Tuesday, September 18, 2012

Takde rezeki :(



Mmmm..En Zul tidak berjaya melepasi assessment tadi. Both of us were devastated. Terus takde mood kauu. Looks like he has to wait for Sept 2013 for next set of exam.

Since dah snap2 pictures tadi, aku citer je la..just for my own record. We all sampai Dusun Tua tu dlm 7.30am camtu. Gigih ko 6.30am dah kuar dari rumah. Breakfast kat gerai betul2 depan IKBN tu. Sambal kerang sedap tapi nasi lemak lembik. Spoil. (Nak juga comment pasal food tu hihi).

Then 8am aku hantar dia masuk and aku lepak dlm keta depan cafeteria dia. Main game la, baca novel la, chat kat whatsapp la then by 10am dah start matahari naik and aku pun rimas student2 dok lalu lalang tepi keta aku macam pandang2 je akak ni dok buat apa. So, aku kuar dari IKBN tu ikut gerak hati je dlm 10km gak. Baca2 papan tanda uihh dah nak sampai Sg Congkak and jalan nak start bengkang bengkok. Mula la rasa cuak nak drive, and aku nampak tanah lapang on my right, sesuai utk aku buat u-turn. Bila aku sampai tanah lapang tu aku nampak air sungai..siap ada kerusi. And pokok besar yg redup. So I decided to stop there.


Kuar dari kereta, snap2 pictures and duduk dlm keta balik for about another half an hour and dah rasa nak gi washroom. Malas nak masuk IKBN tu sbb lepas aku drop off Zul tu aku dah ke masjid dlm tu nak tumpang washroom and ada cleaners situ. So this time, aku lajak ke Petronas and gi washroom. Beli some drinks and jajan and continued lepak another hour. Lepas aku beli2 goreng pisang (I wasn't sure whether nak lunch sorang ke dgn Zul sbb Zul kena off handphone masa exam), he called. I thought dia ajak lunch rupanya suruh dtg ambik dia, nak balik. Aduiiii, kalau tengahari dah balik mmg maknanya tak lepas la.

They were given 1 hour and 45 minutes to finish up what was assigned to them. He managed to finish ngam2 dgn time but tak perasan ada wire yg tak connected and so, one of the component tak bleh nak on bila examiner tu test. Ikut nasib sebenarnya, some other days with other participants and other examiner, diaorg bagi chance 3 kali utk re-do bila tak bleh on. He wasn't given any chance at all. Sesama diaorg dah ckp2 dah if sapa dpt this particular examiner mmg abis la coz she is very very strict. And yes, Zul dpt dia tadi.

Oh well, takde rezeki la kiranya. Dah berlalu pun. Konon nak rendam kaki kat hot spring tinggal impian je la. Both of us mmg takde mood dah tadi terus balik Bkt jalil. Lunch pun tak makan, takde apetite. Sampai rumah, solat Zohor then dedua tido sampai petang. Hambikk. So, mlm ni aku masak ketam masak lomak cili api kasik dia happy sket. Dan juga buat karipap yerrr. And now I'm tired and need to sleep. See ya later.

9 comments:

Anie said...

Takpe, cuba lagi next year! Chaiyok!

FicHiEk said...

tak pe beb....ada rezeki lain tu...insyaAllah.....hiihih

Amy said...

Mel - Insyallah, dia pun quite determined. Sebak aku tengok dia masa mula2 muka memang down. Susah woo nak nampak dia sedih.

Fichiek - Insyallah. Doa2kan yer

mamacrocs said...

Milia,

Ditutup satu pintu rezeki tapi ada 10 lagi yang dibuka insyallah...jgn patah semangat.

Amy said...

Intan Lily - I really miss you. Nampak nama ko pun mata aku dah berair *hugs lama2*

Arena said...

Babe,

Ada hikmah tu. bagusla dia determine. Insallah, next round sure lepas tu.

Amy said...

Cekna - Sehari dua lepas exam tu nampak monyok la. Now dah ceria balik. Hopefully strategy baru dia berjaya la next year.

Arena said...

Tp lambat giler dowhh baru boleh retake examnya kan. Hishh. Boleh hilang kesabaran nunggu.

Amy said...

Tu ah. Letih tu nak keep the spirit high. Hihi takpe takpe akan ku cuba. Weh bila nak install whatsapp kat phone tu cekna. Cepat lahhh