Sunday, April 17, 2011

Weekend in Kuantan Part 3 - Finale

Alah, tak bleh ngelat dah update blog. Dah sampai finale :)

Sunday morning, lepas Subuh, aku tanya nephew aku Azim nak ikut tak. Dia kata ok, then si Adam pun bangun keluar dari bilik, aku suruh dia cuci muka and ajak sekali. Dlm tengah bersiap2, si kecik sekali Akif tu pun dah bangun dan meronta2 nak keluar dari bilik sbb dia tahu kut mesti ada apa2 bila semua org dok bersiap2 tu hehe.

Zul sent me, Tiyah and nephews to the beach and he went over to his brother house sbb nak ambik breakfast prepared by my sis in law. I've warned my nephews 'Tak boleh mandi2, main air je'. So lipat la seluar memasing melayan blues tepi Pantai Sepat sambil Tiyah mengambil gambar. The sky view was breathtaking, time nak dekat masuk Syuruk tu. Dlm sedar tak sedar, si Akif dah londehkan seluar dia dan hanya tinggal pampers. Mujur la dia dengar ckp aku tak mandi manda plak situ. Towel haper pun tak bawak.


We spent about 20 mins there and Zul fetched us back. Beli lauk2 tambahan and drinks, then we head back to the homestay. Lepas breakfast, lepak kejap, bersiap2 then 'checkout' from homestay and menuju ke bandar damansara kuantan for the reception. Most of us all are clad in grey, the reception theme color.

Melayan tetamu, relatives, borak2, selang seli dgn laughter. It was an enjoyable wedding, a well spent weekend with relatives and cousins. Lepas ni kenduri siapa plak eh?

Aku lupa nak ckp dlm post2 sebelum ni eh yang my baby sis, Tiyah telah dirisik oleh family bf dia in March. We have not finalized the wedding date yet, not sure whether got any engagement event or just terus nikah and reception. Apa2 pun, lepas Raya nanti baru decide. I am happy for her but at the same time, quite sad sbb dia akan duduk kat Taiping lepas kahwin, insyallah. Apa2 pun, doakan yg terbaik utk my family..


2 comments:

Konot said...

ohhh. sudah dirisik? congrats ye tiyah!

Amy said...

Ha ah Konot, just waiting for the next step. Bakal mak mertuanya nak paling last ujung tahun ni. Aku dgn mak aku dah seram sejuk ni nak prepare hehe..