Tuesday, October 13, 2009

Last weekend was a blast! Had jamuan Raya at the office on Friday sempena the official launching of new logo.
Then Saturday, meet up with friends and cousins for open houses. First was Hiemash's open house in Set.ia Alam, sesat la gak dgn aku yg tak print map, and dok berharap kat Kodeng, rupanya Kodeng pun tak pernah pegi. AKhirnya, terpaksa la tuan rumah dtg rescue..:P

Then, rumah sepupu Mama kat Bkt Mahkota. Seronok pegi open house kat Bkt M.ahkota, 80% of all cousins and second cousins were there. My uncle had a nice new area for us to hang out, siyes cantik. Although there were problems with the caterer, we all puas hati dgn satey last minute yg sedap and of course their home made cakes, addeeh so sinful!

Suka nengok all the pics, and below are two of my fav pictures. The remaining crazy acts are in my FB :)
Sunday, as planned, I had few cousins and second cousins came over to my house for lepak session. It all started with me urging Alif to come and visit as he had not been to my new house, then he requested me to prepare the cream caramel while ALbi plak requested my mixed fruit pudding. Just a simple reason to chill out at my abode la. So, what were supposed to just be a tea session with puddings turned out to be a full makan session. Aku pun tak tahu mana aku dpt energy masak semua tu (alone ya!) while B catching on his sleep sbb baru abis shift pagi. It was worth the time and energy spent, seronok melepak2 walaupun malam tu semua dah mengeluh2 sbb Monday dah kena keje..rasa macam tak cukup2 weekend haha.
Tu je la update. Friday ni ada another Raya gathering for my department plak. Am so looking forward to this weekend (rasa macam kena keje je Sabtu) to catch up on my sleep..yeah, never ending punya impian tu. See u people later!



7 comments:

mamacrocs said...

percaya tak dalam bebanyak gambar aku enlarge gambar makanan...nampak sangat kan...amy minta resepi fruit puding....sangatlah menarik, kalau dekat kompom ngko kena buat siaran ulangan

Amy said...

Hahah Intan sabo je. Senang nak mampus buatnya..sambil pejam mata leh buat. Ok nanti aku free aku email ko recipenya. Aku tengah buat tutorial slide utk sorang kawan yg nak belajar cara upload gambar kat blog ni ;P

Arena said...

Sis, hahaha semangat memasak tuh. Gambar cousins ramai2 tu pon happening hehehe.

Amy said...

Che Na - Mekasih masih sudi meng comment, dah tak ramai singgah sini dah :) tapi den tetap update je la. Tahnya bila dah gather ramai2 tu semangat memasak tu ada datang. Bila takde semangat, somi den makan nasi lauk beli je :P Sabtu malam ni ada lagi upacara beramai2 bersama uncle and aunties..chaiyok chaiyok!

mamacrocs said...

hahh ada makan-makan lagi..mak cik tensen-tensen lapar lagi...anyway blog ngko ni dah seminggu wei entry sama gak hapdate-hapdate mana boleh tuk guru tak hapdate

Anak Daddy said...

Kak Zah still looks stunning!

Amy said...

Intan - Haha, takde update apa2 la beb. Nothing interesting.

A.Teh - Tu la, cantik kan?