Tuesday, July 21, 2009

10 more days to go..

The last few weeks have been crazy and I still have my mood swings, and satu jerawat utk menemankan that time of the month.

10 more days to the day I'm moving out and I am freaking out alright.. gila banyak lagi mende aku tak settlekan, biasala ..Madam Procascinator like me. And it's not helping that I've been working 16 days without (weekend) break, and balik malam plak, and bawak keje balik plak, when the only time I have is after work. Bila tak bawa keje balik, duduk depan TV 10 minit pun dah terlena. And I still have the cheek to go and watch Ice Age last night, and also intend to stayback today in the office. Ok, besok start balik awal, and no more bringing back work. I really have to sort things out, meja makan tak order for delivery lagi, sofa pun tak choose lagi, tak pegi T*M lagi to relocate phone and stream.yx, baju dlm almari tak punggah lagi, what else?

Puasa pun ada 2 hari lagi nak ganti... uwaaaaaaaaaaa gila freak out!

Later ..

7 comments:

aisha said...

kak amy, bertenang..bertenang..amik napas... hembus...amik napas.. hembus...ok?

NORA ANSHAR said...

uihhh... relax... breathe...

tak yah nak freak out la babe. ko bukan nak pindah half way around the world pun. takat kj pi bukit jalil tu, ikut ldp 20-30 minit dah sampai. hantar la barang sikit2. barang2 bulky je yg kena angkut pakai lori.

jgn stress. nanti blood pressure naik, not good! take care!!

Amy said...

Sha - Tah la, sesak pikiran rasanya :)

Noresh - Aku tak abis ngemas bilik aku, tu yg aku rimas. Sbb parents aku nak guna balik bilik Master kat atas tu. It's boxes everywhere in my room ni, nak gerak susah, nak ngemas yg lain2 pun jadi susah. Last weekend dah antar dah sket2 kotak2 kecik, this weekend ni pun nak kena gi antor gak kut, kasik lapang sket bilik so that senang nak ngemas yg lain2.

And I think, the very thought of moving to another place, after staying in that house for 25 years, it does affect me, walaupun sket. Aku tak sekolah berasrama macam korang hihi.

Anie said...

If you want me to help you with overseeing the process, just let me do. I will SEE to it.. hahaha! Tolong tgk aje eh?

konot said...

rilek jer beb... ni nasihat aku ler yg baru pindah rumah ni.. alaa.. takat nak ngemas baju2 tuh.. 5 minit jer (style aku ler). perabot2 pun.. toksah risau.. payah2 sgt.. dah masuk nanti baru gi beli.. buang karan jer risau nieh!

Amy said...

Mel - Baguihla, tengok je ekk. Tolong bawa spaghetti ke pizza ke ok gak hehe

Konot - Not so much of that la, cuma kena concentrate pasal bilik aku tu parents aku nak pakai balik. So aku tak nak diaorg uncomfortable kalau aku tak abis ngemas. And sekarang aku sgt sibuk la Konot, with work, bila dah balik keje malam tu energy level mmg dah 0..

Takpelah..nanti next update (kalau ada pun) aku tak citer dah kut pasal pindah ni, tahu2 je dah pindah.. internet pun tak tahu bila dapat balik. Korang take care!

Anie said...

Kemas baju style ala Mel - amik plestik sampah, boh semer dalam tu. Done (jgn lupa boh label kang Kedik pi buang) Stakat piza, no hal.