Thursday, February 25, 2010

Waterlemon story

I'm quite sure most of you have experienced this too.. tersilap sebut, contohnya nak cakap asrama, tercakap asmara. Apa lagik eh contoh..blur plak rasa.

I had lunch at this one restaurant, which I swear I won't go again. The price is ridiculous, well for the quality of food la. Aku tak kisah mahal kalau sedap. Ni dah la tak sedap, caj mahal2 utk nasi goreng yg ada 2 ketul udang sebesar syiling 20 sen, ayam sket pun takde, nasi tawar. So I was feeling a bit geram dan tak puas hati and went to the cashier to make payment. My face was like, ermmm muka eksyen (Tiyah, Rosnah, Intan Lily and Sandra tahu sgt la muka yg aku buat nih)

Me : Nasi goreng nenas and..waterlemon juice
Cashier : Lemon juice ke?
Me : Waterlemon juiceeee (tekankan suara dgn muka yg lagi bengang, apsal la cashier ni..)
Cashier : Oh ok..

Lepas bayar and kuar dari kedai, baru aku realized --> Watermelon la Amy, bukan waterlemon. Bingaii! Buat malu je, dah la buat muka eksyen. Cakap tembikai je la senang! :))

Selamat bercuti hujung minggu yg panjang!

13 comments:

mamacrocs said...

tak pe amy aku kompom cashier tu pun tak perasan coz nerbes tengok muka singa lapar ngko AUMMMMMMM makan budak he..he..

dillazag said...

hahahahaha
tu la.. jangan marah marah.. kan dah tershashul..
hihihihihi

Konot said...

muahahha.. nak marah.. termalu plak... nko niehhh! hehe

pijah said...

waterlemon juice kurang maness satu! :p

Silent Scribbler said...

Kak amy... kelakar lah cite ni. :-P Tapi kalau aisha jadi kak amy pun geram. Dah lah tak sedap mahai plak tu... apa kes...

Amy said...

Intan - Haha, lepas kuar kedai aku senyum sorang2 :P

Kak Dills - Haha, tapi siyes tak sedap. Sakit hati..hehe.

Konot - Tu ah, sure cashier kata 'Kekwat kakak tu, nak speaking pun berterabur' haha

Pijah - CUbittttttttttt.

Sha - Tu ah, pastu sendiri termalu :P

linda said...

got waaat waterlemon juice.. air lemon la tuuu...

Mas Rahim said...

hahahaah aku tergelak hoccay;-)

aishah said...

hahaha klakar la..
mesti budak tu takot nak tanya lebih2
aku penah cakap dudur burian.

Amy said...

Linda - Hik hik

Kod - Gelak yerrrr, bila nak update blog tuh!

Aishah - Tu ah, malas cashier tu nak layan agaknya...dudur burian pun kelakar weh..:))

Alfian_Troxion said...

hehehe. takpe... honest mistake ... kita oghang melayu, so kadang2 tershilap cakap omputeh :D

anywayz, kedai mana tu Amy? Nanti senang sket supaya aku tak pergi :D (Kalu takleh tulis kat sini, tulis kat my blog :D hehehe)

Maff said...

Ya Allah!!! Hahahahhahaha...

Amy said...

Jawa - Nanti aku tulis kat blog ko, haha takut aku nak tulis sini.

Maff - Hik hik :)