Friday, June 01, 2007

Looking forward to the weekend

Firstly, a shout out to my dear friend, Cik Zieda@Zieeda@Z.Y@oxymoron :


Happy Birthday

The happy couple - picture 'curik' from her blog ..ngeh ngeh

Here's wishing for many-many birthdays to come.. I love you!

####################################################################
We're off to Kuantan tonight lepas solat Maghrib. Will be there till Monday (I took leave on Monday). Am quite excited sbb hubby, me, his elder brother, younger brother, sister and cousin will be going to the sea - my first time. He and bro has been talking on the phone about this since last week - selang sehari sure call dok discuss2, update. Poyo jek! :P


Mama kata macam nak bukak kedai!!

Aku cam biasala, packing bags, packing food.. this morning, made two instant yogurts - mango and grape to bring over to Kuantan. And tonight, balik keje je buat cream caramel for my sis in law. Lepas letak atas api, aku naik atas borak dgn hubby sampai leka. Bila teringat, cepat2 turun bawah, nasib baik - air baru je kering sekontang-kontangnya. Kalau aku leka lagi, mmg hitam legam la periuk kukus mama. But the cream caramel doesn't look nice la. Aku pun malas nak snap picture. Tapi aku tahu, walaupun rupa dia buruk, sis in law tetap akan baham sampai habis punya... mmg rasa berbaloi walaupun penat. :P

Memang best jadik somi...aku rasa la. Macam laki aku ni. Kalau kitaorg gi mana2, dia mmg rilek je.. aku yg terbongkok2 lipat baju, iron baju, pack dlm bag. Sbb dia tahu, kut mana pun, his hair creme, handphone charger, toothbrush, stockings, kain pelikat would be intact. Aku akan siapkan segalanya. Bertuah sungguh yek awak!

Nanti aku update trip ke Kuantan yek? I really hope it's a good one. Enjoy your weekend people! Drive carefully...

11 comments:

Roti Kacang Merah said...

ek-eh somi kita pung gitu! tapi kita tak moh komplen, takut dia soh kita bawak keta... laaaaaaagi kita malas. hehe. have fun, you!!!

konot said...

hv fun girl!

aishah said...

bestnyer gi jalan..
have fun amy

Drama Div@ said...

esok bulan sembilan boleh bukak gerai kat pasar ramadhan... :P

Anonymous said...

Org laki ni memang cam tu Amy. Somi aku pun, tak jenguk pun bag. Tau-tau semuanya dah lengkap...
-Normi-

Arena said...

Hahah,

Amy, biase ler tu.. Ed gitu gaks.. as long as aku tak yah bawak keter lantakler ko.. tapi jangan nak komplen kalau aku lupe bawak apa2.. ada one hari raya, aku leh lupa bawak pants dia , maka ke hulu ke hilir pergi town pon pakai t-shirt dengan seluar baju melayu kaler maroon or blue tu..nasib ler, lain kali check ler apa yang aku pack tu.. kekadang bila aku soh dia pilih baju apa2, sikit nau dia bawak.. pastu memanjang tak cukup bila dah sampai destinasi..muaahhahha.. sudahnya ku jugakler yang packing..

shell said...

laki aku suka packing. If I packed, he'll take it out and repacked it again. So skang nih, aku tgk tv, campak baju mana nak bawak.. dia lipat and pack. It's a pleasure for him and for me also :D

Amy said...

Kak Lin - Heheh..tapi kalau dia letih/ngantok, Amy gak yg offer drive :P

Konot - I had fun and not so fun times - nanti aku update

Aishah - Sama seperti di atas :P

Diva - Hehhe perli aku ek? Aku dah kaya nanti aku belanja ko!

Normi- Ha'ah. yg tak tahan bila dah sampai destinasi, dia akan tanya baju yg kita tak pack pun..erghh

Arena - Tu la pasal, aku ni dah l busy manjang..balik malam, penat2 packing - bila tanya dia kata takpe, suka hati bawa baju apa pun. Aku sampai je Kuantan dia tanya bawak dak baju lengan panjang sbb nanti mancing, nak pakai baju lengan panjang..bleh? Last2 aku dgn dia terbakor kulit lengan :P

Shell - You're so lucky girl!! Isk.. how is he recovering? Hopefully semua dah ok. Mowahs!

Z.Y. said...

laki aku pack baju dia sendiri AND he drives all the way to wherever we're going! i'm blessed. or maybe, i've trained him well enough kot haha. he remembers all the toiletries and shiznits to bring. aku yg akan terlupa.

THANKS FOR THE WISH! :)

Amy said...

Well, lucky you Zied.. hehehe. Biasala laki kita tu, ada la strength and weaknesses depa. :D

Blogger said...

Sprinter - DarKz (170BPM)