Thursday, April 03, 2008

The Day I Said NO

I told him I'm not reconsidering and I've made up my mind. He said something hurtful tapi takpelah, sabar kan je la. I know it's not going to be easy for the next 4 weeks.

Been busy with the routine visits from UK people next week. All happening at the same time huh? Didn't have time to read my favorite blogs, I miss reading them but I got to settle my work. Once this UK thingy is over by Wednesday next week, I shall be back to normal..I hope so.

Just for the record, kalau lepas aku blah ni tetiba bebudak ni dapat bonus berbulan2, there will be no regrets. Aku anggap tu rezeki diaorang and bukan rezeki aku.

I need JC* Donuts now!

15 comments:

Anonymous said...

Lah,

orang nak resign, kenapa lak nak buat hurtful comments kan.. tah apa2 lah..pedulikkan..takpe rezeki di tangan Allah, bukan di tangan diorang..hang in there..

~arena

linda said...

Amy, me just had nice couple of JCo donuts last nite. Dapat nanti, just enjoy yours!

eniwei...saje nak cari pasal lah tu..takkan mati dikeji nya,senang lah for you to move on lepas ni, kan...

Roti Kacang Merah said...

Ni either jenis yang tak boleh kena reject, or he wanted to mask his disappointment that you're going.

Macam orang bercinta la kan... hati still sayang, tapi dah sedih punya pasai, mulut trus kata hurtful things supaya mudah dia benci Amy ;-D

alaaaaa bila la nak pi beli JCo ni. Abg Zul dah le tak makan benda-benda macam ni. menci.

shell said...

I also think he's covering up his sadness :P. Pedulikan janji janji kosong.. hehehe lain la kalau dia nak increment 100% ;).

Mas Rahim said...

biaq pi lah depa tu amy...at least ko tau le hati dia kan...xkan pasal nak resign pn kena mcm2...hak ko le kan..at ko bagi 1 mth notice & they have ample time to recruit new ppl... just enjoy saat2 terakhir ko kat situ;-) eee tingin lak aku JCO! heheeheh

Amy said...

Che Na - Aku kan emosional. Maybe apa dia kata tu takde kesan kat org lain tapi aku yg terasa sgt kut. He didn't even look in my eyes today. Gua terasa beb!

Linda - Aku pegi last weekend dgn laki aku, selalu kul 10pm diaorg dok buka lagi sbb org queue lagi, tapi ari tu 9.45pm dah licin...kempunan!

Kak Lin - The sad part is when you used to be the so-called fav staff and now dah rasa cam sampah jek. I have to brace myself for the next 4 weeks *sigh* Abg Zul kita suka yg Almond je, dia kata kalau amy lalu depan J.CO pyramid tu, muka amy ceria tetiba hehehheehe

Shell - Nothing to offer pun, I didn't hope for it but I thought I'm worth more than how I'm being treated now. :( Takpelah..

Kodeng - Yup one month notice. AKu tak rasa aku dapat enjoy my last 4 weeks there coz aku sure struggle nak siapkan keje2. Jom la pyramid Kod!!

di.di said...
This comment has been removed by the author.
di.di said...

nak jco gak... especially the glazier tu...

Amy said...

Jom Zal...meleleh air liur aku dah ko sebut glacier..and i want the oreo too, and the alcapone...addeHH

aisha said...

alaaa... akak.. per"devil"kan la manusia2 yg tak mengenal untung itu..bukan diorang yg bg akak makan J Co Donuts tu pung... buat dek jer la.. sabar je la ek... nah.. hugssssssssssssssssssssssssssss lama nih tak lepas... hehehe...

Z.Y. said...

boss ko melayu ke beb? kalau ye, itu namanya dia dengki lahanat namanya.. ada ke say hurtful things 2u. so tak professional ok.

pasal takde counter offer tu, takpe... maksudnya u are not meant to be working there. say to urself - good riddance!

Fina said...

amy ku.....since kau dekat tpm tu, apa kata next time kau nak jco kau call aku kita jumpa kat sunway pyramid??? as for HIM, persetankan dia....once kau resign , dont look back in anger babe...(oasis la plak kan...)

Azrul said...

tahniah la krn berjaya berhijrah :) bos ko desperate la tu. meaning dia sayang jugak kat ko tuh. rilek la beb. bese la tu

Inn said...

hang in der dear. he'll come around soon. im sure he was hurting but will soon realize how much u've contributed (even if he doesnt say it) Hope u'll feel better soon.

dah dapat jco lum? if not, when u call fina, call me sekali. tumpang sekaki la makcik. hehe

Amy said...

Sha - *sambut hugs* thanks dear!

Zied - Erk, bukan melayu. Entahla, I thot I am worth more than that la kan, saya dah rasa tak dilayan sgt. Emm, takpolah..layan jek la lagi 23 hari ni :)

Fina - Good idea, ko pun dah dekat situ kan? Tunggu reda sket keje ni dulu (bila entah nak reda :P)

Azrul - Thanks beb. Doakan la my life would be better, kalau tak better dari segi duit, better dari segi self happiness and health pun takpo. Jumaat lunch hour 2 jam, bleh balik tido sejam dua tuh! :)

Inn - Belum dpt la, been working weekends and Sundays pulun basuh baju and what not..*sigh* dok terbayang2 oreo donuts dah ni.. Tu la nampak gaya nak kena arrange for another meet up session kan? Hari tu Raff dah ajak brunch last weekend, aku plak nak keje..isk