Sunday, April 26, 2009

Adam and Akif

I've just finished packing. Being busy, ni je la masa nak pack pun. Alah, pack for one day je (beg tetap penuh, I wonder why :P).

I haven't seen my nephews for almost a month, dah meluap2 sangat dah rasa rindu especially kat Adam. Well, these past few weeks I've just been talking over the phone je dgn dia. So, last night walaupun kepala masih ding dong balik keje near 7pm, aku gagahkan diri jugak. Makan ubat, tutup lampu, aircond full blast, tampal koyok kat dahi and slept for an hour. 8.30pm bertolak pegi rumah abang. Luckily Ayah drove, so aku melepek je duduk kat belakang.

Adam greeted with a wide smile (dgn gigi yg rongak depan) and a big hug. I miss him a lot! Layan dia bercerita macam2. He showed me the lump at his back. He's due for a minor operation on 4th May. Kat belakang dia ada lump sket, scan result showed darah beku.Bila pegang macam keras je. Sedih betul. I hope everything will go well.

Just as I layan dia, he asked me dgn muka penuh harapan "Angah, tido sini ye?". Nak nangis ok. I wish I could but I have to work, I told him. Terus mulut muncung. And bila nak balik, tetiba je takmo salam sesapa, not even my parents. Dia kata dia ngantok, bleh? Tetiba je tadi hyper je. Selalunya macam tu la kalau dia dah merajuk tu. Pujuk2 lama2 dia ok, and hugged us all before we say good night.

As I went down from the apartment, I remembered I left something and went back right up. My SIL told me when we left tadi, Adam said "Mama, jangan la kunci pintu, nanti Angah datang balik". Ahhhhhhhhhhhhh. Sedihnya..must remind myself to spend more time with them bila dah habis exam ni.

Akif tu as normal la. Layan diri je, dah bleh berjalan skarang, langkah makin laju. Tak duduk diam langsung! So cheeky and kuat buli abang Adam dia.

Please pray for my nephew well being and hopefully the operation went well. AMIN.


4 comments:

Anak Daddy said...

Insya Allah everything will be fine. Akiff dah boleh makan solid food? A.Teh is soo paranoid about giving solid food to Ray yg dah 17 bulan. Takut dia tersedak. So now, bagi nasi pun dia rasa pelik and keluarkan balik from his mulut.

Anak Daddy said...

And owh..please give my hug to Adam, he'll be well in no time after the surgery.

Roti Kacang Merah said...

nanti update tentang op Adam, mkay???

alaaaa sweetnya anak awak tu, sayang betul dia ke awak..... sigh.

Amy said...

Aunty Teh - Suap apa saja si Akif tu Aunty Teh, telan je semua. Solid food bukan lepas 6 months or 1 year ke? hihihi.

Kak Lin - will do. Am worried sick. Hopefully takde apa. Anak buah saya ni ada mood akak..kalau clingy mood dia dah mari, duduk atas riba, pastu tanya soklan2 menikam kalbu cam amy citer tu..tapi Sabtu lepas Amy dah gi Penang, they came to the house. Mama kata tak tanya langsung pasal Angah dia. Cessss heheheh.