Saturday, June 19, 2010

I'm back, people!

2 minggu kan tak update? Tahu2 je dah tukar template. The template design is so easy, only a click away..puas pilih background picture, berkenan dgn gambar pantai (no surprise there, kan?) tapi outcomenya nampak langit jek..bahagian bawah tang pasir pantai langsung takde, macam blogger potong. Hmmmph. Nantilah 2-3 hari lagi nak pilih background lain, yg daun2nya/gambar2nya focused on top of pictures rather than bottom.

Had my farewell last week Friday in KJ. My last day at work was last Tuesday (15/6). I spent the morning in KL then lunchtime terus gerak ke KJ jumpa kawan2 kat sana. After clocking out for the last day tu, pegi minum2 dgn my team mates and dept mates. So bawah ni combination of pictures during my farewell and minum2 tu.

Perasaan? Sedih la jugak especially saying goodbye to team mates in Kelana Jaya. Menitis gak air mata (typical of me la, ratu air mata!). Masa farewell tu, time nak bagi ucapan macam ada lump in my throat..baru sebaris je cakap dah tak bleh cakap. Then makan2 apa semua, bila aku bukak hadiah, sekali lagi aku terharu sbb my team mates buat this pictorial memoir with my name on it 'Amilia 2008-2010' with pictures of our bowling and fishing and graduation event. I'm a sucker for memories.

Now, am enjoying my jobless moment to the max. I have till 11 July to meronggeng. Cumanya bila dah malam melayan bola sampai 2.30am, you'll find me getting drowsy the first half of the day :P..so apa2 appointment memang after 2pm haha. Hari ni dah masuk hari ke 4 aku melepak kat rumah. First day tu pun, my bffs Sandra and Aje dah came by to my house. Had lunch, and then tea with them. Sempat snap gambar desserts je. Gambar Sandra and Aje aku cilok kat FB.
Then yesterday pun Aje came again when I invited her for pisang goreng Raja coz she really love it heheh. Today, will be meeting friends from my Uni years, insyallah Aje, Norzie, Kodeng, Aida, Alin, Linda, Julie, Myza and Ted. Pretty exciting, nak dpt jumpa My and Julie mmg agak susah nak banding dgn yg lain coz faktor tempat and Julie pun ada anak kecik. Yg bestnya Ted coz I haven't seen her for years! Last jumpa 2001/2002 I think masa we all sama2 di PTD camp di Kedah (sakit jiwa bila ingat pasal PTD, arghh takde rezeki hehe).

3 more weeks to go to start a new job and practically my weekends are pretty much full with activities dah, nak balik kpg, nak tengok SATC II, pegi Singapore, lunch date with Laila and Sandra..tahu2 je dah start keje baru. Bukan senang kan nak dpt rehat lama macam ni. So kalau nak ajak aku jumpa2, weekdays masih free la..just let me know earlier.

Ok, I guess I'll stop here and will come back soon. Have a nice weekend and happy father's day to you out there. Cherish those moments while you still can!


8 comments:

Silent Scribbler said...

Welcome back! Update pun. Ingat dah retire dari blogging dah. He he he he. Enjoy the rest of your remaining days off and good luck for the new job! :-)

Amy said...

T.Sha - Tq my dear..hehe not to worry, won't be retiring so soon :)

-M-E- said...

Ehem... ehem... ehem... ehehehe ;)

Amy said...

Heheh M.E..naper?

Linda said...

fuuhh...rasa macam membaca blog di awan biru...hehehehe..

takdak rezeki la nak jumpa kat Curvey...kena beli keta baru la gak ni.. :(

p.s - Apa kena mengena gathering kat Curvey ngan keta baru..hahaha

Amy said...

Linda - Ada, ada. Bila beli kereta baru nescaya semua tempat gathering bleh pegi hehe.

Alfian_Troxion said...

kau ubah kerja ke mana Ami? btw, aku seronok tengok gambar yang corner kanan paling bawah. portion nasik bungkus dia nampak cam banyak gilos!!!! nyum nyumm...

anywayz, selamat melepak semepena menanti kerjaaa :D

Amy said...

Jawa, back to my old company la. Just doakan I make the right decision ok? Nasi lemak dan nasi goreng makcik tu mmg antara terbaeeekk di KL. Dem, I miss them.