Nomee said...

Tak baik tau Amy... tipu Boss. Muhahahahahaha.

Amy said...

Konot - Ko ada hati lagi pegi tengok citer Jgn Pdg Belakang? Eeee, citer hantu aku tak bleh la. Citer P2 tu bukan hantu, seram dgn psychotic tu je. Habis je citer P2, Zul dah tanya "Lepas ni bleh tengok citer hantu le plak?" Eeee, jgn harappp! Tengok la sorang2, takmo aku. Kalau iklan kat TV, tengok secepat mana jari aku nak picit remote control, samada aku mute sound pastu tutup muka dgn bantal, or tukar channel ataupun terus tekan off. Muahahah. Paling tak suka iklan kat radio siap dgn suara mengilai..tengah drive malam2 lak tuh waduh.

Linda - Ko makan donut tu sedozen pun takde effect kat ko ok sbb ko slim melim. Alah, habis lama pun 10 min je beratur..kalau tak nak beratur ko pegi weekend pagi dlm 10am, org tak ramai lagi, belum bangun tido eheheh.

Jue - Ye la...aku pun dah buat kesimpulan org Scorpio semua penakut. Female scorpio je kut. Zul ok jek tengok citer hantu (dia Scorpio gak)

Nomee - Tipu sunat dgn org tak seagama. :) Jgn la buat aku rasa lagi guilty wehhhhh

Amy said...

Linda - U can get it in Pavilion too. But jauh le plak nak gi KL kan? Tak pun ko bleh pegi yg si copy cat yg claim dari US dekat Curve tu..beratur gak la. Some people prefer there, some people prefer JCo..I don't know, but my taste bud heart JCo!:P

Blogger said...

Did you know you can create short urls with Shortest and get cash from every visitor to your shortened links.