Thursday, December 07, 2006

Dah tukar skin

Ni untuk temporary jek sementara aku browse blogskin nih.. weekend nanti baru yg betul2 kut. Ada member cakap blog aku nampak kusam, tak ceria, gelap jek.. ehehe. Member aku ni cukup prihatin..aku panggey dia kembO kecik aku sbb birthday kitaorg sama eheheh sure ada yg dah dapat teka sapa la tuh.. Dia call aku semata2 suruh aku tukau caller ringtone aku.. aku dah browse le kemBo, takde lagu yg menarek sgt la..so aku pakai suara jek.. rajin nanti miss call aku eh kalau nak dengar.. dulu lagik sorang yg rajin tegur caller ringtone aku sapa tau? Cik Rinayati Arshad.. tapi sekarang dia dah busy dgn hero dan heroine dia, I don't think so she's bothered now.. I miss her though.. I emailed her this afternoon, told her that I miss her and wanted to call.. but something came up this evening and I was feeling rather down and guess who I called to pour my heart out? Mesti la kembo aku tuh.. dah habis hujan sekarang aku dah ok..:P So I owe Rina a phone call la since tak jadik call dia.

Dari Perlis hari tu aku dok teringat kat si Rina ni.. sbb next year dia nak pindah JB kan.. hajat hati nak jumpa dia dgn kembo kecik sebelum dia pindah JB..hopefully. Aku teringat kat dia masa aku dok makan ice cream Baskin Robbins baru2 nih.. teringat kat ice cream mahal yg kitaorg makan dulu..Haagen Dasz..betul ke aku eja nih? Masa tu aku duduk sebilik dgn Rina, Zied, Jue, Yasz and Noresh.. Amadt bought Rina ice cream Haagen Dasz yg size besar sket tu and bila Rina bawak naik ice cream tu, aku tak ingat la sapa lagi time tu tapi yg pasti aku ada ah. Masing2 pegang sudu ngadap la ice cream tu.. :P keh keh Amadt belikan untuk Rina tapi kitaorg yg sapu habis.. bukan senang nak dapat ice cream mahal..hihihi.

See how time flies, and Rina & Amadt are happily married with 2 kids now...
Banyak kenangan kat bilik tingkat 5 tuh.. I remembered one time bila Zied kena guna inhaler masa tengah menapak naik tingkat 5..bukan sebab semput naik tangga, tapi semput gelak, tah sapa dok buat lawak masa naik tangga tu (aku suspect Jue la), and we were laughing like crazy and dlm dok gelak tu Zied bawak kuar inhaler dia :p .. paling best time tengok TV kat bilik secara haram. Zied owns this small TV and bila ada citer 'Friends' jek, semua glued to the small TV..bayangkan la 6 orang (kadang2 8 bila Kak Dilla ngan Rosnah join)tengok TV yg kecik tuh, aku yg besar ni sah2 kena duduk belakang sket :p pergH kalau la Kak Bai tahu kita ada TV masa tuh, sure satu blok 1 tu bleh dengar dia jerit! Hmm kenangan..semua tinggal kenangan. Of course bila aku move to the final room with Myza, Julie, Rosnah and Sandra..yg paling tak bleh lupa la. Yg paling amazing is how we keep in touch after so many years..and how supportive they have been all this while. Korang pernah tak ada kawan yg korang rasa memang diaorg sayang gila kat ko..I'm proud to say that I have.. kawan yg bila ko happy, dia doublekan happiness by sharing it...and bila sedih, dia cuba kurangkan rasa sedih tu dgn words of encouragement.

And sejak ada ADP3 reunion punya blogspot tu, memang banyak yg berubah..I have to give credits to Ghaz for this :p. You know what? Sekarang hari2 dok beremail dgn N03 girls - Jie, Maff, Yan, Marina, Fadzi, Intan Lily... Sandra yg bukan N03 pun masuk sekalik..hik hik ada jek cerita ngarut masing2 sampai kadang2 aku senyum sorang2 depan PC. Paling best sbb macam tak caya jek dapat contact balik dgn Intan and Fadzi after lost contact for so long. I'm really glad that they read my blog and dapat contact aku balik..Kelakar bila ingat balik yg most of them ni dah jadik mak orang, dulu brutal gila jek masa ESL.

Familiar faces?
After 2 years in the course
My favorite N03 girls picture
Bersidai kat tembok depan kelas N03
Before class presentation
Lepas habis final year exam.. gi mandi manda air terjun
Ni pun favorite picture, during Rina's wedding

I'm happy to say that I'm surrounded by good friends.. maybe sbb ni kawan2 yg terpilih kut. Kawan2 yg beri aura positif kat aku.. I try as much as possible to avoid friends yg beri aura negatif..:P tak mendatangkan faedah pun..

Kawan2..walaupun kadang2 korang rasa aku ni cam busy sesangat, tapi aku tak pernah lupa korang.. cayang korang! Penuh drama le post aku kali nih :P..

Oh ya..my wedding anniversary is in less than a week time..we're having dinner and watching movie tomorrow night at 1 Utama, pre-anniversary celebration, just spending time together. I still haven't decide what to get him *garu kepala*



7 comments:

Maff said...

Maff mis call sebab nak dengar gak caller ring tone.
mana buleH! Kita pun nak dengar gak. Erm.. tapi rasanya aritu lain.
Kui.. kui..

Waa.. Maff tak tringat langsung gamba bersidai reramai tu.

Tapi gamba korang pakai baju kurung kaler2 and bunga2 posing 4 orang tu..fuhhh..meriah!

Amy, I lap you too!!!

Nona said...

Amy....muka cheq & arwah hubby pun ada...he..he..tq for havig us in ur blog & ur life!!...T'care & miss u...

zebrallini said...

alamak panjang nyer entry2 nko!!

ini perlu aku baca time2 tengah rilek kat rumah sambil makan karipap cicah kicap

aku nengok gambar dulu okay :)

zeedayazid said...

amyyyyy aku tersadis la pulak baca blog ko ni.. sob sobbss

wei who are those chicks in those pix? how come they were thin back then? and what's happened to them now? esp. ME lah.. aiyakk.. thanks for posting those pics la wei, i never had any adp convocation pix with me, so sad.

and yes, i do that too - keep only the good frens around me. the negative ones boleh blah :D

we had fun back then, didn't we? fyi - i still use my inhaler when i laugh too much :)

Amy said...

Beshnya manyak comment2 membina nih hihi

Maff - Ces ingat nak tanya khabar amy, ghupanya nak miss call jek? Hehe rasa nak tukau lagik la, tak beSh. thank for loving me hihihi

Nona - it's my pleasure..those are one of my favorite pictures, seronok gi mandi manda situ.. ko senyap jek, takde email2 dah? MiSs you too

Wa - Huhu biasala aku drama queen, citer semua kena detail dan panjang2 baru aku puas hati :P sebab tu kalau culik sandra tak cukup sehari, tak habis sembang ehek

Zied - meh *hugS* aku takkan lupa la kenangan kat bilik tuh.. ha? ko still use inhaler bila gelak.. see? some things never change.. aku pun masih macam dulu, gila dan weng.

dillazag said...

Amy, Zaman dol-dolu tu, FRIENDS kira habih-habih la dah... Aku masih terbayang-bayang wajah Kak Bai yang bengis tu.. Uhhh SADIS sekali!

Amy said...

Yer kak..aku pun, and how many times I've been caught by her, macam pantang nampak aku, ada jek mende yg tak kena di mata dia hihiii