Tuesday, June 26, 2007

Miss me? :D

Soalan perasan tuh? Been too tired these couple of days. Last weekend B keje, so takde la buat apa. I was also working on Saturday, morning packing stuff sampai sakit belakang and ankle, then petang jaga exam till 5pm. Memang penat.

Ahad pagi, abang, Intan and Adam came for breakfast coz Abg teringin nak makan mama punya pulut kukus with kelapa and ikan kering. I'm not so into makan pulut..layan Adam je la. Suka betul tengok dia pakai baju merah, menyerlahkan lagi kegebuan kulit dia. Baju merah ni I bought him last year tapi terbeli besar and only now he is able to wear it. Naughty sungguh, dah mandi pun dok berjoget lambak kat situ..nak pakaikan baju pun susah.
And check out these 2 videos - dah pandai joget dan ber wrestling nephew aku nih.






Work? Been a hectic week since Monday..my schedule has been Mon-Wed-Fri gym after work and Tue-Thursday stayback in office till 8pm. So bila dah balik tu, I'm just too tired or too lazy to update. Besok ada pot luck again - two celebration in one. Birthday and farewell for two of our staffs, last day on 29 June. I'm going to miss both of them, antara otai paling lama keje kat sini..7-8 years plus. Lama la tu bagi aku, since I graduated in 1999, this is my 3rd job and the longest ever to serve a company - 4 1/2 years. Paling sekejap aku pernah keje in one company is 1 1/2 years. How about you? :)

Disclaimer :Kaki2 putih gebu in the pictures are my siblings'. Not mine, thank you very much.

5 comments:

kay said...

amy: i dah nk muntah in my workplace, dah 6y here. now bagai palestinians being tortured by zionists, semua hak dirampas!
btw how laa org utara tak suka pulut? but pulut kukus with kelapa and ikan kering blm penah try, sedap ke?

Roti Kacang Merah said...

i was SO like kay before... 6 years in my last two previous office, dua tahun gaji tak naik... bila nak berenti baru dengan tak sengaja depa naikkan my gaji for RM300, AND THEN baru dorang tahu I sebenarnya nak berenti to find a greener pasture terus depa jadi kelamkalibut, hahaha paaaaaadanmukakauuuu.

Amy said...

Kay - Tak tahu la whether I bleh tahan sampai lama tu. Hajat hati sampai bulan 9 tahun ni max, sbb planning nak pindah ke Klang and nak la keje lain tapi tak le apply2 lagik. Tu lah, I'm one pelik org Utara. sedap la kut, ramai dok puji je kalau makan mama punya pulut tu, it's pulut which bila makan gaul dgn kelapa parut and ikan kering. Pastu lagi menarek kalau ada kopi o panas. Dah la gua tak suka kopi.

Kak Lin - typical kan? Bila kita resign, dan dan je la nak tambah gaji, bagi senior position. Doakan la rezeki Amy murah dapat keje tempat lain, ok? Thanks :D

Arena said...

Babe,

My shortest stint was about 3 weeks.. Offer aku gaji mahal2.. aku dah berenti dari kerja lama, masuk2 je company tu bungkus.. sedih aku..

Amy said...

Arena - Ha? 3 minggu jek? Perghh.. takpe ada hikmahnya sbb dpt keje lagi best cam sekarang kan babe?