Monday, January 21, 2008

A kemaruk JCo weekend


Best kan tetiba announce Rabu cuti... nice surprise for those working in KL sebab selama ni orang Selangor je cuti Thaipusam *jeling kat orang2 keje kat Selangor*

I met my friends last Saturday, the first gathering for this year kan? The usual crowd : Kak Dilla, Zied, Raff, Noresh, Intan and this time si jelita ni join. Yippedaaa. Finally met her :D. Shell ada class L (aku lupa balik nama mende alah tu!), Ros pun couldn't make it. Tapi dia yg beria nak jumpa kat JCo. Takpelah, there will definitely be the next time. Thanks also to those who replied my sms to say they could not make it, semua kirim salam sampai aku dah tak terbilang :).

(Inn was not in the picture, she left before lunch ;P)

We were at JCo for quite some time, kira normal la tu. Bumped into Albi and Shazri too. Albi was doing a last minute shopping for necessities as she's off to Osaka, Japan for work. Best gila, kan.. Haiza pun nak gi Missouri for 2 weeks, work related too. Arghhhh jelesnya :P
I'm not really a donut person although I enjoyed the RM0.50 donut depan Giant tu. DD aku mmg tak minat sgt tapi bila aku makan JCo ni aku macam 'Eh, sedapnya'.. ada gak la filling dia yg aku rasa too sweet for me macam strawberry flavor but I love the Oreo, yummy. Bila bawa balik rumah panaskan, dia tak keras pun, still gebu.. heaven.

Stupid thing happened lepas we all salam2 and balik. I forgot which floor I parked my car, but I was sure which wing la. Tak ingat which floor je. Dah le lift lembab, Zied plak balik dgn aku. Yes, I am so hopeless when it comes to car park related matter. What made it so stressful is because I hate being stupid/clumsy when a friend is around, sangat nyusahkan orang ok. Kesian Zied turun naik dgn aku cari keta..hahahha lama2 dia sian tengok aku berpeluh2 kat basement, dia suruh aku stay dlm air-conditioned building tu and she went looking. We managed to get the Pak Guard to check my ticket and we finally found my car. Budus la aku ni, kept telling myself to remember the parking floor, konon nak snap floor number and area tapi tak buat2 pun.

Went to Zied's crib and tengok kitchen dia yg lawa tu, tapi malu ok nak snap2 posing2 kat kitchen sbb Jimmy ada. And oh the two lovely cats... sangat geram sbb tembam dan gebu. Siap la dua ekor tu kalau aku pegi lagi, nak gomoi puas2 :)

Hari ni kat office aku dok teringat2 plak JCo..and Adam. Called my sister in law and told her I wanna drop by JCo before meeting Adam and she too teringin nak rasa JCo.. yes, all the reason to buy a dozen donut. 20 minutes je aku spend at Pyramid, 5 minit cari parking (Zied, this time I made sure I know and remember where I parked!), 10 minit beratur and pay, 5 minit drive kuar. Walaupun aku try another 5 new flavor, ada lagi 6-7 flavor yg aku belum explore... nak ajak Rosnah date kat situ lagi ah, I'm so hooked! Tapi aku rasa sekejap je kut kemaruk aku ni. Dulu macam tu gak...I used to like waffle tapi jarang sangat makan, kadang2 bila gi jalan2 at shopping complex and nampak, ada gak la beli. One day last year, my office have this charity drive for a week and datangla hawker ni bukak stall waffle. Bau semerbak, I had the waffle everyday sbb kemaruk, Monday, Tuesday and Wednesday. I told my colleagues I could eat it everyday. But come Thursday, bau waffle pun aku tak bleh dah, serious nak muntah. By Friday, I had to hold tissue kat hidung sbb tak tahan dah. And now, the hawker dah officially have a permanent stall kat my office, nasib baik kat 4th floor. Tak la bau sangat. Tapi still, everytime aku dengar my colleagues nak order waffle kat atas, tekak aku dah rasa kembang. Gila kan? Baru cakap pasal waffle pun aku dah tak tahan, inikan plak kalau diarg makan dlm office, oh tidak..memang aku lari ke tempat lain. :P Dah, dah...nak muntah aku cakap pasal waffle ni.

Ni gambar terbaru Adam and Aqiff. Aqiff dah pandai senyum bila aku cakap2 dgn dia. Dah lebih seminggu tak jumpa Adam, I think he miss me too (perasan!). Ye la, he kept clinging to me tadik, asyik pelok and kiss aku je (tak rasa busuk agaknya Angah dia tak mandi2 lagi). Aku balik pun dia meraung sakan golek2 atas lantai, sungguh tak sampai hati tapi sis in law kata suruh biar je sbb dia emotional jap je. But I still feel guilty, nak nangis ok masa aku drive balik sbb tengok dia nangis sakan. Kalau rajin Rabu ni ingat nak bawa dia main kat playground la..

Ok people, enjoy the one day break!

21 comments:

Cik Ros said...

oh teramat la jeresnya nya aku tengok rombongan dan juga donut-donut itu.

aisha said...

huhuh..lazat sungguh donut itu..nak gak.. tak aci sungguh akak nih... hmm..kat sunway pyramid pun ada Jco donut ker? isk isk isk...

Sweettooth said...

ohhh!!! i so want J.Co donuts jugak!!!! Tak tau lah bila nak sampai Pavilion tu and even tho Pyramid dekat lah jugak tp I just hate to cari parking kat situ. Bagi tips sikit where is the easiest to park the car kat Pyramid. Teringin nak jenguk the new wing.

Yes, do snap a pic of the tiang kat mana u park the car. Dah a few mths i praktikkan cara ni and it works!

Anak Daddy said...

I think Adam inherits his dad's looks, Aqiff pulak ikut mak dia (though have not met her...sebab takde sangat muka E). Berapa batang gigi Adam dah tumbuh? Cute lah diorang.

Lunch harini nak gi The Curve. Nak cari donut called 'something apple'. Uncle F (husband A.Yang) recommend. Ada tak outlet donut JCo dlm area KL? Nak try lah. Nampak sodapppp.

p/s: Toksu jumpa A.G*y kat JJ Wangsa Maju last week. Katanya nak pi jumpa Kak Zah.

pijah said...

suka hati aku je kan dok posing2 amik gambar pakai henbeg orang :p

shud have pinjam noresh + kak dilla's beg baru buat posing2 skali kann :p

shell said...

aku kenot come not because of the class, because laki ada :P...

ecehhh raf posing beg mahal...

Zetty said...

kau kena try yg green tea donut. sedaaaapp!!!

Z.Y. said...

hey babe, jgn le rasa bersalah pasal parking tu k. like i said, nasib baik aku ada ngan ko masa tu, kalau tak sure ko berpeluh2 and dah nangis dah tak jumpa keta hehe (i wud cry, fer sher).

okeh next time dtg umah aku silalah gomoi kucin2 aku tu if u can catch them! hehe

Z.Y. said...

btw sweettooth, nak dpt parking yg senang kat pyramid tu, go there at 10 am!! :)

Nomee said...

Alahai... teringin lak nak makan donut skrang. Mana nak cari tengah hari kat tengah2 Shah Alam ni. Adoi!

Amy, tq for sms-ing me.

Anak sedara kau dua-dua sebijik rupa memasing lah.

Fina said...

perempuan...bukan main lagi kau makan donut kan....apsal tak datang shell nye baby shower...akak menunggu tau.....alex pun was waiting for future MIL dia datang...

p/s: kau sudah lost weightkah?

Azrul said...

hmmm.....pasal apa aku tatau pasal JCo ni eh. Oh ye...lupa plak. Ipoh MANA ADA :) DD pon takde. tp takpe, ipoh ada white coffe.

Amy said...

Sayangggg korang!!!

Cik Ros - Jom repeat..bila? Bila? Kalau ko ada hari tu lagik besh weh

Sha - Hahhah jgn jeresss ok? Tak yah la jeles, makin gumok ada la dok kemaruk dgn JCo ni nanti :P. Dia ada 2 branch je kat Pavilion dgn Pyramid. Bila la dia na bukak kat opis akak ni? Zassss

Nina - Dekat la Pyramid tu. Parking so far for me was a breeze la, maybe sbb pegi off peak hours. Saturday I went at 10am, tapi kena jalan jauh sket. Yesterday I arrived around 8.15pm, I park ke tengah sket, still ada few spots. Tengah senang sbb lepas naik ke atas, dlm 7-8 langkah dah sampai depan JCo. Kalau dari LDP, I went in straight after passing pyramid, parking A/Sunway Theme Park.

Auntie Teh - Amboi jauhnya pi lunch. Big Apple ek? Milia tak pernah pegi, so far kawan2 yg dah pegi DD, B.A and JCo, most of them prefer JCo...tak tau la. But B.A katanya ada durian flavor ek? Yes, I know. Mama told me A.G*y kata jumpa your mom.. sure riuh kan kalau diaorg tiga2 dapat jumpa sama lagi sekali :P. I miss those times. Aqiff dah makin rupa Adam la..masa baru sebulan tu tak nampak sangat

Amy said...

Pijah - Kelas kan beg Zal? Cantik, Zied and me were still talking about it in the lift masa nak balik. Takpe, nanti kita jumpa diaorg lagi kita posing dgn beg diaorg hik hik

Shell - Yep, kalau ko ada sure lagi best tapi takpe, pahamm.. nanti kita repeat.

Zetty - Tapi aku tak minat green tea nok! Aku gila dgn Oreo dia.. yummy. But Zied pun kata green tea sedap..

Zied - Serious, I miss having a cat with me. Tu yg bila nampak kucing ko, iskk geram.

Amy said...

Nomee - JCO ada kat Pavilion dgn pyramid jek. Serious weh bawa balik panaskan dlm microwave pun syedappp. Eh, mesti la sms, priority list tu! Insyallah aku akan gi shah alam plak, nak pulangkan buku Julie. Will let you know, bleh jumpa shah alam gang plak. Kodeng je la dah takde kat shah alam.

Fina - I miss your comments here la bebeh. Timing la beb, exhibition tu sampai 7pm and I had to car pool back to KJ. Sangat azab dan penat. Aku pun nak sgt jumpa ko and Alex, hopefully ada rezeki utk jumpa lagi

Azrul - Ces...belum ada la kat Ipoh. Alah, ko selalu kan dtg sini. Bleh la bawa wife dgn kids ke pyramid nanti or pavilion

Amy said...

Eh, terlepas pandang la comment Fina tuh?


"p/s: kau sudah lost weightkah?"

You better get your eyes checked Fina, tambahkan power ke. Mana ada lost weight! Dah le asyik makannnnn je. Gambar2 di atas diambik dgn cantiknya oleh jurugambar professional tidak lain tidak bukan Cik Zal yg jelita. Amacam Zal? Ada berani mau outing lagi? Banyak kan aku bercakap? Hik hik..

NORA ANSHAR said...

minta izin ye, aku nak curik gambar satu. mau tampal dlm blog aku jugak.

aku penah kena gak kat klcc. tiang, alphabet, nombor and petak sumer dah betul. rupa2 nye salah floor! aku masa tu dah cuak giler aaa. sket lagi nak report polis keta hilang.

sebab tu la aku selalu tulis kat tapak tgn kat mana aku park tapi kalau pi toilet mmg la hancuss pasal terus terpadam. the next best thing is to ask zareef to remember. hehehheh... nasib baik mamat ni memory power. siap buleh ingat kedai mana kuar dari parking, floor, block, tiang kaler apa. hihihi... zareef, my parking reminder.

NORA ANSHAR said...

nak celah sket la amy. raff... next time boleh la ambik gambar bag aku yg tak seberapa itu (tak leh lawan dilla punye weihhhh). sgt2 diizinkan hehhehe

Amy said...

Noresh - Ambik la gambar. Takde hal. Tu la aku mmg hancus bab parking ni. Kena ambik gambar nampaknya. Banyak shopping complex pun dah ada this note they prepare dekat dgn lift where we can take one. It indicates the floor..tapi biasalah asyik terlupa nak ambik

Mas Rahim said...

hahaha donut nihlah yg aku dok carik...heheh yey!yey! nanti nak pi piramid eehehe area mana ek..payahlah nak gi sana skrg, besar sgt dah...sesat punye:D

Amy said...

Kodeng - Senang gila. Ko lalu depan pyramid park kat A/Sunway Theme Park. JCo tu depan Jusco Bakery. Jom?