Thursday, February 08, 2007

Watch my claws!

Nak kena cakar ke?? NgeoOww..grrr

Tiyah drive me to work today..and although kaki kananku sakit, I still managed to buat aksi 'tekan handbrek' (she hates it when I do this while she's driving :D)with my injured leg whenever she's too near to another car..eehhheh.

On my way to my department, I was walking slowly (very slow and limping a bit), the Supir noticed the way I was walking and had to ask me " Eh, dah ada 'isi' ke?"..my answer to that question?

"Sakit kaki la bang" ..and I answered it politely, thanks to my good mood today. Ingatkan dah cukup la kan? Ada lagi soalan/perkataan nak cakap..

"Oh, ingat kut 'ada' apa2 dah...dah lama sangat..baper tahun kawin, 2 tawun?"

"3 tawun dah, nak masuk 4 tawun la December nanti"..aku jawab with a fake smile :P

Kadang2 kelakar la pikir, how other people are more worried than me..and it's more amusing when in my status now, macam2 mende cam tak kena je..aku patut buat buku la "Things not to say/do when you are still not pregnant"..intipatinya :


~ Don't ever associate the word 'teringin' with 'food' - any kind of food, and you will get 'that question'

~You officially cannot go anywhere outside KL for holiday without getting 'the other' question of "Still trying ke?"

And a lot more that I can think of and some of it is too err.. obscene for me to write here... nanti aku teringat aku leh letak dlm my future posts..kaya la aku kalau buku ni laku nanti ek? Hahaha aku yg selalu berangan nak kaya dan tak yah keje..dream on! My bandage siap terbuka kat opis tadik..maybe coz I walk a lot..sakitnya memang ya ampun and i have to put my foot on a small cushion on the floor (tak comey sungguh) ..manyak giler keje but am glad to be back to office and be busy again :P....iyer..me a G.E.E.K.

9 comments:

shell said...

ditto amy..

i belum kawin sampai setahun nih pernah kena bising sebab asal takde anak lagi..

suka ati nenek kita lah kan :P

neomesuff said...

ish orang melayu esp - takleh tgk owang takde anak... Took me 4 enjoyable years to get da first one ( i knw how u feel )if ppl asked me y tak dpt anak..i said ynot?!..bila dah dpt first one takde sapa pulak nak tlg jaga.. hmmph...tapi dok shibuks tanya..
in the meantime sblm u dpt one - enjoy enjoy enjoy...! travel travel travel!

konot said...

aku pon nak contribute jugak la amy dlm buku nko..hehe...jgn kata 1 yr cam shell or 4 yrs cam ko.. aku dulu 4 bulan pon org dah bising. ada org cakap aku mandul lah..sbb aku asthma lah.. kena pergi urut lah.. like wtf la kan? budus ke apa? cam la nak kasik makan kita pun. oh yes, welcome back to work!

Arena said...

Amy,
hahaha.. I can contribute lottzzzz for your books dear.. hahhaha..

Lemme see..
Aku pucat and longlai(sebenarnya ngantuk dan tak pakai lipstick)
" Eii u loo different today. Any good news that you tak citer?"
Hello aku ngantuk dan pucat good news ke?

Aku selalu sangat pening kepala petang2..
" Eh pregnant kot."
Amin.

Aku selalu loya rasa nak termuntah sebab probably gastrik kot..
"Hah dah loya2 tu pegilah check.."

Bosan..boring..nyampah..

Kalau pergi holiday
Jalan2 buat anak ke?

Itu belum campur lagi soklan2 bangang like ,

Dah berapa tahun kawen? Dah check ke? Masa period sakit tak? Dah ngurut? Dah jumpa tok bomoh? Dah makan supplement ni? Ubat ni sesuai senang nak ngandung..dah cuba?korang ni biler lagi nak dapt anak? (bodohnya soalan)

hahahahah seboooooooooookkk jek..


sori yek lepas geram lak ..hahhaha

Drama Div@ said...

i pun nak beranak jugak sbb org kata lepas beranak no more period pain.... tapi tak kawin lagik, camne huh.. any suggestion?

cikPijah said...

people can be rude at times..

Amy said...

All 6 of you really make my day today :D

Shell - Iyer, mmg bengong. Now that I'm facing this, I'm more careful not to ask all this to married people, it's actually annoying, kalau once in a while tanya ok la, can u imagine ada yg tanya almost every month? Bosan dak?

Neomesuff - Yup..am glad u know how i feel now. Org yg lalu je rasa. Tu lah, that's what my mama keep on telling - leave it to God and enjoy my time with hubby while I still can and am loving every moment of it!

Konot - Heehe, bleh, bleh jadik co-author aku eh? Kalau bleh kan, aku nak je tanya balik "Kalau aku takde anak pun, ada anak pun, do you have any problem with that?"..kalau bleh la, tapi aku tau susah nak cakap camtu, nanti org kata plak "Elleh Amy tu sensitif sgt"..heck, u must be in my shoes to know what's it like ok..

Arena - Calit skettt! Jom2 kita buat buku..aku punya experience sama jek dgn ko Arena, all the same questions that you have been shot..nak type semlm tapi lepas hubby kata dia nak pakai laptop, aku jadik blank terus and straight away publish my blog post while I still can :P

Drama Diva - Itu semua mitos belaka, aku dah kahwin pun still period cramps tak ingat dunia, kena pakai hot water bottle kadang2 letak kat peyot. Erk dlm soal nak beranak tapi belum kawin tu, gua tak tahu camner cara tu..nanti dah sampai kota London, maybe bleh cari calon ayahnya yg bermata ijau atau biru? eeeehhheh

Raff - Yes, I've learnt it the hard way. I'm sure you've also got the silly questions on why are u still single betul dak? Bosan! One classic answer to the 'Why are u still single question' yg aku suka is "Boleh aku jadik madu ko?" Hehehe..sure senyap pastu. Cayalah cakap den.

All in all, why can't people mind their own business? Suka hati nenek aku (pinjam line Shell) ah dgn life aku! :P

Maff said...

Wakakakak..
"Boleh aku jadik madu ko"
Ekekeeeke..
Muahahahaha..

Good one.
Can use nest time.
Thang ku...thang ku!

Amy said...

Eehhe Maff, maybe we can start a book on how to answer stupid questions eh?