Saturday, June 26, 2010

Post # 401: Makan bola, minum bola, tido bola

Those who are on my FB list would know how football-crazy I am now. So far baru baper match je that I missed, most of it mmg aku tengok. I'm excited now that the round 16 will start tonight. Last night, I was supposed to watch the Brazil-Portugal match at Mines Well.ness Hotel with Zetty and Fina as Zetty got the invitation from Hon.da. But then, Fina could not make it as she wasn't feeling well and so, instead of only both of us going to the game, we decided that Zetty should come over to my house for dinner and watch the game.

So Zetty came over with her sis, Ya and my sis came as well to spend the night as I have plans today with her. Sangat meriah..Zetty being Zetty, we spend the first half concentrating la konon tapi second half tu was spent talking je dari tengok game sbb game pun macam hambar je, seri je. Asyik gelak jekk sampai rasa cramp muka. Lepas ni or 4 more years nanti, bleh la play host macam ni lagi walaupun TV saya bukan LCD TV yer :)

Cuma satu mende la aku tak paham. Naper lelaki susah nak terima yg wujudnya kat dunia ni perempuan macam aku yg minat bola? Ye la general assumption is perempuan suka tengok bola sbb suka tengok pretty boys. I beg to differ, I mean yelah tu bonus la kan? But I simply love watching soccer matches and I DO know a thing or two about the rules and such. Hands down, I think Kay lagi terror pasal bola dari aku la. Dia follow EPL semua, sedangkan EPL aku tak minat sgt, layan gitu2 la. Aku lagi suka tengok matches antara negara. I find it insulting bila guys cakap "Alah minat bola, tahu ke nama players pun?". Perlu ke kena tahu nama players baru bleh tengok bola? And yes, I do know the players name, some if not all (bukannya ada exam pun). At the same time, I do have some bimbo moments about soccer (kan Zetty, hihi). I genuinely enjoy good matches. Period. Tambah lagi with great company :)
Gambar cilok dari FB Zetty. Tq!

Let the round 16 begins! Have a nice weekend..

9 comments:

Anak Daddy said...

Milia, sejak munculnya FB, A.Teh tersangat glad that you still keep your blog. It never has disappoint me reading them! Keep it up. A.Teh punya blog dah pupus kot...

Amy said...

Awwww A.Teh, you're too kind! Tu lah, list blog A.Teh tu Milia still maintain, dulu click hari2 tapi no update. Now click every 2-3 days still no update :(.

Zetty said...

babe, kot germany masuk final..aku buat party kat rumahku!

hehehe.

ps - baju kuning tudung hijau tu demi kau beb.

Amy said...

Zetty - Aku nak pegi rumah ko haha. Akan ku pakai baju tema hitam putih.

ms ngantuk said...

zet,
gitu skali kau bertema nak ke rumah amy!

gals,
thank u for being such great pals on fb this wc season. lain kali jom solat hajat bsama doakan kesejahteraan team!!!

Dreamerz said...

Uish dasyat u all, siap nak buat solat hajat tuh.. hahhaha..babe, another similarities kan tak daya.. aku nyampah gak orang yang underestimate our knowledge in football kan.. hello..hahaha..risau spain nak lawan portugal, risaunya.. hahhaha..

~cekna

Anie said...

kita bimbo.. kita tgk bola semata2 nak tgk rupa player.. kepak player.. peha player.. dan juga pemain2 simpanan kalo2 abg cameraman tu focus situ.. uhhhh

skian

Fina said...

sorry cant make it....next time kau kena masak lagik hehehehe....jeles u guys had so much fun..

Zetty said...

kay, aku memang suka parti bertema ni. next time kita buat tema Cougar...ok?