Thursday, March 25, 2010

I'm back!

I'm back... TORA datang lagi... ok jgn jeling.. Aura2 busy dgn exam preparation dah bermula. Yg pasti, aku dah start balik rutin keje 2 hari di KJ, 3 hari di KL itu. Tiring, yes but nothing much I can do. Rasa macam dpt good news dah pasal keje tapi masih dlm peringkat kena menunggu offer letter. So tunggu je la..if terms and conditions dlm offer letter tu menarek, maka sirih pulang ke gagang (I googled this peribahasa tau!)

Ok, enough about that, will spill once everything dah confirmed. You see, aku kalau bab housework chores ni, aku ada split personality. Kadang2 aku rajinnnn gila, kadang2 aku malas. Most of the time, malas adalah lebih dari rajin.

Last week, mmg mood rajin, cooked dinner most of the nights. Sental dapur sgt rajin, kemas2, vakuum and mop. Dah tinggal berdua je ni, takde budak2 so rumah mmg tak bersepah sgt, debu je la. And last weekend, instead of Abang and family coming over to Mama's house, I suggested for all to come to my house on Saturday night and I volunteered to cook.. so dari ngemas sampailah ke masak (simple je, takde lah beria pun), mood adalah rajin. Saturday evening siap hidang cucur bilis kat Aje, paksa dia suruh makan sbb aku dah rajin buat kan.

Maka malam tu adalah meriah dgn aksi2 hero si adam dan akif. Dan Ahad tu aku melepek dgn jayanya, penat basuh pinggan dan mengemas balik :P.

Lusa ada wedding (yer, aku rajin pegi wedding) and kebetulan Mama dah siapkan satu baju aku yg dia nak jahit manik (Mama yg nak eh, aku tak paksa).
Bahagian lengan

Hujung baju

Cantik tak? Rajin kan Mama saya..Minggu ni plak minggu saya malasss sgt, tadi gi keje pun pinggan masih ada dlm sink tak berbasuh. Malas yg teramat tapi kena ngemas gak sbb probably adik ipar nak tumpang bermalam weekend ni. Have to start tonight. Last week tu masa rajin, siap drawer tudung pun bersusun. Actually have to sbb dah penuh sgt. So no choice, I just stack up the tudungs according to color. So kalau nak pakai pink, cari je la kat stack pink tu bunga apa yg aku nak. Ni pun tak semua ada dlm gambar sbb yg aku pakai last week semua tengah dlm proses nak handwash.

Ok, nanti aku post lagi story mory eh. Ni ada nak promote 2 org kawan yg baru bukak online business. My BFF Rosnah dgn handbag Nine West nya dan another friend Masz dgn pop cake nya.. Do check it out eh, I've put it under 'Shop Online' at bottom-right.

Have a nice weekend.

17 comments:

aisha said...

hehehehe..

Amy said...

Ada ke comment macam tu je?! Ni yg malas nak update blog neh.

Alfian_Troxion said...

aku pon satu spesis sama kau bila masuk bab ngemas rumah. tapi tu la... bila dibiarkan malas mendatang dan meng-konker kehidupan... end up kerja extra bila mau kasik cun balik umah. hehehehe....

Tapi sekarang alhamdulillaah.. aku ngan Wan dah tak bekerja keras sangat, pasal ada maid membantu. balik umah je dah lawa :D but of kos, from time to time buat gak kerja... kang naik lemak susah. dah le mmg badan nye lemak pon naik sekali :P

mamacrocs said...

Amy bila agaknya ngko nak post ngan aku baju yang gambar tangan tu hah..kan mama dah pesan yang tu aku punya and yang purple ngko punya jgn ngelat amy tak baik .. mama pun pesan post sekali ngan tudung yang matching dari dalam drawer

p/s: Auntie if u happen to read this ampunnn auntie jual nama ;))

aisha said...

sbb kak amy pun hapdet ngelat...heheheh.. sooka la ada citer dr akak sampai tak terkata2.. just nak ckp gak saya idup lagik membaca blog akak.. neway, jangan lupa spreadkan good news about ur work kay..pas ni tak jumpa la akak kat jalan tar dah....

Amy said...

Jawa - Best kan ada maid ni. Tapi tu la den ni takde anak, cam tak berbaloi jek nak ambik maid. Rumah plak setingkat je..so far manage la. Cuma bila dtg tahap malas tu, berhari2 baju atas sofa tak berlipat and dapur tak berasap :P

Intan - Gambar lengan baju dan hujung baju tu baju yg sama ler.. baru perasan kaler nampak lain, effect flash camera aku tu kut. Mana bleh, semuaaaa aku punya haha. Tudung tu je bila dah jemu aku ambik boh dlm plastik, mak aku filterkan and yg dia pun takmo kitaorg bagi sedara mara.

Sha - Mana ada ngelat haha..sampai tak terkata eh? Akak ni kekadang banyak citer, tapi terbantut la, malas la, takde mood la, takde gambar la..haihhh..tak tahu lagi Sha, selagi belum dpt surat akak takmo spread kan lagi. Doa2kan la. Alah tak jumpa di Jalan TAR, kita jumpa ngeteh memalam la..

Azrul said...

aku tak paham la korang punya obsession pasal manik nih. kenapa la kene bubuh manik eh. beria-ria betul bila letak manik tuh. compare bila letak and tak letak aku nampak sama je.

mebbe mata lelaki ni lain kot.

Linda said...

Amy! Sangat chantek, menarek dan da-bomb okeh baju²mu..

aku nak tuntut ilmu sulaman dari ibumu boleh?

dan...service lipat baju ikot kaler tu boleh extend ke Shah Alam tak?? hihihihi

Amy said...

Azrul - Cis ko..sama je dgn laki aku haha. Memang mata lelaki lain :PP

Linda - Tq, am sure kalau slim macam ko pakai lagikk lawa haha. Meh la dtg jumpa mak aku, aku mmg tak minat langsung jahit2 manik ni, takde kesabaran..tak tahu la maybe one fine day aku nak belajar. mak aku pandai jahit baju kurung, langsir, alas meja..langsir rumah aku tu semua mak aku jahit..jimat belanja :)

Ooi tu lipat tudung la ikut kaler, bukan baju :P

gus said...

Hmm, padanlah senyap je,mode rajin 'ON', habes debu kena lap, mulut Aje pun kena sumbat.

Amy said...

Hahah sabar je Agus ni. I sumbat her with cucur goreng only okk.

ficik said...

hahahha..amy...nak tau tak..? aritu aku mimpi ko...hahahaha... x tau la camne leh masuk lak.... kelaka....

Amy said...

Ler Ficik ye ke? Ko ni pun satu, cakap la mimpi pasal apa..haha nak gak tauu.

Zetty said...

agak-agak bila mood rajin tu datang boleh tak kau singgah umah aku?

hehe.

Amy said...

Zets - Mood tu singgah sebulan sekali aku rasa haha.. and dengan aura sibuk yg dah bermula ni hinggalah pertengahan May, aku tak tahu la apa ghuper rumah aku tu nanti. Scary utk dibayangkan, dan harusla membodek suami tahap max supaya dia tak hilang sabar tengok keadaan rumah. Bila ko dgn Aci Fina nak dtg lepak rumah aku neh?

水煎包amber said...

徵信社,尋人,偵探,偵探社,徵才,私家偵探,徵信,徵信社,徵信公司,抓猴,出軌,背叛,婚姻,劈腿,感情,第三者,婚外情,一夜情,小老婆,外遇,商標,市場調查,公平交易法,抓姦,債務,債務協商,應收帳款,詐欺,離婚,監護權,法律諮詢,法律常識,離婚諮詢,找人,追蹤器,GPS,徵信,徵信公司,尋人,抓姦,外遇,徵信,徵信社,徵信公司,尋人,抓姦,外遇,徵信,徵信社,徵信公司,尋人,抓姦,外遇,徵信,徵信社,徵信公司,尋人,抓姦,外遇,徵信社

lin said...

AV,無碼,a片免費看,自拍貼圖,伊莉,微風論壇,成人聊天室,成人電影,成人文學,成人貼圖區,成人網站,一葉情貼圖片區,色情漫畫,言情小說,情色論壇,臺灣情色網,色情影片,色情,成人影城,080視訊聊天室,a片,A漫,h漫,麗的色遊戲,同志色教館,AV女優,SEX,咆哮小老鼠,85cc免費影片,正妹牆,ut聊天室,豆豆聊天室,聊天室,情色小說,aio,成人,微風成人,做愛,成人貼圖,18成人,嘟嘟成人網,aio交友愛情館,情色文學,色情小說,色情網站,情色,A片下載,嘟嘟情人色網,成人影片,成人圖片,成人文章,成人小說,成人漫畫,視訊聊天室,性愛,色情,080苗栗人聊天室,免費a片,視訊美女