Monday, February 25, 2008

What's up?

Taken from www.comicspage.com

ALah, baru 5 hari tak update! :P Takde mende2 yg berlaku pun. Bangun pagi, pegi keje, balik keje, tido and the same cycle. I am looking forward for tomorrow's interview la..that's for sure. Nanti saya update.

Last week Friday dah 12 hari saya lambat piyed. I lost count actually, macam dah tak kisah tapi B yg macam cakap 'Eh, awak ni macam lambat je piyed, kan?'..so aku beli senyap2 pregnancy test tu. Malas nak beli sebenarnya tapi tu la, I never lost hope macam aku cakap in my previous post kan..mana la tahu ada, aku plak dok berlasak2. So Sabtu test, negative. Toss it in the bin, and start laundry baju2 (siap nyanyi2 turun ke dapur)..see? As poyo as that..if 3 years ago, I would have cried buckets and B would be so worried. I think (I THINK LA) I have passed that cry-everytime-period phase. Of course I never stop trying (I would not want to bore you with the details) and praying but at the same time I don't want to stress and push myself over it.

Last month I think, mama's friend came to visit with her daughter. Daughter dia baru kahwin setahun and still belum ada baby..so knowing my situation, she confided in me, telling me all the worry and how she cried everytime piyed datang. *sigh* I've been in that situation before, I know how she felt. Just suruh dia sabar and convinced her she'll pass that stage soon.

Ok moving on - last weekend saya dah kena tinggal dgn somi. Heheh bukan kena tinggal apa, dia pegi memancing..it's been 3 months since he last went fishing. So, I thought, what the heck, kasik la dia all-boys-out day. Dia pun tak pernah complaint whenever I go for my all-girls outing (bila lagi nak pegi nih? Takkan takde March ni?? ehhehe).

Am going back to Pahang this weekend. B's friend getting married. Nak booking siap2 ikan terubuk dgn tilapia nak bakar kat sana....yummyy!

Tak puas hati ah dgn ending 'The Apprentice' semalam..ishh.

Tu je la kut, I'm nervous about tomorrow actually..:) doa2kan la ye. Mekasih..

Updated : Postponed lagi interview atas sebab2 yg tak dapat dielakkan.. saya sedang bersabar :). It's been rearranged to Monday next week sebab saya memang ambik cuti.*sabar-sabar*

14 comments:

Mas Rahim said...

Good Luck!

izreen fara said...

Good Luck Amy!! Insyallah, you'll get through it allright

di.di said...

Today has been a fucked up day for me.. dari pagi saya rasa tak sedap badan.. true enough, petang tadi kat basement parking saya accident... tapi saya ada kawan.. dia bawak saya makan american choc cake kat Marmalade, Bangsar Village... and i bought a pair of shoes.... esok pun nak beli kasut sama tapi lain kaler...

Amy said...

Kod - Tenchu! :)

Izreen - I hope so,perut dah rasa semacam nih :P

DD - Aiseh, teruk tak keta? Nasib baik ada kawan besh. Buying shoes is the best therapy!!! *hugs*

aisha said...

huhuhu.. balik kontan ker? nak ikut... hik hik.. apa la akak nih.. asik pospone jer..pospone tuh tanda nak dpt kot...well, 5 ari tak update pung lama lah!! tak der citer sang kancil n boya yg buleh saya baca tiap2 pagi..

Azrul said...

apa kata ko apply ptd amy. misti bapak ko suka. ada anak dia ikut jejak dia

myheartbleeds said...

Hi Amy,

Good luck for the interview, ye...

As for your piyed... insya-Allah, he knows best... you time will come... I tolong doa :) Amiin

DocYana said...

I am crossing all my fingers and toes and all my cats toes as well, Amy!!!!!!!!!!

Cosmic_GurL said...

Im like tht girl! Everytime period nangis sebaldi sampai hubby pon tatau nak cakap apedah..sigh..in the meantime menumpang kasih kat anak sedara jer lah

Good luck for your interview..pesal selalu sgt postpone ni? Hope u get the job :)

Amy said...

Sha - Balik Jerantut la..Kontan tu rumah abang dia..apa nak buek, bukan akak yg postpone. Takpo, hopefully ada la rezeki. Otak tengah karat ni nak update selalu macam dulu hihii

Azrul - ALah! Ko ni tak mengikuti perkembangan aku la :P aku dah apply la dulu, pegi exam, lulus, pegi kursus seminggu kat Kedah nu, satu batch dgn Tedd (Taty), pastu dapat panggil interview pastu gagal. So, aku tersungkur kat final stage. Takde rezeki..

Myheartbleeds - Apa I nak panggil nama you ni eh? Thanks for your doa. :D

Docyana - Heheh kucing2 you banyakkan? Fuh, AMIN!! Kira sekali la dgn baby toes dlm perut tu sekali :). Thanks Doc *hugs*

Sherie - I doakan you tak payah tunggu selama I..it's normal when you're in that situation. Tipulah kalau kata I tak sedih dah sekarang ni, sekali sekala tu terusik gak hati but I don't think about it all the time macam dulu dah. And it helps to have supportive husband like ours :) Hang in there!

Anonymous said...

Babe,

I too has pass that stage..Life goes on kan.. semalam terpanik aku tau, bila masuk blog ko cam kosong jek.. ingatkan dah tutup.. phew..

~arena

Inn said...

*hugs* Yup. Dont stop trying (of koz la kan- hihi) and dont stop praying (God knows when's the best time) Love. Love. Love. U got so much of love in ur life and all around.

But yeah, takkan takde march ni? *hopeful*

Amy said...

Che Na - Ko mmg memahami *hugs* Apsal kuar kosong plak? Isk kalau aku terasa nak private pun, aku sure invite ko beb, don't worry..you are the chosen few :)

Inn - I enjoy trying hik hik *gelak gatal*..March sounds impossible jek Inn..1st weekend balik kpg, 2nd weekend korang semua nak ngundi ngeh ngeh...3rd and 4th weekend ada member kita tu pegi sampai ke Paris bercuti2 jelesnyaaaaaaaaa

Zetty said...

allah bagi can kau manja2 ngan zul lagik tu. cherish the moment babe.