Wednesday, March 18, 2009

Zul

Warning : Melancholy post ahead, bleh muntah:)

I only saw B for 20 minutes today. Tu pun hampir dah tak jumpa. Past two days, he came over for lunch and after work we will meet again for teh tarik before he went off to work at 6.30pm. Today, he needs to send his car to the workshop and told me we can't meet for lunch. Sedih gak. Yeah pathetic but in my defense, that's the only time I can see him if he's on night shift. And I was thinking to myself, takpe lah, I need to go the bank anyways. Dah nak start korek duit tabungan untuk kerja2 rumah tu, uhukk.

Sekali ASB offline le plak, went to tapau nasi at the nearby stall when B called, "J
om teman saya makan jap". It was already 1.40pm, and I merely have 20 minutes before I have to go back to the office. So, jumpa la jugak dari tak jumpa langsung. Rupanya dia datang dari workshop kat Puchong tu sbb owner tu pegi makan jap, and he's going back to Puchong lepas lunch dgn aku (and balik rumah utk mandi and salin baju keje). Aisehh..terharu jap.

But I was still hoping I can meet him again after work kalau kete dia dah siap. He called at 5pm and said he can't make it as keta bleh siap only by 6pm and he better straight drive to Klang for work. At first I said ok. But as I walked towards the office carpark, I felt lonely. ..

Tak syok langsung dia takde malam2. Takde sapa nak nyakat aku. Takde sapa nak pakai kain pelikat ikat kat muka cam hantu ninja and sergah aku bila aku kuar dari bilik air lepas mandi. Yeah, cam bebudak kan? Gosh, I really miss him.
Yg aku tak paham, kenapa kena ada rasa rindu ni? Bukan dah kahwin, dah takde rindu-rindu ke? I called him tadi:


A : I hate M*** sbb suruh awak keje shift
Z : Jangan la benci, M*** yg bagi kita bonus

A : Hhihihih

Aku tak citer rasanya sebelum ni, dia dapat bonus end last month, tak la banyak... jadilah dari takde langsung. Alhamdulillah. Simpan, simpan, simpan. :)

Ni gambar2 ambik dari handphone dia. His favorite past time - fishing. Punya besau2 ikan tapi dia pegi kolam 'Catch and release', so lepas tangkap, letak balik dlm kolam. Buat lepas gian mancing je. Ya ampun, kalau dia bawa balik rumah ikan sebesar ni, harus aku suruh hantor balik, tak kuasa nak siang ikan besau camni. Geli :P

My kain pelikat ninja

I lap u B :P

17 comments:

toughcookie said...

awww... sho shweeett... hehe.

i especially suka when you describe the lipat kain pelikat part. teringat pulak acat punya cute noti things he'd do macam budak2.

take care, ah... tido baik2.

Amy said...

Juan - Haha, tak rasa nak muntah ke? Aduih. Tak sabar tunggu lunch time ni, nak jumpa :). Dia memang macam budak2, in a nice way la yg bleh buat I gelak sakan. Tu tak citer lagi kitaorg lumba sapa minum Vitagen paling cepat *gosh*

Nomee said...

Wow Amy. We (my Che Man & I) never do gila-gila things like that. I wonder why.... You make me smile (wide one) with this entry. Muah!

Cosmic_GurL said...

Hehehe...men! esp yang kuat menyakat..no matter how old they are or how long uve been married to them, they will still sakat you and do budak2 stuff. But it's endearing kan? :) If diaorang tak buat camtu then kita plak rasa semacam...hehehe

Amy said...

Nomee - Sekali-sekala je tapi sekali sekala tu yg kadang2 buat aku sengih sorang2 and buat aku rindu :p. Am glad I made a friend smile today *mowahs*

Sherie - Yerrr kekadang in between laughter I dok cakap "Awak tu dah 33 tawun ni ok"..that's why la kadang2 rasa 'sunyi' bila dia keje malam.

*senyum lebar* (baru lepas lunch dgn B)

dillazag said...

Babe, such a sweet entry.. :)
Miss makan makan dengan awak jugak.. Bila nak bergossip ni, wei???

Amy said...

Kak Dills - *hugs & kisses* windu gakkk. Tu la dia nya..tah bila. Aku bulan 4 dan 5 ni busy as bee kak, final exams duration kat U ni. Insyallah bila ada kelapangan akan saya aturkan :)

ujie said...

ouchh!! aku rasa cam nak bawak kain pelikat 9/5 nanti la.
hah bek ko dorang pakai kain pelikat!!
trademark tuh ekeke

Amy said...

Ces Ujie...sempat ko comment ehhh! Hiks mana bleh pakai kain pelikat 9/5 kang aku baling bola bowling tu masuk dlm kain :P

Uncle Lee said...

Hello Amy, saya gila fishing too. And here its everywhere 'catch and release', and 'take what you can eat'.

Your cherita is very interesting....Lee.

Amy said...

Uncle Lee - Yes I know. And I'm sure kat Canada the scenery is nicer :). Interesting ye Uncle? Thank you :)

wanshana said...

Alahai...shiannyer dia...But, I totally am with you on feeling very lonely at night when my other half is not around :(

How long or how oftern kena shift malam ni, dear?

By the way, you are hereby tagged :)

Do hop by my blog, ya? Thanks!

Amy said...

Kak Shana - Sian kan kita *hugs* but you have your kids around to keep you busy ehehe. Shift malam every other week. Habis shift malam today (4 days), then off 2 hari, and monday start morning shift for 4 days and ulang balik cycle *sigh*. Wah ada tag,ok ok insyallah will do.

myheartbleeds said...

Amy dear... dah lama tak leave comment kat sini kan?? ;-)

yesss... what a sweeet entry and can I say something?? I KNOW HOW IT FEELS ;-(

tak pe... sabar and when he's around, be sure to make up for all the lost time !! ;-)

Arena said...

Babe,
Hahha dah dok berdua jek cam aku dgn ed tu, memang lah perangai memasing cam bebudak. Muahahhah. tuler, aku bosan jugak kalau dia outstation..

Amy said...

Myheartbleeds - Yup,I miss having you here! I pun lama tak tinggal comment but I still read jugak your blog ehehe. *Hugs*

Che Na - Tu la..cam bebudak.. haha.

konot said...

ssungguh sweetttt :)

am pun mcm zul.. suka balut towel kat kepala and sergah aku...
sakit jiwa ooooo... but bila tak de.. tu la yg rindu sgt..

tak de keje kan derang nieh?