Monday, April 14, 2008

Caught with flu and sore throat on Saturday - memang virus rajin la, apsal la tak kena time hari keje kan? I felt better today though, B tak keje and pampered me :). We had breakfast together and he went to arrange for his upcoming training, hopefully to start in July. After he came back, we went and watch the movie 'Street K*ng'. Action movie, ok la. Keanu Reeves dah tua la kan? He still look good though but I doubt he would win any oscar for this movie la, macam layak utk TV movies je.

Am looking forward to the last day of work actually. He is getting someone close to me to change my mind and reconsider. Arghh, sungguh malas to be in that situation again. I've made up my mind and with 11 more working days left, I seriously don't think I would want to consider. I wanna concentrate on handing over now and try as much as possible to clear pending work although deep inside my heart, I know it will never settle. This is not the kind of work that you can finish, there will be always be something. Sejauh mana aku cuba settlekan pun, I'm pretty sure they will still talk about me, like how they did for other staffs that have resigned. And for the first month after I resigned pun, sure akan ada phone calls asking this and that, normal la tu, I've seen it happened for the past 5 years kan? I would need to go through it, like it or not. Bawak banyak bersabar, Amy!

Here are pictures that I've been meaning to post previously but didn't get to do it due to the meroyan mode for the past 2 weeks :)
Purchased at the warehouse sale

Got it at the right moment! :) Heaven!

Chenta hati no 3


Snapped today at OU after the movie, nama kedai ni sama dgn nama Tiyah :)

16 comments:

aisha said...

Amboi kak amy.. sungguh berharga anda di sana ek?gi kije letak kapas dlm tinga k.. wat2 pekak.. jangan ubah pendirian anda.. and dont even consider it kay.. blasah akak nanti...enjoy ur last 11 days.. buat apa yg patut jer.. akak wat best2 pun diorang ngata gak nanti kan...

JueOny said...

Amy..
Biasalah tu....bile dah expert mesti dapat call tanya macam2...segala selok belok suma dlm finger tips jer...kihkihkih...xpa buat dek je naa...

p/s: Amy bila nak habaq kat zied includekan aku skali dlm blog die...indu ahh (jueony@gmail.com)

Zetty said...

kuatkan semangat babe!!!

Nadia said...

bestnye itu donut! yummm...

Fina said...

sedappp betol nampak donut kau tu....teliur aku sehhh....cet cet cet...

Mas Rahim said...

ehehe amy..biasaklah tu..jadik cam aku, dah resign pun still ada yg call tanya pasal keje ahhahah sabo jelah kan..tulah, time kita ada, dorang lepas tgn..bila dah takde, baru kelam kabut...;-) woit...tempting le donut tu!!

Amy said...

Sha - Nak 'buat apa yg patut jer' tu yg tak sampai hati. Buat gak le, walaupun tahu akibatnya nanti :P. Takde la berharga sgt kak amy ni, bak kata korang diaorg ni malas nak train org baru kut. Tadi dia slow talk lagik, terus kak amy angkat beg nak balik..kijam kann? Adoih..

Juliah - Kalau betul call tanya mende patut ditanya ok lagi, tapi kalau call tanya mende tak patut tanya (sebab patut dah tahu) tu yg bleh buat gua hangin satu badan tuh. Aku dah cakap kat Zied tadi, u should be getting ur invitation by now :). BTW, aku pun dah rasa nak private kan blog ni, tengah pikior lagi nih..

Zetty - Thanks beb, gua tengah buat muka kental kat opis ni. Tapi tadi bila dia slow talk, aku mula la ketor lutut dan tak pandang muka dia. Tengah drive balik tadik, pikiran aku berkecamuk. Tapi bila ingat muka Zul dgn parents aku, aku bersemangat balik! :)

Nana - Ko nak aku courier dak? Besok bleh sampai, ko heat balik dlm microwave, pergh lembut beb.

Fina - Ada hari aku buat breakfast donut tu, ada hari aku buat supper. Heaven seh. Jom celebrate? Aku kalau teringat ko dgn Zetty, sure aku sengih sampai tinger beb :)

Kodeng - So apa perkembangan terbaru beb?? *wink* Tempting kan? Bila la nak jumpa ko nih..lepas last day aku free la sket. Jom?

neomesuff said...

sabor sabor..sambil enjoying your life now all you can ;-)

konot said...

aku pun dijangkiti virus yg sama beb.. only mine is a bit pandai... aku dah mc keje 2 hari dah ni.. heheh

Inn said...

a bit more to go. it's easier once u've decided kan. take care amy!

Linda said...

Aku dah 3 tahun berenti keja tempat lama lagi kan masih dicari, ini kan pulak ko...sekarang semua buat buduh sumbung laaa...bila ko dah takde esokk, baru tau langit tinggi rendah!

the important poin

saya suke donut yang ada almond tuuu... :P

Cosmic_GurL said...

Hey! I pun pegi Aussino sale tu! Nasib baik ada kawan tukang tengok map kalau tak sure sesat! Hehehe..

Amy said...

Kak Nomee - Bila rasa nak temper tu, I said to myself 'Sabo Amy, skettt je lagi' :P. Tapi kdg2 tu terburst gak temper adoih

Konot - Tu la pasal. Virus aku ni suka weekend je kut. Isnin sihat terus :)

Inn - 'A bit more' sounds like forever now! :D

Linda - 3 tahun? That's too long la beb. Aku bagi sebulan je, jgn call2 aku dah bulan kedua, gilos ke apa. Laki aku pun suka yg ada almond tu

Sherie - You pegi hari apa? I pi both Saturday and Sunday! Saturday with my office colleagues, Sunday bawak mama. She also borong :)

JueOny said...

Amy...
TQ darling....

Fina said...

iyeee ....iyeee....aku tau ...kami perempuan gila...

Amy said...

Jue - No probs

Fina - Gila pun aku suka :)