Thursday, August 23, 2007

I'm still Amy

Was the last person to leave the office tonight - 8.15pm..sebelum tu pack segala file dgn harapan nak sambung keje kat rumah, have to coz besok ada important meeting. Dah la sabar menunggu copy all the documents ke thumb drive, and penakut plak kan...so ala-ala dok pandang sekeliling je.. habis je copy semua, turn off PC and chow.

Imagine my frustration bila dah ready nak sambung keje kat rumah, carik thumb drive dlm handbag - aik takde? Siap tunggang2 segala isi beg (a very horrible scene) then baru teringat, isk ye la, aku mmg tak remove pun the thumb drive kat office tadik..tsk tsk what a waste. I could only continue my work tomorrow la. So much of nak save time konon..pandai!

Next week pun sure busy - we are preparing for our graduation ceremony which is to be held in R.enaissance and it's on Sunday, 2nd September. 'Gembira' kan? When you people are relaxing at the beach, at home for next week's long weekend, I need to work on Sunday! And will be damn tired with all the walking and kelam kabutness (every year is the same) and still go for work the next Monday morning. Malas nak ambik cuti Monday although I plan to take. Baik aku save untuk cuti panjang nanti. I still have 13 days of AL and it's approaching September..entah nak save cuti tu untuk apa pun aku tak tau :P

Busy, busy, busy - itu je la kuar dari mulut aku. Hari ni Sham called, tanya besok bleh lunch pun aku terpaksa reject...he will be in Sg Besi for his project for another week, ni je la peluang pun kalau nak lunch (dan lenjan keta baru Vios dia :D I loike)...kalau dak, jauh le nak lunch since he is now based in Menara. Walaupun next week pun busy, I told him I'll try to slot one day next week. Isk..and Jie called in the evening, heran dia naper aku tak balik lagi. I told her "Selagi tak gelap, jarang aku nak balik Jie"...bengang ok tengah borak dgn dia, dua kali office phone bunyi. Sekali, aku angkat and cakap sekejap je..second time, I have to tell Jie I need to hang up....yes, I gave priority to my work (and hampehnya second call tu tak penting mana pun, rugi jek tak leh borak lama2 dgn Jie)...makin happy kawan aku ni..aku pun tumpang happy :P

Cakap pasal happy, sengih sampai telinga aku baca posting Nomee hari ni. I quote :

AMY
We were not so close during PPP time. That’s why I was quite surprise when one day we had this long chat about that-stupid-guy-who-thought-I-was-not-worth-it. The ‘counseling’ session did not stop there. You made follow-ups through e-mails too. I found myself looking forward to receive your e-mail everyday. But later, I stop coz I didn’t want you to get fed-up. Maybe you don’t remember these episodes; however, I want you to know that you have helped me to recover and discovered myself.
Do you still have that (brown?) Proton Saga which you let me tumpang sometimes. I like be in the car with you. Seeing you driving and listening to your cursing, singing and talking at almost simultaneously, amused me.

Whoaa, really made my day today..walaupun balik keje penat dan bengang sbb thumb drive tertinggal kat office pun, tapi bila baca terus rasa happy. It felt good to know someone have kind thoughts about me. Of course you can ignore the fact that I gave her 3 piece of F.errero Rocher during our last meet up, aku tak bodek dia ok...kan Nomee kan? kan? :D

Paling tak larat pasal kereta tu.. my dear P.roton Saga yg sgt banyak berjasa time study dulu. Isi minyak RM10 pun bleh jalan seminggu ulang alik Sect 17 and Sect 18. And the last day of final exam, P.roton Saga tu berjaya dibawa ke Hulu Langat picnic kat waterfall bersama classmates and fellow drivers of yet another 3 P.roton Sagas - Alwi, Farah and sapa tah.. best gila berenti tepi highway ambik gambar - berderet2 keta P.Saga berenti tepi. Ada simpan lagi gambar.

Uwaaaaa I really miss those times. Naper dulu dpt M.ARA allowance RM310 pun cukup je, sekarang gaji riban-riban pun tak pernah rasa cukup? *sigh*

Erkk..about the driving part tu, yeah..I still curse while driving (this is no surprise to my roommates back then in PPP), and love talking while driving. Maybe ko tak tahu Nomee, masa gi wedding ko tu, aku dgn Sandra borak tak ingat dunia, we missed your house 2 times..2 kali kena u-turn...keh keh, aku dgn Sand je yg tahu. Bleh gelak2 plak lepas tu walaupun dah kena patah balik. Kesian si kecik Anne tuh..:P.

I guess even after 12 years, there are still certain things about me that has not changed. I do find myself improving in certain area, after I met B. He make me want to be a better person. I wanna be better because of him. But deep down inside, I know I'm still that Amy you used to know :)


Have a great weekend ahead beautiful people..

13 comments:

kay said...

seronok kan teringat zaman dulu. btw apa jadi dgn alwi? dulu saya baik dgn dia. dia minat sgt dgn sorang gal your batch tu, akhirnya org lain yg dpt heheh.

aisha said...

Akak, mane se akak dlm gambar tuh??? takleh detect la.. hehehe..
by the way, nape la akak nyer graduation ceremony kat R.enaissance tu ari orang balik kampung? naper tak ari kijer? kalu idak buleh la saya menyinggah carik akak kat situ.. huhuhu...
n takper.. bukan akak sorang je wat kijer pandai macam tuh.. saya pun.. save bagai nak apa kunun nak wat kijer kat umah, kelam kabut nak balik sbb takut dok sorang2 kat opis, langsung tertinggal thumbdrive.. pandai kan..

Amy said...

Kay - Ha'ah..memang. Alwi? I pun dah lost contact..rasanya dah kahwin. That's what I heard. Dulu time bujang selalu gak lepak Hartamas with the rest. Then I got married, he came. According to him la, I pun busy, macam tak nampak pun dia.. then lama2 lost contact macam tu jek. Bila dengar dia kahwin tu, sms gak kat dia.. marah ok dia tak jemput kita, tapi tak berbalas pun sms. Tak tahu dia keje TNB lagi ke dak..

Aisha - I was just beside Alwi, the guy in blue shirt. I didn't wear my tudung properly time tu, rambut basah main air terjun :P

Anonymous said...

Ayang,
i baru jumpa si ucop and the wife, Yus kat alamanda semalam. hehehe..

-sand

Amy said...

Sand - Ye ke? Sihat diaorg? dah ada baby? Si ucop tu aku rasa setahun sekali jek sms/call aku..:D

Zetty said...

yg mana satu kau bebeh dlm pix tu. jenuh aku telek2 ni.

Drama Div@ said...

baru balik from berlibur ngan cikpijah kat the curve, penat tau layan minah sorang tu.. next week turn ko plak ye.. aku nak rehat.. :P

Anonymous said...

amy, dia kata ade dua anak, kat umah... anak kura kura. sabau jek kan.. diorg sihat..

-sand

Amy said...

Zetty - Weh, I still look the same la bebeh, sebelah mamat pakai baju biru tuh..

Diva - Pegi Curve tak ajak aku! Ye ah, we are planning to meet at IKEA on 1/9. Ko tak nak join ke bebeh?

Sandra - Hahahah itu jawapan standard. Aku pun dpt camtu bila tanya dia..eheheh

Drama Div@ said...

sapalah aku nak join korang.... have FUN!!!

cikPijah said...

ceh! cik drama diva tu! merendah diri la plak! podah! jom aaaaahhhhh DD.. aku pemalu.. ko ada kurang sikit tahap malu aku :p

aisha said...

Akak nih.. mcm la saya kenal alwi tu saper.. nasib ckp sblh mamat baju biru.. eih.. lain nyer....
update.. saya dah tgk citer tikus tuh!!! sangat best and sangat cute!!!!

Amy said...

Diva - Elleh, jom ah!

Raff - Ko? Pemalu?? Bak kata Diva "Muntah darah aku" keh keh. AKu dah save no office ko..lain kaliko call aku takmo angkat..tak larat nak gelak

Aisha - Hehhehe mana ada lain dek oi, sama jek, cuma tudung tu jek tak baper betul. And of course, I've gained weight! *sigh* Dah tengok dah? Best kan? kan? Lepas ni kak amy nak tengok Bee movie laks