Wednesday, November 21, 2007

One of my favorite days

Yes, yesterday was one of my favorite days of the year. Why? Coz I was on leave, coz it's my sayang's birthday, coz I get to meet two of my best friends, and coz I went for a romantic dinner with my sayang.

I took leave mainly because it's his birthday but at first takde la sampai plan dia pun ambik leave sekali. I had an appointment at GH - the usual check up. Tengok2 near to the date, he also applied leave as he needs to go to the bank to pay for his car which is the very last/final payment (yippeee!).

Petang before his birthday tu, after work ajak Tiyah teman pegi S*cret R*cipe sbb aku tau dia suka White Chocolate Macadamia cake, yg lain dia tak berapa gemar. I had to go to two branches to get the cake, the second branch tu pun tinggal the last piece je *phew*. Spent one hour looking for that piece of cake! So, dlm 11.45pm aku dok tunggu je opportunity nak turun ke kitchen. 11.55pm baru dapat sbb dia nak mandi.. cepat2 turun. Punyala gelabah sbb nak make sure sempat naik balik by 12am, I don't know what I was thinking at that time. I bought brownie for myself and heat it up for about 10 seconds in the microwave coz I like it warm.. then I had this silly idea about heating up his cake too coz I thought the cake was too cold, so masukkan dlm microwave, tekan 10 seconds and what do you know *duh* the cake melt in 3 seconds.. nak nangis ok dgn kebodohan diri sendiri! Mana ada org panaskan cake yg ada cream and cheese bagai? Cair sampai meleleh dari piring! Uwaaaaaa.

It was already 12am ok and I was panicking. So, I just put the candle on my brownie and brought it up. Wished him Happy Birthday and after that I cried..gila budus. I cried coz the cake melt and I didn't get to serve him the cake that he like. Menangis beria ok, such a drama queen. And he kept on saying "Takpela B, yg ni pun ok..takpe".. see? It's his birthday, not mine tapi aku nak gak jadi drama queen..bad, bad wife!

The next morning, which is yesterday, he is sweet enough to accompany me to the hospital. Malas nak citer tapi macam biasa la, menyakitkan hati. But the good news is, there will be no more checkups after this from this unit. Only from the other unit je kena pegi every 6 months. Yeehaa, finally..after 9 years! Lepas checkup, we went for breakfast, balik rumah lepak main dgn Adam kejap (mama is babysitting him yesterday) then I went out for lunch with Sandra and Rosnah at IKEA. Bahagia sungguh, makan Daim cake. Frust gila tak dapat makan meatball, apa jadi pun tak tau. Last Ramadhan pun tak dapat, tapi ganti dgn lasagna yg best ok gak la. Semalam I had fish and chips.
Agenda biasa, borak, gelak, borak, gelak sampai 3pm lebih..rasa tak puas sembang tapi kena balik. B called earlier while I was having lunch, keta dia rosak and had to be sent to workshop. Poor baby, dah habis bayar keta, dia buat perangai lak..

Sampai rumah tengok hubby dok layan Adam.. he saw me and start godek my camera again. Dia dapat tangkap muka aku sekerat jek..and he is soOoOo naughty la nowadays, lasak sungguh. Boys being boys kan? Panjat sana sini, makan itu ini..bila ajak mandi bukan main suka. Sampai kecut jari aku dok layan dia mandi..lama2 aku tak tahan sbb baju aku dah habis basah dia tempiaskan air, and dia takmo kuar dari bilik air..aku angkat jugak dia bawa kuar pastu nangis. Aduih la (tu baru anak saudara tu!)
After Maghrib, hubby and me head to KL. Aku yg drive ok since it's his birthday..aku layan dia cukup2..the whole day dari siang ke malam aku yg drive :D. Nak nangis ok drive masuk KL malam2 - jammed gila. Pegi ke Bukit Bintang lak tu - nightmare sungguh. Kitaorg pegi makan dekat Revolving Bintang Restaurant dlm Federal Hotel. Candle light dinner la kiranya, dahla kitaorg ni jarang sangat nak pegi camni, so terasa la romantiknya, dgn lampu yg samar2, dgn tempat duduk yg berpusing slow motion with KL view...hmmm :).
Food was ok la.. takla superb, I think mine was a bit pricey la, tak padan dgn proportionnya. I had rib eye and he as usual lamb chop. We also ordered banana fritters with ice cream for dessert. Gambar B dgn gambar aku a bit blur and dark sbb malu nak pakai flash bleh? Hik hik... gambar makanan je aku pakai flash, tu pun rasa merah je muka sbb segan. Muahah tapi couple lain pun cam kitaorg gak, snap-snap pictures there. We plan to come again for our wedding anniversary next month, tengok la macam mana.

Overall, aku puas hati la..cewahhh, entah birthday boy puas hati ke dak. Ok la B kan? Cari kek sampai sejam, pastu pi panaskan dlm microwave sampai cair..pastu saya jadik driver seharian. Tapi saya tak kisah sbb saya sayangggggggggg B sangat! :P


13 comments:

Freak & Geek said...

HAPPY BIRTHDAY, AMY'S HUBBY!

konot said...

iskk..kalo aku pun nangis kot bila kek dah cair camtuh! heheh.. but im sure he loves you most for your effort nak buat dia happy!

aisha said...

aka ni buat lawak ari jadik la... dah tuh kek tuh leh makan ak? naper tak snap pic kek tuh sebagai pengajaran kami (terutama saya) sebagai pembaca nih... huhuhuh..
dak per.. dak per.. janji niat tu ada kan.. as long as happy ending kan? kan... kan...

ajezack said...

sam bday ngan my brother la..

anyway, aritu aku gi makan meatball, dah tak sedap sgtla kakak..not well cooked..not like it used to be..

aishah badaruddin said...

amy aku baru je beli white choc macademia tu sekeping.. kebetulan plak aku lalu kat sec recipe lepas baca blog kau nih. tarus la beli pasal nak plak rasa. :)

Amy said...

F n G - Thanks darling! :D

Konot - Biasalakan, female scorpio kan drama queen muahaha. Well, I hope so la yg dia happy

Sha - Frust dan panic punya pasal, akak humban terus ke dlm tong sampah, terus ikat plastic sbb takmo kasi dia nampak..tapi naik atas terus nangis, kantoi gak la dah buang cake ahaha.

Aje - Ye ke? Aiseh, awat ah? Dah tu tak plak dia ada lasagna sedap macam masa bukak poser ari tu kan? Frustnya! Cik Pijah, ko buatkan meatball aku nak makan! Apakah relevantnya? :D

Aishah - Tak plak ko citer kan sedap ke idak? Aku suka la, selain tu banana choc dia, indulgence dia. Tiramisu..hmmmm.

Anonymous said...

Babe,

muahahhaha, kelakar ok mencairkan kek. Well, my sis in law pernah buat cam tu, memang habis cair semuanya..kakakkak.. so pengajaran utk aku ler tuh.. whoaa dah abis bayar keter? best tu.. aku baru jek buat hutang baru.. 2 hutang yang besar..hmmm..

~arena

pijah said...

amy lepas nieh experiment letak aiskerim plak dlm microwave tengok lepas baper saat dia cair :p mkn aiskerim cair best oooo

Amy said...

Che Na - Sungguh buduh terasa diri ini tau..eheheh. Alah takpe Na, ko buat hutang baru hasilnya nampak beb. Rumah aku tak nampak hasil lagi, hopefully menjadi la, bayar bulan2 pun dah makin naik ni :D

Cik Pi - Oh perli yek? Tarik rambut cun tu kang!

neomesuff said...

Halamak..hehe..next time u wanna do that cepat2 masuk freezer balik hehe
Well, I knew it..your darling mesti tak hal punyer... lovely romantic couple la u two.. always and forever
epi blated bday Amy's B

Amy said...

Kak Nomee - Thanks for the wish. Romantic ke? Takdela, not all the time..ramai lagi yg laaaagi romantic but I got to stop comparing, kan? And just cherish what I have now, alhamdulillah.

Drama Div@ said...

ko jangan, rambut cun pijah tu lah buat boypren dia tak tido malam.. kahkahkah

Amy said...

Zal - Cik Pi ada boypren ka? Yg mana> Aku kenai dak? Hihihihi