Monday, March 31, 2008

I've tendered..

Yeap, I've tendered my resignation this morning. It was an emotional one.

Affected my mood for the whole day :(

Ada some pictures to show my Auss*no buys last weekend tapi sangat ngantuk, nak habiskan kijer. Waiting for B to come home..I so need a hug now.


20 comments:

aisha said...

Alaaa akak.. jangan la bersedey.. meh sini saya peluk kuat2... heemmmppphhhh!!! ok dah?

ajezack said...

it's ok.. u'll get over it in due time...

kakak, apsal aku tatau pasal aussino sale? huhu.. ade beli lebih tak? jual sket..hehehe

konot said...

ko keje sana lama kan? i remembered aku tender time aku keje maybank dulu.. 5 tahun pun aku nangis melalak ok.. emo btul.. (ermm.. emo2 nih nothing new ekk.. hehe)

Zetty said...

rileks babe.
all the best kat tempat baru!

Mas Rahim said...
This comment has been removed by the author.
Mas Rahim said...

amy....at last u've made ur decision:-) dah dah..jgn sedih..jgn pandang belakang lagi heheh skrg nih, pandang kedepan plak;-) aku pn tgh usaha nih hahaahha wish u all d best n wish me luck! hahahh

-aku yg tensen bangat-

Fina said...

apsal everytime aku tender resignation aku tak penah rasa apa yang kau rasa? hehehehee......

Amy said...

Sha - Lama sket lagi bleh dakk?

Aje - Aku beli 3 jekk, tu pun laki dah sound "Awak nak tukar cadar hari2 ke?" hihihihiii..I'm still 50-50 plak rasa. Boss psycho aku 40 minutes dlm bilik..now I'm having 2nd thoughts plak. Arghhhhh!!

Konot - Kalau dah namanya Scorpio camtu la emo nya! Masa aku blah dari Max*s dulu pun aku nangis bagai nak rak padahal 1 tahun setengah je. Ini lebih 5 tahun tah la. Hari ni dgn smlm boss dok brain washed, and I cried..I so hate myself

Zetty - iShh..Aku still 50-50 bleh? Letih la..

Siapa itu meng delete comment sendiri??

Kodeng - Uwaaaaaaaaa, bila kena psycho aku mula la nak ada 2nd thoughts ni.

Fina - Tu la..apa kata ko gantikan tempat aku jap, get it over with and then I want to be myself back. Nak hug Alex ah bleh? Tak relevant :)

Anonymous said...

Babe,
i think once u tender, that;s it lah babe. It's a new start. jangan layan boss yang nak psycho2 ni kadang2 utk kepentingan diorang jugak. (i've seen it dkt tempat kerja aku, mamat ni beria dipsycho macam2 sbb bos malas carik org lain, sedangkan it is a good move for him. konon janji macam2 which aku tau dia susah nak fullfill) u hang in there...

~arena

Cosmic_GurL said...

It's nvr good to stay at one place for too long. Ada hikmahnya u resign..maybe with this new rezeki, there will be other rezeki to come? InsyaAllah :))

di.di said...

masa aku resign aku rasa amat happy... sedih? tak pernah pulak...

Z.Y. said...

take it from me yg dah veteran bab2 tukar keja ni - LIFE IS SHORT, do smthg that u like at somewhere that u feel comfortable in. don't slog thru your life for a company by being stressed and angry all the time. not good for self-esteem oso. insyaallah keja tempat baru ko ni ok.. of cos ada challenges nya, but of different nature lah kan. try it with open arms and heart. u'll gain A LOT of experience by changing jobs, not just on the work that u do, but other experiences oso lah...

take care beb! and wishing u all the best :)

reenazack said...

Kakak, Kalau dia psycho ko with a confirmed promise of extra increment or better counter offer takpe..kalau kosong jek, angkat kaki..

and yes, slalunyer diorang dok psycho kia janag resign is for their own benefit sebenarnyer.. malas nak carik and train orang baru..

shell said...

i think if i leave this current company I will be sedih eventhough boss tak best, gaji tak best and kerja pun tak best. Tapi yang best org org dekat situ. Bila laaa aku plak nak job hop nih.. so stat kerja baru bila?

neomesuff said...

*hugz* *hugz *hugz*

..may you gain more at your new workplace nanti ya. Chill! ;)

Amy said...

Thank you so much korang!

Che Na - Tu la. I think tomorrow dah mmg nak cakap 'I've made up my mind'. Aku dah takmo pikir dah. AKu nak concentrate to finish off and hand it over. But the culture is that if someone leave, lepas tu sure la ada cakap2 belakang guna nama org tu - the easiest target to blame la. Aku redha jek..kinda expected kut.

Sherie - I hope so dear :)

Zal - Ko ni macam Fina la. I will miss having lunch with my adik everyday :(. But she's happy for me actually

Zied - Yeap, true. I'm slowly turning into a monster. Kut dpt macam company ko takde la aku nak pikir dua kali dah, teruSsss jek ehehe. Thanks beb. Doakan aku

Aje - Confirmed promise? I'm not so convinced. Counter offer? Nil. Nampak sgt aku ni tak penting :)

Shell - Was hoping to start on 12/5. Still in discussion. Jom celebrate..ajak Pijah

Kak Nomee - Thanks bebeh! Doakan Amy ye kak!

Inn said...

*HUGS* I feel u beb. it's naturally hard to leave a place u've been at for a long while. it's get tougher if after this, they begin to exclude you in certain matters. boleh terasa gila oo.

but hey, a new chapter is about to begin :) Let's focus and celebrate that fact!

linda said...

Congrats! Just pejam mata & walk away, bebeh!

shell said...

tsk.. boleh celebrate virtually je la.. i will be here umah MIL aku until 15 may.. tsk tsk

Amy said...

Inn - *hugs back* thanks for the sms beb..ye la tak teringat plak pasal they will exclude me in their discussion after this. Dah la the team tengah plan to move down, planning for the space and everything *sigh* It's going to be a chaotic 4 weeks down the road.

Linda - Thanks. Doakan la rezeki aku kat tempat baru ni

Shell- ALah! Lupa plak you're still there. Sure seronok grandma Erina tengok cucu comel dia..