Monday, July 23, 2007

More Than Meets the Eye

Well, well, well...guess what? I gave in..Fine, he wants to watch T'ransformers for the second time. Surprisingly, all online tickets are fully booked still (gila ke apa). Went to OU, hoping to get tickets via counter - the only seats left are individual seats, which he doesn't want. From GSC we went to TGV only to find out tickets are sold out! Gila phenomenal kan? Tak bleh ke hangpa pi tengok H.arry Porter ke apa ke? Bila nak sudah madness ni?

Upon his suggestion, we moved to C.ineleisure. I got a feeling that this place is also going to be full but to my surprise, not! Dah le I got a parking space within 5 minutes which rarely happen when I go there. Sampai kat counter, baper kerat je yg beratur..so we happily choose the middle seat and purchased tickets. Sempat lagi layan bowling 2 games each sementara tunggu showtime. I beat him in both games - happy :P

What do I think about the movie? Well, special effect mmg gila..jalan citer boleh la..bleh layan la..Tu je la..oh, those yg asyik tanya how to prepare cream caramel, sila jengok sini ok?

16 comments:

kay said...

amy, hi! u pi cineleisure what time? i pi saturday nite mmg full habis. kechiwa!

shell said...

omakaii..

cream caramel needs 10 bijik telur?? kolestrol tuh :P

Drama Div@ said...

alah.. kena letak susu ker? selama ni aku dok makan, tak tau pulak rupanyer cream caramel ni contain susu... bertin-tin plak tu... ewwww

dillazag said...

Amy --> laki pun sibuk dok melobi nak tengok transformers sekali lagi. gile betul online booking pun still penuh ladi.. when will this madness end? aku suruh dia bawak khaleeq je minggu depan.. maleh nak ikut.. bebudak pompuan boleh buat pedicure! heh heh heh

Amy said...

Kay - I sampai cineleisure around 11.45, bought ticket yg showtime 12.30pm...dapat seat tengah, laki aku sengih sampai tinger, baru puas hati dia tengok..aku? Siap ada gak la terpejam mata 3-4 kali :D

Shell - stengah org resipi dia lain. Ini yg kakak ipar den ajar, dan family aku and family hubby aku suka, layan je la. Aku bleh makan sekeping je, muak..

Diva - Susu le beb.Kalau yg Amway punya pun kena guna susu.. walaupun yg rendah lemak. Setakat ko layan sekeping pastu bergym berpuluh-puluh jam, takde effectnya nok!

Kak Dills - Tu la..sengih sampai ke telinga..ko tahu kenapa online still penuh? Aku rasa org macam laki2 kita tu la, kalau semua lelaki dlm Malaysia ni nak tengok citer ni 2 kali, mahu tak penuh. Tambah plak dgn awek2 diaorg yg dok tolong book online sekali 2 tempat tapi tak pegi pun, huhuuu lagilah penuh. Selama ni aku selalu book online jek, tak koser beratur tapi utk citer Transformers ni macam mustahil ok booking online. Akak ipar aku dpt la book online last week tapi bila nak collect, rupanya seat depan sekali, bleh? Ko gi la ushar cineleisure tu kak..org pun dah start fokus ke harry porter kut

cikPijah said...

aku nak beli ticks online for last friday nite by last weds tinggal front row jer tau. gila hebat ok!

Freak & Geek said...

hei, camner senang gila u beli tickets nih.. i tried online booking since 2 weeks ago.. asik2 sold out jer.. last2 pegi beratur, tapi dpt first 4 rows jugak!

Zetty said...

i tak nak tau resepi, i nak yg dah siap punya.

u boleh buatkan?

hihih.

Inn said...

i nak tengok diehard second time but asyik sold out oso. shucks.

Roti Kacang Merah said...

awwwwwaaaat la susah-susah book tiket Transformers online??? pi je kat amcorp mall tu, parking after 6pm bayaq RM2 flat, naik tingkat panggung wayang, beli je tiket even 15 minit before wayang mula pun masih ada lagi available, not queue at all, heh heh.

tapi utk orang badan besaq mcm aku, seat ketat ah sikit. lagi2 kalau lakibini sama-sama besaq, macam kami juga...laaaagi ketat seat.

and as of saturday, kat amcorp ada transformers, die hard dgn harry potter.

sebenarnya kan amy, telur tu boleh kurang as low as 6 biji, and susu pekat tak payah guna langsung pun tak pa. all to lessen protein and gula. and then ramas telur sama-sama dengan daun pandan yang diikatbelit (mcm nak masukkan dalam nasik lemak tu) sampai dua-dua hancur so that kurang bau hanyir telur (but of course masa tuang telur masuk bekas, daun pandan tu buang la kan). mmmm yum yum....

Amy said...

Cik Pi - Ko tunggu sampai org sumer dah malas nak tgk Transformers la baru ko gi tengok, which I don't know when :D

F n g - Maybe that was my lucky day kut. Really! I siap berdebar jek masa naik escalator nak ke cinema and keep on saying kat hubby "Sure ramai ni". Tapi ada 3-4 org je beratur..and I can choose the middle seats. probably bcoz it's showing at 12.30pm, where other people like to watch at night, or even worst saturday nite cam Kay punya experience tu. Try la!

Zetty - Aih, ber 'i' 'u' plak. Bleh je Zets, asalkan u jemput I ke mana2 party buih you, I buatkan la :P

Inn - Probably should try cineleisure waktu siang..or go to amcorp mall like what kak lin said

Kak Lin - It's been ages ok kak since my last trip to Amcorp Mall. Gila buhsan!! Dulu pegi time bercinta dgn ex-bf je..time tu is like year 2000 kut, cinema dia asyik tunjuk citer cina je. Tapi my office colleague pun told me the same story like you la. Citer dah up to date, and org tak ramai pegi. She never mention about the seats plak tapi kalau dah minat sgt dgn transformers and betul2 nak tengok probably bleh try le sana.
Tahu, bleh try 6 biji, maybe resipi lain la kut. Coz my friend and my sedara dah try buat yg kurang telur and susu and they say not so nice or too lembik..tah, tak pernah try pun..jarang sgt dah buat, buat bila org minta jek :P me dah tak larat/muak dah nak mkn. RAmas telur dgn daun pandan? Tak rasa pandan ke kak? Maybe readers bleh try la taktik kak lin ni..so far amy guna vanilla essence jek utk hilangkan bau.

Cosmic_GurL said...

fully booked lagi? AMAZING! Rasanyer still tak leh lawan HP kan? Transformers is still the best! Plan to watchagain with hubby soon :)

Amy said...

Sherie - I tak tahu la whether HP will be as phenomenal as Transformers. Before Transformers, I never had any problem booking online and getting good seats, but with Transformers, sungguh annoying.. I think because people tend to overbooked in fear of not getting place kut. I really hope this will be over soon - I hate queuing up at the counter. Maybe if u wanna watch again, bleh try Cineleisure waktu siang or go to Amcorp Mall :P

ween said...

wah wah, 2 kali ? tak leh jadik ni!!

Nomee said...

Aku nak buat pengakuan kat sini. (So, Puan punye Blog... tumpang lalu yek?). Laki aku sibuk nak nengok. Tapi aku dengki. Sebab Aku tak nak tinggal sorang jaga anak. Ade ke patut die suruh tinggal kan anak kat mak dia. hellloooo...? kalau nak gi kenduri tu, ok lah. Ni nak tengok wayang nye pasal... ish... malu den kat mak dia. Cannot! So, kita org jejalan kat Summit minggu lepas, dia jumpa cetak rompak nye DVD. Ha... ha.. ha... gambar cantek okeyyy!I don't care. Cannot tahan he bising about it, kita org beli je. Kurang sket bising dia. See la... I fine day, kita org gi tengok wayang tu skali dengan harry p. Skali jalan, senang!

-Aku yg dah lama tak tengok wayang-

Amy said...

Ween - Ha'ah rela dlm paksa muekekek

Nomee - Takpe nanti dia dah besar, bleh bawa dia sama..aku pujuk gak laki aku suruh beli dvd jek kalau nak tengok second time. Di reject dgn jayanya cadangan aku, dia kata tak thrill sbb mende2 camtu kena tengok kat skrin besor baru pueh hati..maka terpaksa la aku ikut. Tapi betui gak kut, aku kalau tengok citer favorite aku - animation/cartoon, aku suka tengok wayang.. paling suka Ice age and finding nemo, color sumer best. Aku tengah tunggu August nak tengok Ratatouille.. nak bawak nephew aku, Adam..beshnyaaa