Monday, January 18, 2010

Kenapa?

Kenapa ye? Bila kita nak cepat, mende2 ni sure terjadi :

  • Orang yang beratur kat ATM depan kita sure terkial-kial or buat 2 kali transaction
  • Kat Smart tag, org kat depan punya card tak dapat dibaca, membuatkan keta2 kat belakang dia kena undur
  • Traffic jam depan traffic light yg dah hijau, pastu org mencelah masuk, pastu lampu tukar kuning, dan orang yg mencelah masuk tadi dapat pegi dan kita kena berenti sebab dah merah.
  • Nak bayar parking kat mesin, pastu org depan kita baru nak ajar anak-anak dia how to use the machine, kat mana nak ambik duit balance bla bla..*cringe*
Happened to me all the time!

Aaaanyywayyy, had a great weekend. No need to come to the office. Saturday morning started with me going over to KJ to pick up Mama and went to pasar tani with her. I wanted to go sbb nak cari ikan besar dan segar for me to cook for lunch. Sempat gak melencong beli tudung baru :P. Had breakfast with Mama and I head home, ready to cook.

Aku dah sedar dari Friday night tu yg gas dah habis (nasib baik Cream caramel sempat siap ngam2 dgn gas habis). Balik dari pasar pegi merata kedai cari yang sanggup antar ke rumah tapi either takde transport or takde org. Aku pegi sejauh PUJ 1, and when that guy promised he will deliver right away aku pun balik dgn senang hati. Tapiiiiiiiiiiii, lepas setengah jam tak nampak btg hidung..7-8 minit je pun drive dari kedai tu ke rumah aku. Telinga aku dah rasa berasap, last2 call En Zul yg dah on the way balik ke rumah, ngadu2, nangis2 sket so dia pegi la kedai dekat dgn rumah aku and pikul gas tu. Sayanggggggg B. And ironically, the gas man arrived sesama dgn laki aku. Laki aku kata aku dah tunggu lama sgt and dia takmo gas tu :P. Ye lah, dah sejam setengah baru ko nak sampai..wth. And he has the cheek to say 'Ramai org hari ni bang'. Kalau dari awal ko cakap and told me to expect it only after 1 hour, bleh la gak aku pikir alternative lain kan. Ni tak, nak untung je, semua cakap akan hantar right away..hisSsh.

Maka terpaksalah aku suruh tetamu to arrive half an hour later than the earlier plan. We all makan, sembang, dessert, sembang, then pisang goreng for tea dan sembang lagi till 5pm. Petang tu, hubby and me gerak to KJ, nak perform Maghrib in KJ sbb nak gi wedding malam tu kat Subang dgn parents and Tiyah.

Sunday morning, seperti yg telah diplan few days earlier, nak try buat nasi lemak sendiri. Baunya ada, tapi nasi tak berlemak sgt, maybe sbb aku hanya pakai sebelah kelapa parut je. (which could be a good thing or bad thing haha). Biar hubby tido lama sket and 10am baru we all makan, brunch la kiranya sbb 12.30pm nak tgk movie. I watched 'Did You Hear About the Morgans' in IOI Mall. Dah purchased tickets online via Maybank 2u, and I forgotten the reference ID. Arrived in IOI around 12pm, dan terkejut tengok IOI dah ada old wing and new wing (ke aku je yg baru tahu?), frantically (which is so typical of me) looking for a cyber cafe, tanya reception, dia kata kat old wing tingkat 2, jalan all the way sampai old wing, rupanya yg cyber cafe dia ckp tu is just games je, takde internet..ces. Dahle phone pun slow gila nak browse internet.

Last2 aku gamble je pegi G.SC counter reservation and they can actually track my online purchases using my login ID kat website dia. Senang je..tak yah berpeluh2 lain kali ok Amy? Lesson learnt! Movie was ok, gelak2 jugakk..I love SJP (I love SATC remember?). Not a fan of Hug.h Grant tapi dia ok la dlm citer ni..bleh la.

Lepas movie saya balik, dan pengsan tido tak hengat, kejap bangun kejap tido dan sekarang saya sakit kepala sebab dah Monday :) . How's your weekend?


10 comments:

Silent Scribbler said...

He he he he, glad you had a good weekend. We did too! :-) ps: add satu lagi, masa nak cpt tulahhh hilang kunci kereta/rumah! :-P Have a good week ahead!

Amy said...

Oh yer memang, tetiba je kunci tu takde kat tempat selalu..lagi la berasap rasa telinga :)

mamacrocs said...

amy,next time jgn nangis bcoz of tong gas ok...hua..hua...aku dah dapat imagine tone ngko nangis

Amy said...

Hahah Intan ko sorang je perasan bab tu. Aku memula tepon Zul dgn air mata yg bergenang je sbb tgh geram, pastu bila dia gelak2kan aku yg dah panic tu, harus la nangis kan? :P Nama pun drama queen. Aku ni konon secara perfectnya, makanan semua harus habis dimasak sejam sebelum org sampai supaya aku ada masa nak ngemas, dan lap2 tiptop dapur tu..tapi bila dah gas takde, harus la panic..haihh. Umur berapa agaknya aku nak berenti nangis mende2 remeh ni? :))

diden[+] said...

hehe nsib baekla kak amy ada wonderfull weekend hehe ^_^)
diden pun penah gk jadi camtu huhu

Amy said...

Heheh tapi kak Amy sure Diden tak nanges macam Kak Amy :)

Anie said...

kok mi - lauk sedap gile babassss! caramel tak sempat bermalam di umah.. kekekekekeke tau tau je dah abih.. tatau sape makan masa tgk cite tv tu.. ngeeeee nak karamel lagi!

Amy said...

Mel - Ko sure ke ni? Aku rasa biasa je, sungguh. elleh sure ko yg ngabihkan caramel tu. Kalau mau, bilang lagi la aku buatkan. Sonang je.

Anonymous said...

hiemash
Amy, bila nak buat kan aku caramel nih huhuhu

Amy said...

Mash - Kalau kita jadi ber brunch 31/01. aku bawak ok? Insyallah.