Thursday, January 17, 2013

Pretty Little Liars

Pada suatu ketika dulu, tahun 2011 kut, Teemah meminjamkan hard drive dia pada aku sbb aku nak copy cerita Grey's Anatomy. Dia suruh aku cekidout sama some other series yg dia dah save dlm drive tu. Aku pun copy je. Tapi time tu focus utama aku GA sbb time tu tak reti nak tengok2 series online, dok la berharap kawan2 download hehe.

Ada satu time tu aku bosan tahap gaban, dok godek2 laptop dan terbukak balik folder yang aku save macam2 series tu..aku cuba lah tengok Pretty Little Liars ni.. episode 1 pun dah macam seram..tapi bukan seram hantu (sebab tu aku continue tengok), seram misteri gitu. Dlm group of friends ni, salah sorang tu nama Alison was found dead tapi semua tak tahu sapa yg bunuh dia. So the other 4 friends ni lepas kejadian tu terasa diperhatikan and selalu dpt text message from a mysterious person signed as 'A'. Yg Teemah bagi tu sampai 10 episode je for Season 1.

Ceritanya agak sesuai utk gadis belasan tahun tapi si wanita umur 35 ni suka gak la tengok, comel2 actressnya, baju lawa2, actor2nya pun kacak..memang layann. But bila hanya tengok sampai episode 10, aku pun macam dah lupa dah. Bila aku start jumpa 'Project Free Tv' ni, wah wahh..kononnya nak sambung tengok episode 11 of Season 1 sekali sekala je sambil tunggu next episodes of Grey's Anatomy and Revenge kan.. sekali bila dua cerita tu cuti lama for Christmas Holiday baru2 ni, aku melayan la PLL ni, tahu2 je dah sampai Season 3 (latest) aku tengok..bila tah nak insaf!

Citer PLL ni mmg takkan tayang kat TV sini kut sbb ada unsur cinta kaum sejenis jugak. Confirm tak lepas. Selalunya aku tak betah nak tengok citer if misterinya lama sangat. Macam citer Lost, season 1 and 2 layan lagik, masuk season 3, aku yg lost interest terus. Ala-ala How I Met your Mother..dah season 8 kut, tak tahuuu jugak siapa mak korang yg sebenar kan, slow sungguh. So far aku masih interested nak tengok siapa 'A' yg sebenarnya.

Ni pelakon2 pompuan dia

 My favorite character is Aria, 2nd from right. Comel gila..bercinta dgn cikgu sendiri hihi.

Ni pelakon2 lelaki dia.. yg jadi cikgu tu top right, mau tak cair kalau cikgu comel camni kan? Hehe..my favorite character now is Caleb, top left..dia jadi bf to the character Hanna (2nd girl from left). Aku kan suka character bad boy :). Watak Jason pun cute (bottom left).

Tu je lah nak citer..till then.

4 comments:

~Cik Viva~ said...

salam..

dulu sy follow cite ni kat 8tv tapi kadang2 termiss.. so sape yang bunuh allison tu?

Amy said...

Cik Viva - Serious ada tunjuk TV eh? Ingat kut confirm kena tapis hihi. Belum tahu lagi..semua yg saya teka pun dah mati..sekarang ni dlm season 3 lebih macam Toby punya keje je. Eee tak sabar tul nak tahu.

gadisnikon said...

nak juga grey anatomy blh x? huhu... selalu skip n nw finally lost and dh xfollow... nak dowload xreti kat mana... dok google xjumpa pulak..

Amy said...

Gadisnikon - pegi project free tv. Then click grey's anatomy. Dari season 1 - season 9 ada situ. Tapi kdg2 if season yg dah lama sgt, dia punya link episodes pun dah takde. Alternatively boleh pegi watchseries.eu. Dedua website ni takyah register. Bleh terus tengok. Enjoy!