Wednesday, March 21, 2007

I'm OK now..

Sorry la..it's just one of those moments when you felt useless, inferior and hated yourself..Aku dah ok sket, thanks for asking. Korang ni memanggggggg :)

Update? Hmm.It's been a hectic week as next week new intake starting, so busy dgn orientation preparation. We're going to have open day this weekend. I don't think I can afford to sacrifice another weekend after working without a break for the past 11 days. My room is in a mess and I really need the weekend to do my laundry. But then again, I might still need to come to work as there are tons of tasks to be done as the annual UK validation is in a month's time where I'll be superbusy (I should start taking my annual leave once the UK people left). To work or not to work on Saturday? Ada masa lagi nak pikir. Below ni picture updates taken by the photographer.

I think I looked really tired in this picture
Tenaga kerja masa exhibition last weekend. Fina, sila click for a larger image :P

This month and next month, it's my turn and another colleague of mine to organize birthday gatherings. Coincidentally, this month is supposed to be the pot-luck month. Arghh, not again. But since I'm in charge this month, I make it a point that there's no theme, you can basically cook what you want. Oh, I also did the cabut undi thingy so that nobody can choose to cook for breakfast ke, lunch ke or dessert. So, adil la sket. Here are the menu that all the group has come up with. By the way, the pot luck is this Friday :

Breakfast :
Fried meehoon Buah Melaka @ Onde-Onde and other assortments of kuih muih
Lunch
:
White rice/Beriyani/Dried chicken sambal/Ayam golek/Prawn sambal/Vege dish/Sweet sour fish/Mix
vege
/Egg kurma/Pizza
Dessert
: Birthday cake/Mixed Fruits/Ice cream (3 flavors) with sliced banana and chocolate rice/Jelly/Cocktail


Nampak sedap dak? Cuba teka aku bawak apa? Ye la, aku yg malas masak ni bawak apa agaknya? ehehe lucky me, I get to be in the dessert group..so aku bawak ice cream jek la. :P

Ingat sket ke cost dia? Lagi banyak dari orang yg memasak lunch tau? Heheheh tapi aku gak yg gatal nak letak all the chocolate rice la, cornflakes la, peanuts la..so hush hush. And as there is a budget to buy present, this is what I bought today for the birthday girl.
Ok la kan? And sambil membeli utk dia, memang TIDAK SAH kalau amy tak beli untuk diri sendiri jugak ahahah. Sebab tu aku ni tak bleh lama2 kat Jalan TAR tempat tudung berlambak-lambak tu.. memang rambang mata and mesti beli punya.
I also bought the White Chocolate Macademia (betul ke spelling ni?) Cake from Secret Recipe sebab teringat yg hubby suka sangat dgn cake ni. I know I've not been myself this couple of days. I've been quiet and dia pun balik keje dah kul baper, sembang2 jap and then terus tido. I thought he didn't notice tau? Tapi maybe sebab dah kenal sangat 'kepala angin' aku ni, aku kantoi today. Dok sembang2, suddenly dia bukak citer that his eldest brother ajak gi bercuti ke Johor this May/June, which he meant to tell me last weekend. So, I asked :

"Naper sekarang baru nak citer?"
"Hari ni awak baik" He answered with a smile.

Ces, sabO jek la! :D I just laughed and offered him the cake. The end.

23 comments:

Fina said...

hahahaha siot....siap suruh aku click for larger picture tu..jumpa dia nanti kem salam skit eh..

apsal si paramjit muka makin lama makin cam gandalf aku nengok?

maff said...

amy sudah kembali!!!!!!

Zetty said...

haaaa...kan elok apdet blog ni. risau makcik kot tak dapat nak baca apdet lagik.


to fina - aih, jumpa kaum kah?

Fina said...

zetty: woi brani meh la carik pasal kat blog aku....aleh2 nak interframe blog amy kan carik gaduhh....

Arena said...

Good to know that u r feeling better.. aku jek yang tengah berperang dengan demam nih.. pening2..

cikPijah said...

fina. dah click beso kan gambar lom? :D

untung lah ko amy.. laki ko understanding gitu.

hi maff!!!!

konot said...

nko pun ada jugak cycle feeling down ni eh? ingat aku sorang jer.. oh well aku rasa sumerang gitu kot..

Drama Div@ said...
This comment has been removed by the author.
Drama Div@ said...

u mesti terror.. kat mana nak dapat fusion cuisine yg sedap + murah.

Zetty said...

to fina - aihhh...dah jumpa kaum pun nak marah2 lagik.

*libas2 sari pink*

maaf amy, tumpang lalu..

Maff said...

(Amy, sewa ek sikit space.)

Hi Raff!!!!!!!!!!!!!!!!!! Windu la.

Hi semua!!

Amy said...

Korang ni main polis sentri ke dlm blog comment aku nih? Hihiihihi..

Fina - Kot aku serkap jarang, nanti org tu kata : Fina who? Mampuih aku. Nama dia W kan? :)

Maff - Mowahs mowahs..tau jek la kawan maff bengong yg sorang ni kan?

Zetty - Ye ke risau ni?:D

Fina & Zetty - Korang kut nak wrestling dlm ni, tunggu aku tabur lumpur dulu, pastu bleh gusti lumpur, aku tangkap gambo pastu jual :)mesti laku, kayO makcik!

Arena - Tak sihat ke beb? Erk, tu nak gi London kena la cergas beb. Nak aku tolong angkatkan beg kat London tak? Aku sanggup! :P

Cik Pijah - Aku rasa understanding tu tak baper sesuai. Ayat paling sesuai "Dah malas nak ambik pot" sbb dah kenai aku sgt, aku weng sekejap je, pastu aku cool sendiri

Konot - Ada la weh..aku pun tak paham dgn diri aku kadang2

Diva - Fusion cuisine? Uiks macam berat jek tuh? Saya makan tempat2
biasa jek ah Diva

*Perati Zetty libas sari pink* Amma!

Maff - Bleh, bleh..kena caj ni. Sewa satu line, satu banana pie mcD bleh? Hek hek :)
Windu-windu...kalau windu jom ah jumpa reramai Maff dgn Raff oit..

Drama Div@ said...

baru lepas makan nasi lemak ngan kuih warna hijau ngan inti kelapa free... bday gal blanja satu opis...

zeedayazid said...

see??? blog pasal tah apa2 pon ramai orang kasi komen ok!!! dont la think u're a boring person and "threat" us with "i dont want to write for a while" talk tsk tskkk aku suka baca apa ko buat hari2 hehe

-aku yg bosan with my own life-

Fina said...

ohhh yessss his name is sooo MWK...hahahha....bekawan2 la ngan gang2 paki tu kan si anis rizi suma...

cikPijah said...

jom ah ber-ikea-daim-cake!!! bila gaji nak masuk nieeeh!! :p

Amy said...

Diva - Kelako la ko ni, kuih hijau inti kelapa tu bukan ketayap inti ke namanya?

Zied - No la, aku bukan nak threat, that is what I really feel at that moment..I'm ok now :)

Fina - eeehe kalau MWK then mmg sahih la tekaan ku. Aku mmg rasa dia yg paling handsome and friendly pun dari yg lain2..

Cik Pijah - Jom ahhh..ko tau dak at this very moment si Aje ngan Zied tgh ada kat IKEA makan meatball dgn Daim cake..Aje sms aku baru 5 minutes tadik..siot ah bebudak tu. Aku tunggu Aje organize another one nih..I so want the DAIM cake!! grrr

Drama Div@ said...

yeah.. gaji n bonus masuk isnin ni!!!!

Amy said...

Diva - jelesnya saya..meh ah belanja saya Daim cake kat IKEA..

Freak & Geek said...

nak itut? :-P

Amy said...

jOm-jOm f n g..u're most welcome..:)

Anonymous said...

huhu aku suka aa jadik anonimos nih.. ngeh ngeh.. ko baik ek? arinih jek ke? bukan tetiap hari ke? ko baik kan??? ko banjer apple pie eh.. tak ske banana.. panjang dan lembik.. muahahahahaha

-nama saya melanie.. huhu-

Amy said...

well mel, aku rasa aku baik hari2 but apparently he didn't think so, sobs sobs ehehhehe. weh mana aci, hari tu ko kata ko yg nak banjer! aku banjer ko apple pie, ko banjer aku mcchicket set large dgn banana pie, deal? :P