Wednesday, December 23, 2009

Of weddings and gatherings..and craps

Hola..

Berjanji dgn satu couple ni saya akan update blog hari Ahad yg lalu..tapi janji tinggal janji. Rabu baru ada mood nak update. Saya agak moody sekarang..moody dgn keje (sangat), moody dgn handphone, dan moody dgn kereta saya itu. What happened?

Friday - 18/12 : Went out for lunch with Yasz, Kak Dilla, Jue and Jaja. Thanks Yasz for arranging this. Lama gila tak jumpa Jue and Jaja. Nothing changed, they are still chatty and funny. Owh baru perasan, takde sessi bergambar langsung..isk. Yasz and Kak Dilla went back earlier (selepas puas makan nasi daun pisang in Nirwana and dessert di Delicious). Jue, Jaja and me continued by going for a foot massage kat Thai Odysse.y. Memang about time, I really needed that. Pejam mata je 1 hour tu, sakit tu sakit gak kat tempat urat yg memang sakit :).

Lepas tu yg incident handphone ni berlaku. Went to the toilet, took out the phone from the pocket and masa nak letak dlm bag, slipped out of my hand. Terkezut. Immediately took it out from the bowl (seb baik bangsar Village punya toilet bowl putih berseri berkilat) and I took out the battery, ingat2 lupa apa B citer masa phone dia pun masuk air. I made a mistake. Lap2 lebih kurang and I try on the phone balik (2 kali). HUGE mistake. Ada la bunyi2 getar2..bZzzTt. Terus aku off phone. Balik rumah, try lagi..confirm tak bleh pakai dah. tsk tsKk. So, pakai la phone lama B yg tak pakai memory card..sadis. Apa nak buek. Abis la segala numbers yg kat phone memory. Jangan marah eh nanti2 bila aku minta balik no phone korang. After that, berangan la nak beli phone baru dgn duit bonus B.

19/12 - Siang tu ada two weddings. One in Shah Alam, my office colleagues and one in Kelana Jaya, Tiyah's best friend and Tiyah jadik pengapit.
At night, as planned, sessi berjumpa cousins and second cousins di IKEA. We had fun. Mula la merapu-rapu ambik gambar haha. Sepol is getting married after Christmas, reception dia kat Perlis on 2nd January and we will all be going, adik beradik Mama, us cousins all. I can't wait. Dah la lama tak balik Perlis. Seafood and Padang Besar..here I comeee :))
Semalam, hantar keta gi workshop sbb keta saya tu buat perangai..dah jadik few times, keta jerking ke depan as if tekan minyak sampai ke lantai. Kalau tak tekan brake, confirm sondol keta kat depan. Memula ingat plug apa tah, dah bayor Rm200 plus for the two times I sent it to the workshop (including kat Kuantan) and semalam katanya gear box dah rosak..total damage? Rm1800! Campur that Rm200..2K la jugak. Hampeh..maka berangan beli handphone tu dipostpone la dulu. Dem. Sekarang faham naper saya rasa macam crap? Ayah kata keta tu dah 7 tahun baru nak buat perangai, kira ok la. Haiyaaa..tapi saya tak suka kena spend banyak utk keta nasional ni..tak suka, tak sooooka.

Betul ke keta ni tahu kalau kita tak suka dia? Lagi2 kalau kita cakap dlm keta tu kata tak suka dia, dia akan merajuk :P. I've always had this love-hate relationship dgn this car. Dulu ada keta Honda, aku sayang gila. Sooooka sgt, dgn leather seat dia..nyaman! And bila keta ku dicuri, Ayah agak marah ler..tapi dpt la duit insurance. And last2 dia belikan I.swara ni and from the start, aku mmg tak suka. Tah la..dok rindu kat keta lama kut :P. Aku buat2 la suka je sbb nak beli sendiri mmg tak mampu la. Orang dah bagi, kira bersyukur la kan. Bleh la gak bawa pi keje and drive jumpa kawan2.

The whole day semalam rasa gloomy je. B ajak minum petang sebelum dia masuk keje pun aku takde mood, nak cepat je balik rumah. Kononnya the sooner I get away from the car, the better I would feel. Knowing that I'm not in a good mood, B called. Terus aku rasa lagi sedih sbb dia tak bersalah apa pun, tapi dia dok pujuk aku suruh cool down. Aku ni jenis risau takut duit tak cukup. Berangan nak beli macam2 bila dah dpt bonus, akhirnya abis ke situ je. B kata 'Ada je duit, cukup je..awak tu yg risau sangat'..kena la aku duduk 'diam-diam' barang sebulan dua ni..tokleh joli-joli. He is my pillar of strength, thank you B. We've been through a LOT, and dah lalu dah zaman susah2 bersama, senang2 bersama. Masa kumpul duit nak kawin dulu pun, pernah kitaorg berjumpa duduk kedai mamak, makan roti kosong dgn ais kosong je. Tak kisah, janji dpt berjumpa..haha.

Ok, asalnya konon aku takde mood nak update, nak letak point form je..sudahnya? Satu karangan jugekk. Selamat bercuti panjang kawan2..dlm bersuka ria tu (ada yg sampai ke Paris tu..jeles jelesss), ingat2 la kat kawan korang yg satu ni yg kena keje Sabtu dan Ahad ni. And you said your life sucks? Look at me! :)

9 comments:

Konot said...

your life mana ada sucks... itu benda2 kecik jer tuhhh.. sabau eh?

Zetty said...

awww...sungguh cute cerita kedai mamak tu hahaha. demi cinta agung tu!

Amy said...

Konot - laju hokayy comment, baru je post :). tengah bersabau la ni, mood sudah ada ok sket. :P

Zetty - Aku akan forever ingat time tu. Gila berjimat ler..ye la nak kawin sesama, takkan nak biar dia sorang je susah, kitaorg tak kaya huhu :).

Silent Scribbler said...

Kak Amy, cam best je food massage tu. :-) don't worry about the money yeah, you will make do ye and your rezeki will come. You can't trade money for love, that's for sure! Your hubby is so sweet! :-) p.s: the 'couple' you meant is not us kan? he he he he. -mrs sadry-

Amy said...

Sha - Hiih foot massage la, bukan food massage..walaupun realitynya berkilo2 food masuk hari tu haha. He is like that la Sha, I'm the one yg selalu worry, dia yg selalu chill and relax..ada masalah pun cam takde masalah je dia tu. Eyyy, you and sadry la the couple tu..haha. Tak mo ngaku plak dia !

Linda said...

Niicceee one...Amy..

Sometimes we fail to see the true happiness is right in front of your eyes...like, you..you have Zul, I have my cik Nuwen...

we are happy kan?

Amy said...

Thanks Linda, betul..betul. Dugaan kita berbeza kan? But He compensated with other things. Yer, saya happy :)
p/s Bila nak sms your number ni?

pijah said...

keta tu nak manja2 tu. dia tau ko dpt bonus :p

Amy said...

Pijah - Tu ah, dapat dia taram bonus aku dgn zul..ampeh punya keta! :)