Tuesday, May 12, 2009

Great weekend

Had a great weekend.

Saturday morning was spent where else, the new house. Top pictures are 'before' pictures and bottom are 'after' pictures. So, airwell ceilings are completed. Am glad that we listened to Uncle G's advise to build windows before putting the ceiling as it was windy, just as how I wanted it. Kalau terus tutup airwell without any window, memang panas. Syok je diri kat airwell tu bleh rasa angin masuk :). Another one, the walls kat pintu dapur lama dah dirobohkan, so dah nampak luas. Eyyy pening kepala, banyak mende belum beli ni!! Sebelum sampai rumah sempat menyimpang pegi beli sink. Yg kelakar, the whole family ikut, and bawa plak keta kecik aku tu, last2 tak muat. So terpaksalah Mama and B tolong aku pangku sink tu kat belakang. All in the name of love...

After what feels like a long afternoon nap, we decided to visit B's niece kat Subang and brought her to the playground. Seronok gak melayan dia ni, happy dia dapat naik buai...sengih lebar. Before hantar dia balik, sogok dulu dgn ice-cream :p



Sunday - mother's day. Abang came with Intan and the two boys for lunch. Dalam dok melayan tu sempat gak aku tertido kat ruang tamu tu - tak senonoh betul :P. We had dinner kat Penang V.illage. Nice food and nice environment.


Memang puas la weekend ni, walaupun progress mengemas bilik agak lambat. Having to work on weekends for the past 4 weeks was tiring, so bila dapat rilek ni memang best! Will be a bit busy next week for results. Am taking leave 28 & 29 May as MIL, BIL and biras will be going for Umrah, rasa nak ikutttt je. Rindunya dgn suasana sana.

SIL is arriving tonight from UMS for semester break and both B and her will be back to Pahang tomorrow, meninggalkan saya yang sibuk dgn kerja :(. I've made cream caramel for her last night..sila drool on the pictures :)









6 comments:

Zetty said...

drool!!

Anak Daddy said...

oh seronoknya! jangan lupa buat and jemput house warming party. bila laaaaaa a.teh nak ada rumah sendiri... nak beli new house, landed, in right smack in KL... iskk... rasanya pencen pun tak mampu.

farahani said...

mak aiii lama betul tak makan caramel nehh.dulu pernah try buat tapi hangit gula die.hikhihk.

Amy said...

*sapu air liur Zetty* hihih

A.Teh - Insyallah, my house too small to organize a big party la, must do batches by batches ni rasanya. Rumah macam dah nak siap end May ni dgn gril2nya..tapi nak pindah terus tu ada kena pikir plak sbb org tak ramai lagi dah pindah. Agak seram la plak esp bila Zul keje malam, but we so wanna move in fast. Tengok la how it goes

Fara - Hik...seronottt ko tgh bercuti yek? Gua tak cukup tangan buat keje nii. Hhehe..kena prektis 1-2 kali lagi sure tak hangit dah. Eh, but some people like it very brownish though, family kak amy suka sedang2 ni, tak hangit sgt.

aishah badaruddin said...

aku tumpang excited org nak pindah rumah baru ni... syoknyer

Amy said...

Aishah - Yer, sama 'excited' dgn duit yg mengalir macam air :)