Monday, November 24, 2008

Malacca trip

I just got back from outstation trip - Malacca je. :)

Arrived in Malacca on Sunday evening, overnight, work on Monday morning and left Malacca at 12pm. This time, keje tak la seletih macam masa kat Kuantan coz this is more of monitoring the branch's procedure so I don't have to be at the exam venue throughout the exam duration but boy, I was quite bored. Luckily, hubby was with me, melepak le minum sampai kembong perut. And jalan2 dlm Jusco sampai lenguh kaki.

I checked out early this morning coz malam semalam dah check where this place is and bila congak2 balik, tak berbaloi waktu senggang 1 jam je tu nak pi patah balik ke hotel in the middle of town. I think my last trip to Malacca was during Yem's wedding kut, tu pun tak masuk town. Banyaknya berubah, pening gua semalam masuk town, memang dah lama tau Malacca banyak one way route, cuma bila dah tersilap turn and kena masuk depan Dataran P.ahlawan tu 2-3 kali memang gua rasa nak jerit je dlm keta tu. Maybe it being a weekend dgn org yg ramai dah ber double triple parking kat situ. Dari exit Ayer K.eroh ke hotel it took us 1 hour, bleh imagine dak jam nya camner? ehehhe. Don't get me started on the many traffic lights, fuhhhhh. But Kodeng, I still think Malacca is nice. Cuma kalau ada kena datang lagi, aku takmo dah hotel dlm town. :)

I thought the madness is over once I reached the hotel. Memang hari malang aku semalam aku rasa. Dah la coke tertumpah all over my white blouse, yes, white blouse. Gila selekeh dah la nak check in guna nama company kan. Sampai kat lobby, jatuh tangga laks..waduhhh. Ok lagi, then dekat reception, adala plak miscommunication between HR yg uruskan booking hotel dgn hotel tu punya reservation, bleh bikin jatuh air muka aku je, but I brave myself (kononnya) get the keys and then I broke down in the car on the way to our unit. Kalau aku sorang, aku rasa ok jek tapi bila dah Zul ada, mengada/manja aku jadik lebih sket kan. :P

Sampai room, aku dah cool down, Zul buka balkoni and I saw the sea. Ahhh..terus senyum and bleh lak ambik2 gambar...hahhah typical me. Gambar as usual will be upload later. Maafkan la kawan korang yg pemalas ni. Tadi pun HR dah call to explain matters pertaining to yesterday's miscommunication. I'm not happy tapi I'm willing to put it behind me.

November almost come to an end. It will December, a month of love. :) - our anniversary.

7 comments:

Inn said...

hahahah! so manja la u. i loike.

happy anniversary in advance! (i always wish belated otherwise lar - sory!)

Zetty said...

nasib baik ada encik zul meneman hehehe.

pegi jonker street tak babe?

Amy said...

Inn - Hahha manja pada Zul je yg rajin melayan :P. Thanks for the wish babe..bila nak edar kad ni? :D

Zetty - Makcik I misssss you.. takde pun kat ym? busy ke beb. Apa citer Shell, Raff dgn Zal? Sorang private blog, sorry tutup blog...aiyoo.

shell said...

tak jumpa invitation lagi kah?

Amy said...

Shell - mana ada dapat? Sedih gua. Eh invitation ke wedding Intan ke, invitation ke blog ko? Invite la weh milia_zul77@yahoo.com. Sila bagitau cik Zal si cantik manis tu sekali.

Mas Rahim said...

haha amy..ok dak hotel tu?sempat x pi jalan2 area situ?

Amy said...

Kods - Ok...cantik, aku suka view dia..nanti aku upload gambo. Jalan2? Tak la..letih aku nengok jammm depan dataran pahlawan tu..baper kali 'terpusing' ke situ ahaha. Malam tu tak baper ada mood sbb incident kat counter registration..so petang aku tido, malam tu bangun pi makan, pegi survey college tu kat aner, then terus balik hotel tengok TV. Tu je. Pagi tu gi nganga kat Jusco jap ahaha.