Monday, August 06, 2007

Lawak gym

Kata nak post gambar masa birthday party Adam, tapi MALASNYAAAA! Penat la..

My day didn't start very well today. I woke up at 8am..!Isk.. tido awal around 11pm. Then pagi kejut B bangun sembahyang and siap pegi keje but lepas B pegi, I decided to continue my sleep. Macam biasa la by 7.10am, the last snooze on my handphone telah ku tutup dgn jayanya. With the intention to continue for another 5 minutes (memanjang nak continue!), it became 50 MINUTES! Kalau tak Tiyah yg call (coz she's been waiting like forever downstairs), I would have dozed off sampai 9am agaknya. Sheesh. But anyhow, I managed to arrived at the office by 8.25am (imagine my driving speed..syyhhhh) and sempat lagi breakfast kat office canteen and sign in by 8.35am..ehehe tapi aku benci betul rushing macam ni.


It's been a month since I last stepped into the gym and I am sure I've gained weight for the past 4 weeks..erghhh. July mmg a crazy month, dgn busy keje with the video conference with UK, dgn sakit gastric and baru ni recover dari demam..mmg alasan yg sungguh banyak la.. So masuk August ni dah insaf balik..and today pegi la. Rasa macam dah berbulan tak pegi. Masuk gym pun nampak lain sket jek..oh si Kevin Zahri ada lagi sekali kat situ. Me and Tiyah as usual ambik locker yg sebelah-sebelah. Tengah bawa kuar baju dari gym bag tu, I noticed she brought the same red shirt that I brought..sungguh memalukan. You see, Tiyah and me has this red shirt we bought in UK 5 years back, and it is SIMILAR. Don't ask but she and me really like the shirt that we can't compromise and decided to buy the same shirt. I remembered Mama said last time in UK "Alah, takpe..tak yah la pakai masa pegi tempat yg sama" Yeah right. Sekarang dah terkena. Cuma aku punya plan is to wear my blue shirt for workout and then wear the red shirt untuk balik. She on the other hand, planned to wear the red shirt for workout and another blouse untuk balik nanti. So, kira ok la kan? Tapi kat locker tu we all dok gelak2 nak mampuih pasal mende ni. Kat office pun org bleh confuse between me and her coz they said we looked alike...so kitaorg dok pikir la..mesti org ingat aku pakai baju dia lepas aku mandi nanti..padahal, sapa bother pun kan? Tapi itu la..pikir2 balik kelakar jadiknya bila dua2 bawa baju yg sama..oh I've mentioned before kan yg her birthday and my birthday are exactly on the same day - 4th November and exactly 5 years apart? Kalau citer kat org selalunya org tak percaya sampai kitaorg dua2 tunjuk IC.

Dari kecik, Mama suka belikan baju yg sama untuk kitaorg..kononnya ala-ala twins la. I still remember this one polka dot dress that Mama bought for us masa we all pegi Singapore to visit Ayah punya cousin. It's not the retro kind of polka dots, tapi comey one. Macam baby doll punya baju, white dress with colorful dots on it, ikat kat bahu. Imagine two very chubby girls pakai baju ni, mmg org tengok je. Baju kurung toksah kata la, mmg selalu sama. Bila masuk teenager, aku dah start takmo pakai baju sama dgn dia..

Now ni, we find that we have about the same taste when it comes to choosing the baju kurung material. And yes, we have about 3 baju kurung and kebarung I think, that has the same floral design (exactly the same!), yg beza cuma color jek. The problem now is she worked at the same place..so whenever we feel like wearing the 3 baju kurung, we have to warn/remind each other not to wear the same baju kurung..keh keh but there was one time where we forgot to remind each other and end up wearing the same baju kurung on the same day, she wearing the pink one, and I wore the green one. Dah la she's my breakfast and lunch partner! Gila lawak, macam pakai uniform - same dress different color.

The crazy sista

Besok je la upload gambo Adam yek.

7 comments:

Roti Kacang Merah said...

aiyoh how much more coincidence can you get!!! Macam kembar, tapi berlainan tahun! 'So lucky! Nak celebrate bday pun senang... sekali arung celebrate!

Amy said...

Kak Lin - Ha'ah, we normally celebrate together - pegi makan dgn parents jek. Masa kecik dulu, she used to cry every year, every SINGLE year coz dia tak puas hati naper Ayah beli satu kek je, bagi dia dua org punya besday, so kena ada 2 kek...sapo nak makan?! every year ayah akan ambik gambar kitaorg dgn cake, and most of the picture will be with her eyes red sbb baru lepas nangis kekekek. Kalau Amy citer balik kat dia betapa cengengnya dia time tu, sure dia jerit "Shut up!!!!!" ehehhe

Drama Div@ said...

so cute... ala ala twin yang bukan twin :P

Anonymous said...

amy, Tiah ni memag cantaik giler lah.. (ok ok ko pon cantik)
-sandra

Zetty said...

lain kali setiap ahad dah kena buat planning nak pakai baju apa the whole week untuk mengelakkan kejadian seumpama ini berulang lagi.

umpama dengar guruh berbunyi air ditempayan dicurah keluar.

kehkehkehkeh.

dari zetty karam

Z.Y. said...

oh i didnt know u & ur sister's bdays are on the same day?? hehe so COOL!

Amy said...

Diva - Keh keh kalau twin, then I'm 25 years old you! Suka la I..eheh barang dah abis packing?

Sand - Yelah, dia lawa. Isk isk cara ko cakap "ok, ok ko pun cantik" tu macam dipaksa oleh aku je kan? Hahah sayu hati aku

Zetty - I missed having you here *mowahs*mowahs* (over kan?) Tak mungkin terjadi kitaorg nak prepare baju for the whole week sebab dedua pemalas nak gosok baju..I will only iron my baju the night before, better than her yg iron baju 7.30am sebelum pi keje..
Terror ko berperibahasa/pantun :D

Zied - Ya loh! Same. I was 5 years old when she was born. Macam tak puas hati sbb nak tiup lilin kat kek tapi Mama ada kat sepital. At that time jealous ok kenapa dia ni muncul masa aku nak celebrate birthday. But now I realized, she became my best birthday present ever - nothinng can beat that :)