Wednesday, August 01, 2007

Important entry for me..(might not be important for you)

Two conversations I had, which made me smile..again.

Monday night, lepas dapat MC
Me : B, please...urut..sakit gila kepala ni. Kat kening berdenyut2
Lepas 5 minit
Me : Dulu masa baru kahwin, awak urut best jek..penuh kasih sayang. Sekarang macam malas je
B : Pandai2 jek..duduk diam2 (sambil urut kening dgn penuh sabar layan emo aku)
Me : Iyer..betul ke kalau sakit kepala maknanya urat kat dahi saya simpul-simpul? Naper ah?
B : Sebab awak tu suka pikir bukan2..sebab tu la urat kat dahi tu simpul-simpul. Dia tak larat dah.
Ada kaaaaa? Aku gak yg kena.
=================================================================

Today, over the phone

Me : Balik nanti photostat la IC tu..nak kasi kat Che Sand.
B : Besok je la awak bawa gi office pastu photostat
Me : Isk, abis kalau awak kena tahan dgn polis, nanti polis cakap awak Bangla padan muka *giggles*chuckles*
B : *giggles* Elleh, saya tunjuk la kad kahwin saya, Bangla pun dpt kahwin dgn awak tau
Me : *chuckles* Saya cakap kat polis awak paksa saya kahwin dgn awak sbb awak nak duduk Malaysia lama-lama.

Ngeh ngeh..citer pasal Bangla bukan sbb apa, dulu masa bujang, dia saja ikut kawan dia naik motor, konvoi dgn satu motor lagi kat area Kpg M.elayu S.ubang, alih2 satu motor rosak kat area airport lama tu. So B had to jaga the motor while his friend go and get help from another friend. Tengah dia tunggu tu, adala sorang immigrant ni rancak dok sembang dgn dia and rupanya org tu ingat B ni Bangla lepak2 kat situ gak..keh keh nak tergelak aku.. sian baby kan? Bangla pun Bangla lah..I love him with all my heart!


Taken from www.comicspage.com

15 comments:

aishah said...

tgh angau ke.. sweet :)

shell said...

awwwwwwww so schweet

macam baru bercinta jek :P

Nadia said...

cute!..;-)

kay said...

macam bangla ke laki awak ni..comei je i tgk..padanla dgn u, sama comey!

Fina said...

sweet la kau ngan laki kauuuuu.......

on second thought...ada gak la muka laki kau ala2 ane kan...hahahaha....nanti anak rupa kluar chindian seh...insya Allah...aku masih mendoakan...

neomesuff said...

haiya vewy da lomantik wannnn...
so y wori... dont wori wori - tgh takdak anak nih - enjoyyyyy enjoyyyyy....

Cosmic_GurL said...

Pompuan ni mmg suka pikir yang bukan2 kan? Nak buat camner, we have too much time in our hands kot..hehehehe

Amy said...

Aishah - Kadang2 angau, kadang2 jadik rimau keh keh..awat blog nak kena invite plak ni? Meh invite saya milia_zul77@yahoo.com ..meh le

Shell - Tengah angin angau..pengantin basi yg masih angau :P

Nana - Saper? Aku ke dia? Mak aih perasan!

Kay - You are my favorite person today ehehhe mowahs mowahs sbb you cakap i comey keh keh

Fina - Mmg pun, dah la golap! Masa wedding aku riuh sedara mara ada yg cakap macam Pakistan pun ada..elleh aku tengok cam rupa Melayu jati je. Hidung jek org kata mancung padahal besor jek aku tengok. *Amin* Mekasih doa..aku pun masih berharap nak jadik besan ko..walaupun apa Zetty kata..ehehhe mana dia ah? Selalu singgah je sini, lama jek tak singgah *nak merajuk la*

Kak Nomee - Masa romantik, romantik la. Masa bersilat, silat gak. Keh keh..rasa terlebih extra sayang sket minggu ni sbb demam kan, org jaga bukan main lagik..:D

Sherie - Exactly what he said! Hey, thanks for dropping by! Have a nice weekend you.

Roti Kacang Merah said...

your zul nak tumpang jadi adikberadik abgzul tak??? ayah abgzul memang pure bangla (serious, ni!)... hehehehehehehe

Anak Daddy said...

Lepas tengok gambar2 Milia and hubby kat tepi tu kan, I must say lah...suami kita ni kan, bila dah kawin je, sure naik berat badan kan? Kekekekeee... it's my mission to make my husband grow fat actually.

cikPijah said...

alaa.. sweet.. mcm org baru berchenta.

Amy said...

Kak Lin - Serious ka?! Kekeke anyway, kalau kata Zul tu adik Abg Zul pun org percaya ghasernya..cuba letak gambar depa sebelah-sebelah, tang hidung macam nak sama.. tang hati yg baik dan sabar tu - confirm sama!

Aunty Teh - He gained 12 kg after 3 years of marriage, imagine that! Kawan2 dia semua tegur kata dia nampak sihat dan happy keh keh..

Cik Pi - *tutup muka dgn sari pink* mana ada..pengantin basi nih! eh? Naper ayat ko dgn ayat Shell sama ah? Why? Why????

mad redo1 said...

uuuuu... full of sweetness... certainly made me sengih like kerang busuk nih...

hehehe... get well soon

Anonymous said...

wey.. kiut nye korang berdua ni!!!

Amy said...

Mad redo1 - New reader? I'm so flattered. Tima kasih la singgah kat blog merapu nih..:D..jgn jemu untuk singgah lagi ok? I read your blog tadi kejap, banyak citer bola..:P. Thanks for the wishes, tengah recover, still coughing though.

Anonymous - Let me guess..is it you Sandra? Kiut? Aduhai, if you mean it in a good way then ok la. I'm missing him badly now..iskk