Friday, June 21, 2013

Need a break!

It seems forever that Zul and me were talking/discussing about Perhentian Island. Semua pulau2 tumpuan dah pegi kut..Langkawi tak yah kata la, boringgg (eksyen org Perlis kannn). Tioman dah, Pangkor dah, 3 pulau di Sabah dah, yg belah Pantai Timur tak sampai2 lagi. Both Tioman and Pangkor kitaorg pergi for our Anniversary. Sabah tu pulak sebab kebetulan adik dia konvo. Perhentian yang tak dapat nak pegi time anniversary sebab anniversary we all bulan 12, memang tidak digalakkan la kan pegi time2 tengkujuh tu kan.


So pikir punya pikir, we decided to go in June..yer bulan ni, next week to be exact. Excited toksah kata. Dari nak booking sampai dah bayar deposit tu aku dah tak sabar2 ni..bayangkan dah nak 10 tahun kawin, ni baru nak merasa gi Perhentian. Like, finally! And you know what, for this year, bulan 6 ni lah baru aku nak ambik proper holiday. Sebelum ni, aku cuma ambik replacement leaves sbb balik kpg la, running errands la.Pathetic kan keje je 6 bulan tu tak ambik2 cuti. Aku cuti Rabu sampai Isnin..perghh orang lain ambik cuti direct one week selamba badak..aku ambik 4 hari tu pun rasa berdebar nak tinggalkan office. Tapi boss dah approve, siap taruk remarks "Enjoy your leave" dalam email..jalannnn.Staff aku jenis whatsapp je if nak tanya apa2..kalau dah urgent tak hengat tu baru akan call..tu pun tanya dulu dalam whatsapp "Boleh call tak akak?"..sebab takut aku jadi singa lapar kan. Harapnya kurang lah gangguan dalam masa 4 hari tu. Aku kata kurang sebab aku tak percaya yang tidak akan ada langsung pertanyaan dari mereka.

Tidaklah pegi lama pun Perhentian.Kebetulan ada wedding kat KT so sekali harung lah. And aku if dah jalan jauh tu balik ke KL mesti nak another day off just to re-charge diri dan minda dan juga unpack dan membasuh basuh bagai kan.So harapnya perjalanan selamat dan dipermudahkan. Lepas tolak cuti tu, ada 14 hari lagi nak habiskan in the next 6 months. Nak ke mana lagi yer? Eh, sebelum soalan tu, kena tanya dulu diri sendiri, bila yang ko ada masa nak ambik cuti lagi tu? Cuti 4 hari pun it took you 6 months to utilize. Puii.
Pic credit


4 comments:

Anonymous said...

Test

syazana said...

salam.. kak, duk hotel mane? berapa ye pakej kne bayar?

Amy said...

Hui sapa Anonymous ni agaknya :)
Syazana - W'salam. Akak duduk di Arwana resort. Akak ambik package Super Saver, tapi ambik full board dgn food sekali la, 2 kali breakfast, 2 kali lunch and 2 kali dinner RM436 seorang. Then tambah RM40 seorang utk snorkeling. Dia ada pakej snorkeling tapi memula rasa cam tak nak pegi. Bila dah sampai sana, baru rasa nak pegi, so tambah je lah :)

Amy said...

Harga package tu untuk 3 hari 2 malam dan termasuk bot pegi dan balik (boat RM70 one way). Check in boleh seawal 10am. Checkout 3pm pun boleh tapi akak mengejar nak pegi wedding hari tu so akak ambik boat yg 12pm, kenalah checkout 11am.