Sunday, August 05, 2007

Gosh..I miss him like crazy!

Warning : Another melancholic post about the writer's hubby again. Please bear with the writer :P

Sungguh tidak ada mood. B went to K.uantan for fishing (again) with his two brothers. I didn't want to tag along this time, serik dgn mabuk laut and sunburn. Believe it or not, I don't think my hands (lengan) ever recover from the sunburn incident. Still gelap and takde tanda2 nak kembali cerah pun walaupun dah mengelupas sakan last month. Ada ke product memutihkan lengan sahaja ah? ISk..

We went out for dinner after work yesterday..ala-ala konon sebelum dia pergi 'meninggalkan' aku le. Aku tanya dia masa dinner "Nanti awak rindu tak kat saya? Bila start?" and he said "Rindu kut...bila dah start naik boat nanti" Huh? Kut? Maybe je? Apakah?! After dinner, aku siapkan beg dia, making sure his hair cream and toothbrush in the bag and I sent him to his K.orean boss' house. Dia ajak mamat K.orea ni pegi sama, and this K.orean guy ni punya BM is impressive ok? Aku jadik segan nak cakap English dgn dia sbb dia dok layan cakap BM jek. B kissed me goodbye and off they went. As I drove home alone, I already start to feel the emptiness inside me. Mata pun dah start bergenang air mata - yes, memang sungguh pathetic. Tambah plak dok tak sihat ni, lagi la emo. Siap sesat ok nak balik KJ dari M.ont Kiara tu. Macam dah berzaman tak habiskan masa kat H.artamas, bleh berpusing dlm H.artamas tu dua kali. Bukan salah aku la..jalan kat situ dah route lain..pening aku lalu depan S.ouled Out tu dua kali..dah le jalan sempit, puas aku tahan napas sampai la lalu depan H.artamas Square and pecut balik.

As I need to send my sister to work this morning, sbb balik nak ajak dia teman aku ambik Adam's birthday cake from Noresh..aku pun rasa keje berlambak kat opis, so I decided to tag along to the office. Saja tak nak duduk rumah, nanti lagi teringat kat B. Sampai opis around 10.30am pastu B called for the second time that morning - semata2 nak bagitau he's about to board the boat already. *sigh* I'm missing him like crazy. And again, mata berair. Tapi tak nangis la, cepat2 buat keje.

Petang he called again. Bleh dengar background the two brothers punya suara happy dapat ikan. Told me what he ate for lunch on the boat - dapat snapper. The last time we went dulu tu, sampai tengahari tak dpt hasil. Last2 ada boat lain kesian, kasik la kitaorg ikan utk masak for lunch..eheheh. Then I told him that I'll call at night after the birthday party is over coz I'll be busy helping.

Kat rumah abang, semua dok tanya mana B..lagi la rasa rindu sgt dia takde. Abis kemas2 lepas orang semua balik..went into my room, tak sabar sgt nak borak panjang2 dgn B..tapi call2 tak angkat..call lagi sekali, abang dia angkat. Kata B dah tertido, penat sgt. They are now on their way back to pantai. His brother told me that the wave this time is worst than the previous trip, semua org atas boat dah lembik - mabuk. And as usual, B will be the last man standing bila semua org dah tak larat - the brother told me just now. Argh, frustnya tak dpt cakap dgn B. I know he must be tired. I can't wait for him to come back..cepat la jam tick tock tick tock...

Took some pictures kat birthday party Adam..tapi takde mood la nak upload sini. I'm missing him :(. Hari lain la aku load..Here's another comic strip from comicspage - kebetulan plak hari ni punya pasal fishing jugak..I've always like 'Love is..' series since Secondary school, I even cut it out from newspapers whenever it appear - tak pernah miss. Dulu takde internet lagi maa, so ni je la source aku. I even made small cute cards using this cuttings - dulu2 la masa naive sgt about love. I will make the card every month and gave it to somebody - all in the name of love. Crazy things that I do for love. Anyway, it's history. B is the best thing that ever happened to me. Cepat la balik, sayang..
Disclaimer : I'm not always 'angau' all the time. Sometimes he drives me mad, sometimes I feel he has no feelings but most of the times, I feel loved..and I feel beautiful just by being with him.

13 comments:

Anonymous said...

alamak duhling...sooo.. suuwwweeeiitt la.. memang korang ni couple yang sangat comel. i love reading ur entry ni. jangan le malu malu nak tulis macam ni. normal apa.. hiihhi.. ramadhan dah nak sampai.. tolong pikirkan nak makan kat mana yek..(wah wah sandra.. hutang pose yang bertahun tahun tu tak abis ganti lagi) this time aku tak sure macam mana nak bawak anak aku yg 3 ketul tu. kang jadik macam kes ari tu macam mana yek..heheheh...ok amy.. take care.
-sandra

Amy said...

Sandra - I would love to jaga Hakim during our outing..mana lagi beb, IKEA la..aku tak yah ganti poser, puasa penuh beb hihi.

cikPijah said...

haaa!! ape dia! daim cake? nak jemput diri sendiri join boleh tak? boleh aaaaaaaaaaaa...

Amy said...

Bleh je Cik Pi..I hope IKEA have the same Ramadhan buffet like last year/ Cik Pi kena gerak awal ah dari office supaya tak tension macam last year kan? And we will sit sama macam last year, dekat dgn buffet table ehhehe provided kak Dills kena ada sama to book the table with me..:D

konot said...

alahai cair aku baca post2 lovey dovey korang ni lah.. selalu2 lah post cenggini... aku suka aa baca.. hopefully aku dgn mr photographer pun sampai bila2 mcm korang lah!

Roti Kacang Merah said...

...alah.... sigh.

your B misti baca entry ni nanti, kan?

scchweeet!

munie said...

sweetttt sangat2...aku suka la amy!

shell said...

kalau laki kau kerja macam laki aku sure kau kurus kering sbb makan hati jer amy :P

Amy said...

Konot - Insyallah. Alah, aku pun bukan all the time camni..ada gak argue tapi tak pernah lebih sehari le majuk, payah nak muncung kalau dia dok buat lawak dia tuh

Kak Leen - Unfortunately not. Kat opis mmg takde access, kat rumah dia lagi suka main game. Tapi dia tak yah baca blog, dia mmg tahu amy windu kat dia sbb amy cakap ehehe. Gedik kan?

Munie - ye ke *sipu2 malu sambil pegang hujung kain tudung*

Shell - Tu la pasal. Mahu bengkak mata aku dok nangis malam2..but then again, I'm glad that you're not as weak as me..hihihi jom mummy gi IKEA makan DAIM cake dgn Cik Pi

#Mana Cik Diva dgn Cik Zetty eh? Macam dah lama je tak singgah kat comment box aku nih..sihatkah mereka?

Inn said...

man! u entry buat i feel mcm tak sabar aje nak kawin. true ada its ups and downs but the mushy loving part makes it all worth it. hehehe. sweet! ;)

Amy said...

Inn - Yeah, you put it right. Ada ups and downs but the mushy part tu yg buat all this worthwhile. I AM lucky to have him, not the other way around. Ehem, yg dekat IKEA dgn you hari tu bukan calon ke? :P

Drama Div@ said...

oh... ko ajak shell jer... kecik ati lah cam nih....

Amy said...

Diva - Kalau aku ajak ko, ko sudi ke nak dtg?? Apalah sgt pegi IKEA banding dgn pegi Mumbai tu kan? Kan? ehehheeh *hugs*