Thursday, August 06, 2009

The new beginning

Wah, tajuk kan?

Saturday moving out episode went smoothly and surprisingly, I only shed a few tears.. tu pun sebab mengenangkan betapa susah payah my parents had helped me on that day. Sunday was spent at the home just the two of us, kemas sket2 and rest most of the time. Mama came and helped on Monday, baru la nampak ada rupa rumah orang sket :P. We talked, and we laughed, just the two of us and we ate ice cream and lepak sampai la Zul balik. My aunties came to have dinner the same night, it was fun. Sessi bergelak ketawa with coffee made by Tiyah who dropped by on her way back. Bliss.

Tuesday aku sorang2 kat rumah, went grocery shopping for 2 hours (apakah) as that night, adik Zul plak datang for dinner. His niece plak mood tak elok sbb baru bangun tidur, so she was crying dari awal sampai habis..rasuah aiskrim pun tak jalan.

So, you can imagine how was my day yesterday after 4 days lepak kat rumah. Sangat malas ok. As of now, Zul is on morning shift. So, the routine this week is getting up at 6am, and left home at 6.30 since he has to clock in by 7am..sangat mengantuk. And I reached office at 7am. 5.30pm I will go to my mum's house and lepak till 7pm before picking him up at work and off to BJ. Sampai rumah dah nearly 8pm, perform Maghrib and goreng nasi plak semalam. Gigih kan to my standard? :P Hari ni takde dah, nak beli food je as I am fasting today..hari ni 15 Syaaban kan. And I got up before 6am to prepare french toast for him (bukan rajin tapi nak ngabiskan roti :P), so the more reason that I need a break today haha.

So, all in all, life has been a bit chaotic, rumah tak habis kemas lagi but I'm doing it slowly and adjusting to this new home. Yes, I miss my Mama badly but am glad I'm working in KJ and still have the opportunity to sit and talk to her after work. So win-win situation la.

As per request from few friends, below are updated pictures. The dining area belum habis lagi as dining table belum beli and I plan to hang a glass/mirror frame kat dining area to make the space looks bigger. Enjoy the pics!


A corner in my kitchen, where B and I normally dine, kalau tak depan TV :P

26 comments:

Anonymous said...

he..he.. aku rasa aku yang first komen
benda paling aku suka adalah cermin dalam bathroom n tempat tv ngko yang nampak begitu cosy sekali sgt jeles

-mama crocs-

aisha said...

channtikkkk nyer.... ni yang rasa nak dok kat area tuh gak...ujung minggu nih kitorang nak gi survey umah kat sana... datang ngintai leh??

Amy said...

Intan - Tempat TV tu aku dah berangan lama beb, sejak tengok layout rumah tu 6 years ago. Memang aku dah plan nak tutup airwell dan buat tempat TV. Sofa tu sofa lama tapi sgt lembut dan cosy, and tu la Zul punya favorite spot baring kalau tengok TV. Aku kena baring atas lantai je, sedih kan? :P

Sha - Hahaha..mari la..sewa range RM500 je kawasan ni. Sebelah rumah kita kosong je lagi, kita ada no phone dia :P. Nanti sms kita ok kalau confirm nak dtg.

ajezack said...

Look cozy enough too me.. I wanna come!!!

konot said...

chantekkkkkkk nyerrrrrrrrr

jeles.. jeless...

Fini said...

wow...it looks good!!!so cosy and welcoming...worth all the hard work kan?? i suka tmpt letak berus gigi u all hehhehe comel!!!anyway, love the topic indeed...hopefully i can have a post of the same soon!!hehehehe.Congratulations on the new abode....

Amy said...

Aje - Just sms me la..kalau masa bersesuaian bleh je..aku bleh goreng cucur bilis je, bleh kan? :P Yg tak cozy macam bilik belakang yg bersepah dgn barang2 belum dibukak atau separuh terbukak tu aku tak tunjuk la dlm gambar haha

Konot - Biasa je la Konot..nampak lompong dgn dining table belum ada, dinding takde gambar sbb aku belum pikir kat mana nak letak..nanti bila dah pikir baru Zul akan drill hihi

Fini - *tutup muka* malu! tempat berus gigi tu beli kat aussino.. my sis and i suka mende2 pelik ni.. i bought that last year rasanya..took us one year baru dapat pakai mende tu..sooooka! hehe. Thanks Fini..

Inn said...

Wahhh!!! it's lovely amy. i'm so happy for you :)

May your home be filled with loads of love and happy memories

It's been ages since i last comment (coz cant sign in to blogger from office)

dillazag said...

babe,
nak datang jugak!!!!! bila nak housewarming ni weh???

Cosmic_GurL said...

Amy, i like yr kitchen..so cozy :)) Im still staying with my parents..i think i mcm u jugaklah..kalau pindah sure sedih giler

Amy said...

Inn - *hugsss* ye la..mana you hilang ni? You have not been updating pun. Amin for your doa. Thanks! Tu la, rasa seronok jugak duduk berdua but at the same time, I miss my Mama too *teary eyes* Thank god I'm working in KJ. Hari2 singgah :P

Kak Dilla - Nak dtg, sms or call dulu. Am entertaining my mother in law this weekend. Housewarming tu Amy budget lepas Raya la kak, banyak mende belum sempurna lagi ni :P

Sherie - Ye ke? Hihihi bila dah dapur sendiri ni, memanjang gosok cuci table top and mop lantai :), lambat nak hilang debu renovation tu. Letihhhh. I still drop by after work this week coz Zul abis keje 7pm, so alang2 tunggu dia I lepak la dgn my mom..everytime nak balik rasa sedihh je :(

Anonymous said...

Babe,
i like the mirror and of course the kitchenlah..hehehhee..selamat memasuki rumah baru!

cekna

Mas Rahim said...

cutenya n bestnya ada umah sendiri kan...nanti leh ar aku dtg ek;-)

Amy said...

Che Na - TQ Che Na..mowahss!

Kod - Bleh..sms je I :), I hidang teh o dgn biskut kering je

Linda said...

I like the kitchen...so homey...

happy for you, babe!

Azrul said...

aku suka cermin bulat tu. ko beli kat mana amy?

anyways congrats. selamat menabung semula! ahahah!!

wanshana said...

Nice :) Love the kitchen!

Wishing you and Zul love and happiness at your new abode. Amin :)

Amy said...

Linda - Thanks dear!

Azrul - IKEA :) aku pun suka sebab ala-ala superstar gitu :P. Ye kena menabung semula *nangis*

Kak Shana - Thanks akak..mowahhs

Anie said...

kitchen ko sama je cam yg kat umah KJ kan? chiloks... auntie! meh saman dia! wakakakaka!

Amy said...

Sama ke? Hiiihi taste kitaorg sama la. Mama aku sayang aku la, takkan saman punya :P. Are you ok beb?

Anonymous said...

hi darling amy..
wei cantik la umah ko!!! tak lama lagi aku plak menyusul.. - sand

nadya.s said...

congrats umah baru!!!! :) syoknya. kt mana ni? location pliss..

Amy said...

Sand...tak perasan ko comment lambat sgt. Tak lama lagi menyusul? Rumah kat mana beb?

Nad - Sorry dear, baru perasan comment. Kat Puncak Jalil, near TPM

水煎包amber said...

徵信社,尋人,偵探,偵探社,徵才,私家偵探,徵信,徵信社,徵信公司,抓猴,出軌,背叛,婚姻,劈腿,感情,第三者,婚外情,一夜情,小老婆,外遇,商標,市場調查,公平交易法,抓姦,債務,債務協商,應收帳款,詐欺,監護權,法律諮詢,法律常識,離婚諮詢,錄音,找人,追蹤器,GPS,徵信,徵信公司,尋人,抓姦,外遇,徵信,徵信社,徵信公司,尋人,抓姦,外遇,徵信,徵信社,徵信公司,尋人,抓姦,外遇,徵信,徵信社,徵信公司,尋人,抓姦,外遇,徵信社

lin said...

AV,無碼,a片免費看,自拍貼圖,伊莉,微風論壇,成人聊天室,成人電影,成人文學,成人貼圖區,成人網站,一葉情貼圖片區,色情漫畫,言情小說,情色論壇,臺灣情色網,色情影片,色情,成人影城,080視訊聊天室,a片,A漫,h漫,麗的色遊戲,同志色教館,AV女優,SEX,咆哮小老鼠,85cc免費影片,正妹牆,ut聊天室,豆豆聊天室,聊天室,情色小說,aio,成人,微風成人,做愛,成人貼圖,18成人,嘟嘟成人網,aio交友愛情館,情色文學,色情小說,色情網站,情色,A片下載,嘟嘟情人色網,成人影片,成人圖片,成人文章,成人小說,成人漫畫,視訊聊天室,性愛,色情,080苗栗人聊天室,免費a片,視訊美女

Blogger said...

Did you know that you can shorten your long urls with Shortest and receive money from every click on your short links.