Wednesday, January 20, 2010

Swensen Night Out with the Ladies

Update hari2 nehh..impressed tak? :)

Had a gala time last night at S.wensens, Subang Parade. Makanan dia ok la, but with the price, aku rasa lagi best spent kat Italiannies or TGIF kut. Takpe, takpe dah tahu..next nak try March.e plak.

There were 9 of us, Kodeng, Rosnah, Norzie, Zied, Yasz, Linda, Kak Dilla and surprise, surprise, Rinayati. Lama sgt tak jumpa dia. I think our table was the loudest kat situ. Org lain toleh2 when we burst into laughter hahah. What do you expect kan? :)). Here are some pictures taken last night.
Pastu kalau tak ngeteh tak sah. Kodeng, Zied, Linda and Yasz had to leave early. It was already 9.45pm. So just Rina, Rosnah, Kak Dilla, Norzie and me pegi D.ome to sambung our borak session. Dapat la dlm sejam lebih. Tu pun last2 kena balik jugak sbb org D.ome dah nak tutup kedai :P

Rina and me were in the same car as I was supposed to drop her at her sis' place. Masa bayar parking, aku confident je hulur RM5 sbb selalunya mmg tak lebih RM5. Terkejut beruk aku bila dia minta RM13.50!..tapi aku tak tanya banyak sbb I thought semua org kena camtu (lagipun it's already 11.30pm, badan pun dah letih). Rupanya bila dah balik and ber sms and ber FB.. rupanya kena charge lain2 :

Me - 7.10pm - 11.20pm : RM13.50
Norzie - same time with me : RM5.50
Rosnah - 7.30pm - 11.30pm : RM4.50
Linda - 7.35pm - 10pm : RM2.50
Yasz - 8pm something - 10pm : RM3.50

Kalau korang, tak marah? Bukan aku jealous kawan2 aku bayar sket je, tapi geram dgn parking system tu naper charge lain2? Padahal sama2 parking kat basement. Anyway, I've lodged a complaint with the Management at their website. Tengok la apa feedbacknya. I doubt they will return the money tapi aku tak nak diaorg sesuka hati je charge. So if anyone of you nak parking kat S.Parade, just make sure ratenya betul la. Bukan unreasonable macam aku kena.

B is going back to Pahang this Friday, aku plak tak dapek nak ikut coz ada exam this Saturday. Jadik single wife lagi la nampaknya.. Aje, Kodeng..tak berminat ke nak mai tido kat rumah aku temankan aku :P

11 comments:

Konot said...

sonoknyer huhuhu...

just in case u hv gathering in kl... invite aku okeh??

dillazag said...

Amy,
aku kena RM3.50 je. :)
Apa-apa pun, jangan serik organize lagi, ye cik kak.. :)

Amy said...

Konot - harus la ada gathering kat KL gak utk yg bekerja di KL macam aku :P

Kak Dills - hangin saya kak..RM13.50!

izreen fara said...

babe - next time you just pay pakai touchngo aje. much less complicated

Amy said...

Izreen - Probably kan? Ada je card touch n go tu dlm keta but yesterday I travel naik LRT and hence, the card ada dlm beg. Since ada keta kat belakang time tu, I malas nak korek2 beg dan melambatkan keadaan. Lesson learnt!

mamacrocs said...

Milia minta resepi bee hoon hailam ...kalau ada gambar step by step lagi best he..heee

Amy said...

Recipe bleh bagi besok, tapi step by step tu ada susah sket..ces, ko buat aku lapor bee hoon hailam ler.

Uncle Lee said...

Hello Amy, I am impressed. Outstanding!
Chantek gambar and all the ladies, include you look very ahemmm, stylo Milo, ha ha.
You have fun, stay young and jagan lupa tu chili mera lipstick, Lee.

Amy said...

Hi Uncle Lee..thanks for dropping by again. Stylo Milo eh, I thought you would have forgotten all the Malaysian lingo bila dah duduk Canada for so long :P. Aiyark Uncle, spot on, I so lazy/shy to wear red chilli lipstick la Uncle :).

Mas Rahim said...

oit amy..ko single ke dis week?keje kaaa?aku ada je..calling2 je lah haha

Amy said...

Plan yg tidak menjadi kan Kodeng? Takde rezeki, next time la. Aje pun tak call, tak jadi la kut tu.