Tuesday, June 23, 2009

Over the moon

Yup, literally :)

Came back from Pahang on Sunday evening. Antara aktiviti tak berfaedah tapi syiok are :

-Makan manggis 2 plastik besar
- Pakai inai Mekah dekat jari tangan dan kaki, over! I know :)
- Makan kek coklat kukus adik ipar buatkan
- Makan patin masak tempoyak sampai hirup2 kuah

What else..oh B dah start keje tempat baru yesterday. As of now, he haven't started shift yet. So, it's 8am till 5pm. So, it's only appropriate that we now can have breakfast together, send me to work and also pick me up from work since his office is merely 5 minutes from my office. Mana ada buli, tu tanggungjawab tu sediakan kemudahan untuk isteri :P



Dah beli USB fan, lepas tergoda tengok Izan's USB fan. I like it! Pagi ni dah start guna sbb aku cepat panas, aircond bila bukak pagi lambat sket nak sejok. I kan mana bleh tahan. Badan takpe, muka ni kena constantly sejuk.

Hey, my Nuffnang dah RM10..yeah, long way to go before I can cash the RM50..but still, excited! :P Thanks kak Dills for promoting it to me..hihi.

Akhirnya, kitchen cabinet dah siap semalam. Poor my parents had to wait sampai la ke petang nunggu orang siapkan. But my dad is a darling, knowing that I can only go and visit the house only on weekends, he took some pictures to show me. He's a darling, kan? Mama is now sewing my curtains. Ni pun aku tak buli, they just love me so much :). No words can describe how thankful I am. This is one of the reasons why I keep reminding myself I am indeed lucky to be blessed with so many rahmat from Him, maybe not granted one rezeki, but I am blessed with so many others. Ni mantra aku, Che Na, inspired by you :).

Malam ni tengok Transformers dgn B. Tickets at 9pm. I know B is excited!

Semalam, ym dgn sis in law. Lepas luah rasa hati, she made a remark about me --> muka garang tapi hati kuntum. Kelakar gak rasa. She knows how sememeh I am. Cepat nangis, always overly worried about my family. Garang eh muka aku? :P

15 comments:

Anonymous said...

Tersangatlah jeles tengok umah ngko yang dah direnovate...tahupun yangg ngko sannnngggaaaaat bertuah..dont cry anymore kay..aku akan gi KL somewhere in July will bring something for ur house (as promised;) )

-mummy crocs-

aisha said...

alaaa... nak gi tgk transformer gak.. tak aci la kak amy nih.. dating sowang2...
hmm..comel nyer kitchen.. leh la saya tumpang main masak2 kat sini ek...and by the way, enggagement saya next week ;-)
moh la dtg..hehhehe

Amy said...

Intan - *hugs lelama* July? mari2.. Mid July je aku busy sket sbb final exam week. Tapi insyallah 8pm ke atas tu bleh je nak jumpa..Maybe ko org pertama yg aku bawa ke rumah aku, walaupun belum dicuci? Hiihi.. bleh jumpa si budak kasut Crocs ni.

Sha - Mana ada dating sowang. Dating dgn bang Zul le. Next week? kat Kuantan eh? Nanti post pictures kat FB tau. I'm so happy for you *hugs*

Roti Kacang Merah said...

ya ya ari jauh kabinet itu nampak sangat bagus workmanshipnya!!!

eii jeles lah..... bertuaaaaaah sangat amy..!

Amy said...

Kak Lin - Wah, I should trust an architect's word on this kan? :). Aler takde apa nak jeles la Kak Lin, you are also blessed with so many good things in life. Jom bear hug :P

dillazag said...

Amy,
The kitchen cabinet looks good. Tak sabar nak ber housewarming dengan geng TekBes. :) Bila, ye?? hihihihi

Nomee said...

Amy,
Ohhh sedapnya kalau dapat makan manggis ni. *telan air liur*

Your parents are so helpful.

Amy said...

Kak Dills - Tenchu..and entah apa aku nak isi dlm almari tu nanti belakang kira la kan? hihih. Gamaknya open house raya terus kut. Insyallah. If buat mini reunion cum bokak posa pun macam menareks kan. Tengok dulu keadaan..

Nomee - Pokok manggis mak mentua aku tak masak lagi..maybe next week camtu tapi aku tak balik dah ler. Tapi pokok durian dia dan pokok salak dah puas la Zul makan. Aku tak makan hihi. Manggis 2 plastik tu pun org kampung bagi.. putih2 gebu isi dia Nomee (saja bagi ko lagi terliur). Ni antara untungnya kawin org kampung yg ada pokok buah merata hehe. Takyah kuar duit beli buah :P Sangat2 helpful parents aku tu sampai aku yg kat opis ni rasa bersalah.

MRSHUSiN said...

amy! i like ur kitchen!
layout ala2 my current house punye..
tapi skrg tgh riki2 cari contractor nak buat untuk the other house.
reasonable tak rege nye?
kat mana kedai nye?

hehehe... i oso like ur usb fan!
i pun fan ni harus ada and ON senantiasa! cos office aircond tak sejuk langsung! :D

konot said...

eh mana ada muka nko garang.. muka comel ader la.. heheheh

Amy said...

Izan - Rasanya reasonable la. My parents said dia buat kerja kemas dan teliti. Order and siap pasang in a week. Email me milia_zul77@yahoo.com. Will let u know the price and contact number ;P

Konot - Most people said ye la. Cuma org salah faham bila aku buat straight face where sebenarnya tiada emosi apa2 pun tapi org ingat aku tengah marah/penat. hihi. Bleh tanya ex roommates aku kat PPP, si sandra, rosnah, myza or julie..bangun pagi aku jarang bercakap tau, lambat warm up. Tapi saya terima la bila cakap comel tu (bila lagi kan??) Haha harus kasi Zul baca comment ni :p

Anonymous said...

memandangkan aku tengah nerbes dan tak der mood nak buat kerja so baik aku ngular beri komen sepatah dua kata ngan ngko...memang aku setuju ngan adik ipar ngko 110% memula kita kenal pun muka ngko payah gila nak senyum... tapi dah lama kenal barulah aku tahu ngko nih jenis yang weekend ajer kena balik umah jumpa mama ...ha..ha... aku suka boleh kutuk ngko dlam blog nih (zul sila baca komen pembelaan) tapi amy tak der sapa boleh lawan ngko makan KFC ngko sorang jer yang aku suka tengok, ngko punya merah muka sampai sekarang aku ingat

-mama crocs-

Amy said...

Intan - Ko nerbes naper weh? Ces, kutuk kaw2 eh..aler muka je susah nak senyum, hati aku baik, kan? kan? :)..balik rumah tu hukumnya harus sbb rumah tu 20 minit je dari PPP. Pastu mama aku tu kan dunia aku.. sampai sekarang ok? Expect a lot of drama on the day I move out, sure aku nangis (motif nangis bila rumah baru 20 minit je jauh dari rumah mama?). Ke mama yg akan nangis? Tiyah kata dedua akan nangis hahah. Weh muka aku merah ke makan KFC? Sebab apa eh?

Anonymous said...

Babe,
betul2 silalah bersyukur okay..hehehe.. dapur looks great.. nanti have fun buying kitchen fixtures dekat ikea tuh..hehehhe..

cekna arena

Amy said...

Che Na - I have LOTS of things on my mind now! Malam2 siap hati berbelah bagi nak buat keje opis ke, nak ngemas kotak. Selagi bleh aku pilih ngemas ah, tapi memang work is getting crazy, mid July ni exam. Stressss!