Monday, March 01, 2010

The JB weekend

So, how was your 3 days break? I can describe it in 2 words - TAK CUKUPPPP! :)

Friday was spent doing nothing. N.O.T.H.I.N.G. Aku sorang2 je kat rumah, B keje. Tak tau la sbb aku takde mood dari Khamis yg affect my mood on Friday ke, tapi mmg malass sgt rasa. Lepas Subuh, and tengok B gi keje, I logged on to FB, click sana, click sini, watch TV and then by 9am aku masuk bilik balik and sambung tido sampailah B call at 12pm tanya aku makan apa, bleh? Baru le aku bangun dari katil and pegi depan TV balik and the lepak continues sampailah Tiyah sms kata my bro will be coming with sis in law and the kids. Aku bersiap2 lepas Asar and went to my parents to meet the kids.

Went to P.yramid with Tiyah that night to buy wedding present and also to meet my cousin's gf. Terserempak dgn Ayu Ihsan and kids. Baru la dpt tengok Amirah, Taufik and Sarah 'live'. Amirah was so polite, Taufik so handsome and Sarah cute tapi Sarah nangis nampak aku, dia terkejut kut tengok besonya Auntie ni :P

B and me woke up a bit late on Saturday morning tapi dah congak2 masa, and we feel that elok je la sampai JB by 2pm sbb bleh check in pukul 2pm pun. Gerak dlm 9am lebih, ingat kut jam tapi jln clear kat exit Seremban and PD. Sejam dah sampai Ayer Keroh padahal masa pegi wedding kat Melaka last 2 weeks, it took me nearly 2 hours to reach Ayer Keroh. Makan and minum lebih kurang (sejam gak la) and we arrived JB before 1.30pm. Just try my luck to enquire whether we can check in and the receptionist kata in 20 mins time. Yesza.. pi minum kat one cafe belakang hotel and we checked in. Hotel 3 star je, near Danga Bay.. bleh la.

We arrived at the Hall ngam2 sama dgn pengantin..cuaca di JB sama je panas dgn KL, fuhh berasap. Tahan dan sabarkan je la. Lepas makan, we proceed to D.anga Bay as B nak jumpa kawan dia and aku nak jumpa kawan aku. While waiting for my friend to arrive, B's friend called another friend and they decided to meet elsewhere and tinggallah aku menunggu kawan aku dlm kepanasan. Bila dia sampai aku terus tanya 'Kat mana fast food dan tempat beraircond?' hahah tu dah kes tak tahan ler tu.
And so we end up in B.urger King borak2 sampai dah 6pm lebih and aku minta dia hantar aku balik ke hotel. Badan dah lesu and I'm in need of a full blast aircond to my face. Lega. Lepak2 baca buku citer and B only came back around 9pm..amboihh seronok dia berjumpa kawan2 lama. Tu la, org suruh bukak FB dari dulu takmo..sekali bukak..dapat jumpa kawan2 lama, aku yg kena tinggal dlm bilik sorang2 uhukk..bagi chance la kan. Diaorg ni dah 17 tahun tak jumpa.. pergh. Gambar ni aku cilok dari kawan dia punya FB.

17 years ago (join rugby, don't play play ahh :P)
17 years later, geng2 Teknik Kuantan yg ada di JB

Ahad pagi, we all pegi rumah cousin B kat Pulai and after that singgah R n R Machap to meet one of his friend again, ambik brg. Keadaan sgt panas time tu sampai aku dah tak tahan and sms dia ajak beransur haha..sembang dgn kawan tak ingat dunia ehhh?

And seperti yg dijangka, puteri lilin pun mendapat la migraine dgn jayanya and she was cranky all the way back. Suami halakan 3 lubang aircond ke arah isteri dan suami hanya merasa 1 lubang aircond pun belum dpt menyejukkan hati isteri. Sampai rumah, mandi, tampal koyok kat dahi, makan ubat, pasang aircond dan tido..baru lega.

This weekend outstation lagi, ada keje kat Kuantan. Wish me luck with the superhot weather there!

15 comments:

Linda said...

Which one is Zul?

Wiken lepas aku kejaa...jeles seh ko bejalan ke selatan!

Konot said...

aku pun senang migraine kalau panas sgt! tensi okeh!!

and yes.. amirah anak ayu sgt sopan santun kan? camner la ayu train budak tuh!

Amy said...

Zul yg atas sekali, paling kiri..haha di mata aku, dia nampak cute jek :P. Takyah jeles la Linda, penat dan panas..a combination that makes me cranky.

Konot - yes, ada geng. Zul kata dia tak pernah dengar org migraine sbb panas :(. I hope he reads this hehe. Sangat la sopan Amirah tu, dgn senyum, dgn salam cium tangan. Taufik was engrossed main game tak silap aku sampai aku tegur baru dia dongak tapi dia salam gak. Hehe.

Anak Rina pun..kenal kan Rina Arshad? Dia punya daughter and son masa we all makan duduk diam je, aku tanya apa pun senyummm je.. senang sungguh hati menengok. Haha tapi Rina kata depan org je camtu. Ey, kira ok la kan..

mamacrocs said...

kalau ada portable aircond dah lama aku suruh zul beli....tu lah pasal sapa suruh ngko duduk kat amerika kecik-kecik dulu, siap bergayut kat pintu airport tak nak balik msia (buruk perangai amy!....zul back up, back up) kan badan terkejut sampai sekarang ;))))

Amy said...

Intan - Kalau ada, dah lama aku beli banyak2 buat stock wehh. Aku tak le bergayut kat pintu airport tapi mama kata masa dlm flight balik ke Malaysia, aku nanges cakap 'Nak balik (ke US)' Haha. Denial betul.

Azrul said...

anak aku sopan gak (puji anak sendiri la plak). tapi bab duduk diam tu susah sket la. aku rasa sebab budak lelaki kot.

Amy said...

Azrul - Aku punya stended kalau mak ayah suruh salam, and dia salam kira ok la dah tu..:)

Anonymous said...

Have I told you that Ed tu ruggers. He also has the pakai baju belang pics. Which I also found cute. Arggghhh freaky..hahahahha. \

cekna

Alfian_Troxion said...

betui2 panas sekarang iya. sib bek aku takde migrain macam kau :D tapi still, naik pulak ruaman2 di belakang leher...

adakah ok jika gomen buat cloud seeding sekarang? dulu nak lawan jerubu... skg ni, kot2 ujan leh kasik suhu turun sikit (Banyak) ke? :D

anywayz.. Good luck in Kuantan iya :D

Amy said...

Che Na - Kalau dah laki kita, eveyrthing pun rasa cute. Well not everything la. Haha..tapi yeah, aku suka tengok gambar2 dia kat sekolah dulu..to see pictures of him before he knew me.

Jawa - Terseksa ok ada migraine camni. Macam puteri lilin..tokleh panas sket. To think of it, yeah aku pun ada rashes kat belakang leher ni. Dok wondering why, heat la kut.

Aku mmg rasa aku akan kepanasan di Kuantan nanti..haihh. Aku dah pernah tangkap satu student bawak toyol kat Kuantan before this, adakah akan berulang?? Wait n see :)

Linda said...

Amy, aku suggest ko belii portable fan yang ada water spray tu...sangat useful time panas cenggini...Cik Nuwen's cant-live-without tu..:)

Amy said...

Linda - Please ckp kat mana ada? I don't think I can take it anymore la sampai dah ada rashes ni. Kalau nak cari2 area uptown/downtown aku takde masa dan malas nak kuar malam jauh2. Pasar malam biasa kat umah aku ni jual ikan2 dan sayur2 je, dan makanan.

Zetty said...

aku agree babe, weekend memang tak pernah cukup. mcm bila esoknya nak start keje after long weekend mula la mcm meroyan where-have-the weekend-gone!

by the way, kot ada baju yg siap ada aircond kat bahagian dalam nya...aku akan beli 10 ok.

sangat panas!

Linda said...

Kat The Curve ada...kat bazar juai² tu...cari kat tempat toys..RM20 je..

Amy said...

Zets - Kan? Tu mmg idaman aku ler ada aircond kat dlm baju. pastu dah alang-alang, buat aircond dlm tudung skalik, confirm laku!

Linda - Curve eh? Ok will check it out. Thanks!