Tuesday, August 07, 2012

Salam korang, kalau ada yang masih membaca..

Laptop saya sakit lagi. Kali ni kena virus, so jadi blocked firewall. Membuatkan aku tak bleh login wifi pakai laptop. Wifi pakai handphone ok je. So bila dah bertanya pakar, memang nak kena reformat laptop. Tu kisah 2 minggu lalu tapi aku belum hantar laptop ke kawan Zul sebab nak guna buat keje. Maybe a week before Raya, akan ku hantar laptop tu utk reformat and hopefully lepas Raya bolehlah dapat balik.

That explains my lack of updates in this blog. Gigih gak la buat Maybank2u transaction pakai handphone je. Mujur la SII ni screen dia besar, walaupun idak le sebesar Galaxy Tab or Ipad kan. I tried writing blog post pakai handphone tu tapi tah cam tak successful and I got fedup. Kalau comment2 kat blog ok je aku post using handphone. Memang pun most of the nights at home, baik aku or Zul jarang dah buka laptop. Masing2 baring dok tengok SII masing2 je. Cuma if aku nak buat Maybank2u, or nak update blog or nak bukak email office baru ler bukak laptop. Lagi puas dgn screen besar kan.

Life is pretty hectic now. My exec dah resigned and lepas dia tender tu, she went for unpaid leave plak. Nak tak nak, I had to step down and play her role. Sgt meletihkan minda, and I had to admit there were times that I broke down coz it was too demanding. Now slowly dah ada some replacements. But replacements need to be trained, kan. That's another demanding role. Jadi bila aku tengah mental2 gitu, angkat phone call En Zul "Mlm ni saya nak makan choc lava". Haha.

Dan walau sesibuk mana, bila ada peluang aku berjumpa la kawan2 lama, kawan2 rapat, just to take a break. Macam malam semalam, buka puasa dgn kawan2 Uni, organized by Alin (tq babe!). We had iftar kat Restoran Puteri, Taman Tun. My first time there. Buffet spread dia bagi aku mmg gempak sbb banyak choices. Sendat perut semalam, tapi tak puas borak. Takkan pernah puas kut when you are surrounded by great friends..tak pernah habis topik. Gambar takde, tengah tunggu diaorg upload kat FB.

Raya ni bercuti Sabtu sampai Rabu..I didn't take leave on Thursday and Friday sebab nak jimat cuti balik Perlis December  ni beramai2 dgn cousins. Manalah tahu aku takde posting apa2 lepas ni, I want to take this opportunity to wish my readers (yang boleh kira dgn sebelah tangan ni) Selamat Hari Raya. Mohon maaf atas keterlanjuran kata if ada in any of my postings. Please drive safely and have a great celebration with family and friends.

Till I see you in my next post!

7 comments:

aisha said...

alaa.... awal nye dah wish raya... iskk....
selamat hari raya gak akak!

Konot said...

selamat hari raya amy!

aku baca tau blog kau... jgn tak update pulak!

FicHiEk said...

selamat ari raya amy n family....maaf zahir batin jugak2 yer.... (terus mood raya aku sampai....)

Amy said...

Terima kasihlah yer korang menjadi pembaca yg setia..so betul lah sebelah tangan je. Korang 3 orang, pastu Cekna@Arena. 4 orang. Hihi. Semoga gembira dan ceria di Hari Lebaran nanti. Update picures tau!

Arena said...

Wei awal benor wish raye ni. Maleh buat update la tuh, biaserr nih!

Amy said...

Aku ada kekangan gadget la utk update blog babe padahal byk je benda nak citer. Isk isk hopefully lepas raya laptop aku akan ok

Blogger said...

Did you know you can create short urls with OUO and receive money from every click on your short links.