Thursday, May 17, 2007

Busy day

Busy, busy day at work.. endless things to settle, felt like I'm losing my voice, cakap tak berenti.

Abang called to invite us for dinner at his place tonight. Enjoyed dinner..just the 8 of us - Ayah, Mama, Abang, Intan, Tiyah, B, me and Adam of course.. abang prepared steak with brown mushroom sauce, fries & broccoli complete with garlic bread. Heaven! Abis la diet.
B punya plate - sebelum dilicinkan

Abang is a good cook. I'm not just saying this because he's my brother. He really is a good cook. Dari zaman aku sekolah menengah, abang mmg selalu dlm kitchen dgn Mama - and I was only asked to set the table and letak air jek - sebab tu la aku tak pandai masak (huhuhu alasan ke?). He took Hotel and Catering course in college, and had worked as chef/assistant before in hotels and restaurants for 10 years before he decided that he had enough with food industry and now enjoying marketing - a total change. Apa dia masak, selalunya sedap la. The only thing yg aku tak tahan bila dia masak is the preparation. Ingredients dia macam bawang, cili and etc will all be chopped and put in different plates or bekas.

Gambar hiasan.. takde kena mengena dgn masakan malam ini

Macam kita tengok rancangan masakan, kan all the kunyit, bawang, halia, cili dihiris and were put on different saucer... ha,macam tu la bila dia masak. Penat aku nak ngemas and basuh pinggan kalau dia dah masak tu :D. And bila aku yg masak, aku conscious kalau dia ada sebab he is the worst food critic eheheh. Lelaki dlm keluarga saya (kecuali suami saya yg tahu goreng telur jek :P) pandai masak. Ayah is the best bihun hailam cook. It is his specialty, my relatives pun suka. Erghh, rasa nak minta ayah buat la weekend ni nyum nyum...

Adam is adorable - to me la. He merajuk with me tonight sebab aku marah dia. Ye la, he put his hands in the bowl full of ice cubes..aku marah main2 jek, dia punya merajuk ambooii.. tapi bila nampak aku bawak kuar camera je, terus duduk on my lap. He has always been fascinated by handphones and cameras. Seperti biasa, Angah nya terpaksa la enter frame dlm gambar to snap his pictures coz dia asyik sibuk nak pegang camera tuh gak. I looked tired in these pictures - keje sampai 8pm tadi and straight to my brother's place.
Manjanya dgn Atok & Wan dia

Gambar yg di ambil semalam - I was asking hubby why is he geting darker. Dia kata dia tak la hitam sangat and so, I took this picture to show him how hitam he was compared with me. It's what crazy couple like us do, when you don't have children and too much time to spend - snap irrelevant pictures :D




Have a nice relaxing weekend everybody.. I got to work this Saturday as there is an exam invigilation *sigh* but am looking at it on a bright side - will get an extra replacement day = more holiday = more sleep :P

Selamat Pengantin Baru to the Not-The-Most-Eligible-Bachelor-Anymore huhuhuuu. I think they look good together - sgt sekufu dari segi background, education and looks, kan?

10 comments:

cik ros said...

tak acih ni...

ello bukan dia yg gelap. ko tu yg putih melampau!

Z.Y. said...

hahha aku agree dgn cik ros huhuuu

-aku yang perasan rambut cantik arini hihii-

Drama Div@ said...

azam tahun 2008

nak blaja masak lah...

Amy said...

Cik Ros - Putih melampau? Apakah itu? Mana ada wujud perkataan tu. Sebijik macam apa Zul cakap. Tak kiralah, aku nak panggil dia budak hitam gak..:P

Cik Zied - Oh pakat dgn Ros ek? Aik, rambut cantikkah? Sudah kaler kah?

Diva - Dah terror masak mana bleh buat azam nak blaja masak lah! Hihi:D

Anak Daddy said...

wow, the steak looks sungguh marvellous sekali. lepas ni boleh le suruh E jemput A.Teh pulak makan steak he..he... biasalahkan... A. Teh yang tak tau malu..

Roti Kacang Merah said...

sedapnyiaaa nampak steak tuuuu *air liur leleh leleh*

eh, hobi kita yang tak de anak ni, sama la... suka compare warna kulit dengan suami, heh heh heh heh

Zetty said...

kau ni memang putih melepak la beb.

Fina said...

sgt kesiaman kulit kau ok......mak kau suka minum air soya masa pregnant kau dulu eh?

Drama Div@ said...

sbb tak reti masak la nak blajar masak..
tapi tunggu 2008.. june-dec 07 ni aku takde mood nak blajar...

Amy said...

Aunty Teh - mmg sedap macam rupanya pun. Nowadays ah, dia dah malas nak masak, tapi bila dia ada 'mood' nak masak, dia tepon last minute je suruh datang :)

kak Lin - mmg sodap pun! hancus diet ku :P ..keh keh gambar compare kulit tu amy ambik masa dia tengah dok ngadap laptop main game - biasalah amy ni takde keje gi snap gambo :D

Zetty - Takde la putih sgt, tu flash camera jek tuh :P

Fina - Mak aku tak suka air soya (macam aku) tapi bila ngandung, kena paksa dgn ayah aku suruh minum sbb nak anak kulit cantik :P Kalau aku la pregnant, I don't think I can force the soya down my throat. Bau air soya pun aku nak muntah dah. Teruk le aku ni :(

Diva - Ok la tu, tahun depan belajar ok? Aku ni, masak bila ada mood jek..hancus!