Sunday, August 08, 2010

08/08/10

Dah seminggu lebih tak berupdate..plain lazy.

I'm karaoke overdosed. Met a friend, Lenny who came all the way from Terengganu for work last 2 Fridays and karok with her brothers and my sis. Most of the time it was her brothers and my sis singing and we were just catching up. Tak puas2 borak. The next day, went to Nilai with my sis and cousin. Nothing much, just tengok2 barang and adalah a few purchases. Last Sunday was spent with my family as Abang came for lunch, and dia ajak karaoke and so, we (my sis and I) obliged. It was fun. Then later, my uncle and family came for dinner.


The last 1st August was my house's 1st year anniversary. Jadi sempena menyambut anniversary, I bought (excuses la kan) few new things/decorations. Mama pun dah siapkan table runner yg aku minta jahitkan. Dan juga langsir dapur yang baru. Bila nak gantung tak tau, harap2 before Raya, I'll get to it.

Talking about Raya, this year I decided tak nak susahkan diri sendiri buat kuih raya macam tahun2 sudah..dgn oven yg ting-tong tu, lupakan je la. Malas nak stresskan diri..beli jek la. Dah order dan dah bayar sesiap...maka saya tunggu je la kuih raya siap. Habis cerita.


Baju raya you ask? I have a few kain yg dah menjadi baju kurung dan belum pernah dipakai, maka itulah baju raya saya dan kemudian akan menjadi baju keje. This year I think I really took it lightly..tah kenapa.

Owh lagi satu. Patutnya bulan ni ala-ala bleh berhibur/enjoy dgn duit sbb dpt gaji dari previous company dan current company. Sudah berkira2 dlm kepala ni apa mau dibuat dgn duit yg ada extra tapi ehhh tetiba kereta buat hal..dan kena ganti gearbox baru dan melibatkan RM1K lebih..waduhh, hancur dan lupus semua angan2 di dalam otak. Kapushh. Bersyukur la ada rezeki lebih buat keadaan terdesak begini..kata2 memujuk hati la..tapi jauhhh di sudut hati, iskk "RM1K tu bleh buat beli macam2!" Redha jeklah.

Time2 ni mula la rasa nak sambar kereta baru, tapi pening2 lalat plak nak cekau duit deposit kan? Elok2 dah tak yah bayar keta (both Zul and me), sanggup ke nak ada monthly commitment balik for car? Something to think about and we are taking our own sweet time.

I would like to take this opportunity to wish all Muslims 'Selamat berpuasa' dan semoga ibadah puasa kita diterima olehNya. Take care, you all.


10 comments:

Arena said...

Salam Amy,

Kalau kereta buat perangai, wajarla sangat difikirkan utk ganti lain. Bosan nak berhutang balik, macam aku dulu masa nak tukar kereta sekarang. Tapi, peace of mind tang takde rosak dan sangat2 selesa tu bagus difikir jugak.

Mr Noble said...

apsal org zaman skang suka karaoke aa? nak masuk 'jangan lupa lirik' eh?

Amy said...

Che Na - Baru je last year ngabiskan (licinkan) ASB utk renovation rumah. Rasa tidak mampu nak cekau duit deposit kereta plak. I might take a longe time before I decide, or when the car buat perangai lagi, whichever comes first ler tu nanti hehe
Mr Noble - Hahah hey lama dah la tak pi, setahun bleh kira dgn sebelah jari. Just for fun with family and friends je.

mamacrocs said...

Runner Coffe table adalah sgt cantek n very the English....aku adalah jeles

tina_bakes said...

amy! I have the same little cookie jar tu :) but the plates and lelain in the same pix you beli kat mana? jom kita pi shopping! :D

Amy said...

Intan - Heheh aku beli kain jek kat Nilai, pastu apa lagi..suruh Mama buatkan table runner..hik hik

Tina - Ye ke? Ada this one shop in Nilai sgt cute la tin2 dia, ada tin cupcakes which I think you would love. Jom lepas Raya we can go together :)

Zetty said...

puan amy puncak jalil,
sila update blog.

terima kasih.

Alfian_Troxion said...

lama tak drop by kat sini :( takde mood pasal phd tak siap2. anywayz... selamat berpose kepada anda juga wahai Amy... :D

Anonymous said...

Zetty - Haha I'm getting there, friend..getting there.

Jawa - Thanks for still dropping by wehh. Ala, kayuh slow2..u'll get there. Selamat berposa to u too. Kem salam Shazwan.

Amy said...

Ler tertekan anonymous :)