Monday, September 22, 2008

Alhamdulillah

Alhamdulillah...all the permanent staff dapat bonus...

Yg belum confirm macam saya dapat duit raya. Kalau dapat RM100 pun dah bersyukur, inikan plak dapat 1K. Memang terkejut, jakun la a bit tak pernah dapat duit raya sebanyak tu. Syukur for all the rezeki, He certainly have many ways to show His love, I just have to be patient and believe in Him.

I admit having heard 3 consecutive good news suffocates me, but I shall not question.

So the last 9 days of Ramadhan...antara malam2 Lailatul Qadar.. I hope to not miss my terawih prayers. Kalau tak dekat masjid, dekat rumah. Insyallah. I've just finished another round of baking kuih kacang yesterday...tangan ada rasa gatal macam nak buat lagi, perhaps another type of kuih. Yeah, dream on.


17 comments:

Anak Daddy said...

Bonus? Alhamdulillah... best nye.

Raya jangan lupa mai rumah A.Teh k?

Roti Kacang Merah said...

eiiiiii bestnyaaaaa dapat duit waya!!!

hmm, tu baru 1 good news! lagi 2, apa dia??? donch lah play zetty on us plakkkk ;-D

*mwaks*

Amy said...

Aunty Teh - Saya dapat duit Raya je, bukan bonus. Hehhe insyallah will visit you. Can u email me your address (and map or instruction)? Zul and me ni sucks sket pasal carik jalan :)

Kak Lin - Eh bukan la Kak Lin. I mean I heard 3 consecutive good news from friends.. :). Tu yg buat rasa suffocated sket hihhi. Been telling myself over and over again, bawak banyak bersabar. I know He has good plans for us. *hugs akak* - windu.

myheartbleeds said...

duit raya RM1K? Errr... ada opening ke kat tempat keje you tu?? ;-)

Arena said...

Wuhuuuu..

cayalah.. rezeki tuh..alhamdulillah..

Amy said...

Myheartbleeds - Heheheh, meh la apply.

Che Na - Yup, alhamdulillah, bleh le buat duit raya untuk mak ayah dan anak2 sedara. Rezeki kan kena kongsi2 :) Che Na raya Kuantan ke?

Zetty said...

adalah digalakkan untuk berkongsi duit raya tu dgn org yg tak dapat duit raya.

terima kasih.

konot said...

rajinnyer ko buat kuih.. aku tahun ni seketul pun tak buat.. harap belas ihsan kakak aku donate kuih yg dia buat.. hehehe

syioknyer duit raya byk!!!

Amy said...

Zetty - Ramai ni keliling menunggu duit tu ahahah.

Konot - Kuih ni je la...a must-have in my house. Sejak aku kecik, kuih ni tak pernah takde. So aku teruskan la. Ada la sket2 gatal nak try kuih lain. Tengok ah kalau rajin. Oven kecik gila, la..tu yg tak baper stim nak buat banyak tu :P

liliana said...

salam.

i'm juz another reader yg happen to jumpa ur blog when clicking on links on one of my friend's blog..

bleh tanya?

kuih kacang, as in putu kacang/kuih koya ke?

kalau yer.. nak tahu, u guna kacang hijau yg u sendiri goreng dan dikisar, atau u beli tepung kacang hijau jer?

nak try buat, tapi duk pikir mcm mana nak kisar kacang hijau, boleh hancur lumat ker? dan ada yg kata, tepung kacang hijau tak bape sedap.

kalau bukan kuih koya/putu kacang tuh .. then maap laa.. tapi kalau tau abt tis.. bg la tips. hehe.

Amy said...

Liliana - Hai, thanks for dropping by. Erk, I was talking about kuih kacang Mazola, which is kacang tanah, blended and then gaul pakai minyak Mazola. Sorry, I'm not much of a help. Hehehe.

kay said...

amy, good..good dpt duit raya! may Allah continue to bless u always

Amy said...

Kay - Awww..thank you Kay. AMIN.

Mas Rahim said...

wah bestnyee ko!! byk tuh at least dpt 1k!! staff tpt aku sumer dpt bonus..aku dpt nov nanti..insyaAllah...coz tunggu aku cukup setahun.. :( x rayalah aku..

Amy said...

Kodeng - Ada gak rezeki ko nanti tu. Insyallah

Fina said...

apa lagi ...mari kita ke spa...

Amy said...

Fina bebeh - JOmmmmmmmmmmm!