Thursday, August 20, 2009

I married a Bangla

This happened 2 weeks ago I think, at B's workplace. Ada satu makcik ni panggil B's shift partner and bisik 'Budak baru tu (refering to B) tu bangla ke? Aku gelak gila bila dia citer..haha nampak sgt kulit gelap.

Sian B.

I wasn't feeling too well 2 days ago. Kena food poisoning, muntah segala la kat office but I managed to stay till the end of office hour and went to clinic right after that. Picked him up from work yesterday, masuk2 je kereta he immediately took out something from the plastic:

B : B, saya belikan ni utk awak..sedap, awak mesti suka.
Me : Apa ni? Pelik je nampak
B : Tak tahu apa nama dia (he's clueless about kuih's name, kuih seri muka pun dia panggil kuih putih hijau ;P)

Dah makan, aku kata la takde la sedap sgt sbb inti dia serunding yg kering. Kecewa dia sbb dia kata before this diaorg isi mende lain, macam ala-ala kebab ayam/daging dgn mayo yg sedap..tak sangka plak yg dia beli ni inti serunding. Jelas ok riak muka dia frust je, siap beli dari 2pm lagi semata-mata sebab takut habis nanti aku tak sempat rasa katanya. Awwwwww, how la not to love this man.

Dah dinner, makan ubat dia suruh aku rest..and dia basuh pinggan termasuk periuk belanga yg aku tak sempat habis basuh the night before. Bliss! It's these little things he do yg buat aku saaaaayyaang sangat kat dia. :) Bangla pun bangla la, I love him to bits.

14 comments:

aisha said...

amboi..2 citer dalam 1 ari? kagum.. hehehhe..mamat bangla ek? alaaa...cian... tapi, apa ke nama kuih nyer yang dia beli tuk akak tuh?

Amy said...

Sha - Haha yg ni dah karang 2 hari tapi tak sempat2 nak publish. Tu belum citer meja yg I dapat dengan potongan harga 40%..seronok gila :)

Anak Daddy said...

Milia beraya kat KL or Pahang or Perlis? Kalau Perlis, mai la rumah. Tapi 2nd day A.Teh dah ke Kelate.

Amy said...

A.Teh - As usual, routine we all pagi beraya rumah Mama milia, then on the same day around 11am dah gerak ke Pahang and will be spending the rest of my leave there. But Zul is working on 3rd day Raya, so I shall be back by 2nd day Raya to KL. Do give me a call kalau nak datang, would love to meet Rayyan. Ajak Aunty Yang dgn Aunty Ani sekali!

toughcookie said...

hehe... sho shweet :) *tsk*

wanshana said...

Bangla romantik and very caring -tak per... :)

Selamat Berpuasa to you and Zul!

Amy said...

Juan - *tutup muka malu*

Kak Shana - Haha angin romantik dia tu sekali sekala je Kak Shana, tapi bila dia buat, cairr je rasa :P. Thank akak. Selamat berpuasa to you too. Do share tips2 sahur yg simple tu. I really need it :)

nadya.s said...

hahaha! bangla. bangla pun bangla la. cinta itu buta warna kulit :P

janji suami sayang kt amy kan?

slamat berpuasa and take care. jgn makan benda2 pelik for a while :D

Amy said...

Hahah Nad, nice to have u dropping by. Ntah la, sayang la kut..tgh sakit jiwa ni, he just called to let his shift was changed from 10pm-10am to 7pm - 7am. So maknanya this first sahur and the first iftar tomorrow saya sorang2..huhu..sedihnya! Mujur la iftar besok mmg dah plan makan ramai2 dgn family..kurang la sedih sket (kononnya la)

Zetty said...

hahahahahha...sorry! tak leh tahan nak gelak.

Izsha said...

Hitam hitam si tampuk manggis. Makin dipandang semakin manis. Hahaha.. gurau ye Amy.

Amy, baru dapat tau from Siti rumah baru kau actually dekat-dekat rumah kitorang je. Wahh.. boleh la datang beraya rumah kau nanti yekk..
- Izwa

Amy said...

Zets - Haha..gelakkan je, dia dah immune :). You've met him personally twice kan? Ada la sket2 rupa bangla kan? :p

Izwa - Hahah..mari la..ajak dia sama. Lepas2 raya la. Aku raya pertama macam biasa, balik Pahang. Dah raya kedua, ketiga baru balik sbb katanya dia kena keje raya ketiga. Tak sure lagi. Anyway, Siti ada no handphone aku..call dulu tau. See ya.

konot said...

bangla pun bangla la amy.. mana nak carik bangla sweet and caring and loving mcm zul tuh! ur so lucky lah woman!

Amy said...

Konot - U make him sound like an Angel la! Takde la dia se perfect tu, tapi aku tetap bersyukur (kalau time gaduh, gaduh gak :P)