Thursday, July 29, 2010

Something to ponder on a Thursday morning




Cuba bagi satu alasan logik kenapa motor ini harus ditinggalkan di pam ini (tanpa aktiviti mengisi minyak) dan membuatkan orang lain tak bleh isi minyak?

a) Kad kredit offline, jadi kena gi bayar kat dalam (Apa kes isi minyak motor pakai kad kredit?)


b) Memula nak isi minyak, pastu rasa nak buang air (Tak bleh park motor tepi dulu ke?)


c) Nak beli barang/nak cucuk duit kat ATM sebelum isi minyak (Tak bleh park motor tepi dulu ke?)



Anda memang terror kalau dpt bagi jawapan logik yang aku tak bleh nak sangkal. Silakan.

Heard the news about parents yg tinggalkan anak dlm kereta, sbb buat urusan lain walaupun sekejap sampai kereta kena hijack dgn orang lain? Kelalaian kah, or just plain bad luck?

8 comments:

aisha said...

sbb dia rasa dia bawak jaguar bukan bawak motor.. so, dgn harapan semua orang akan nampak keta jaguar dia la kak amy... hehehe..wah.. update!!! hehehe..
by the way, orang yg tinggal anak dlm keta tu sedikit tak der pemikiran kot.. dah la tak kunci..sungguh tak senonoh..

Mr Noble said...

salam,
saya penah isi minyak moto 3ringgit lebih pakai kad kredit, siap dpt rebate 2% lagi :D

Amy said...

Sha - I misssss u bebehh. Tq for still coming here. How are u? Eh dah tengok Despicable me? Best tak?

Mr Noble - Tq for coming here :)). Serious ke bleh swipe RM3? Hihi

-LaiLa- said...

Definitely kelalaian. In australia you get prosecuted for leaving your child in the car. Lagi satu i geram sgt2 kalau tgk org bawak motor tapi anak2 semua tak pakai helmet. Sayang nyawa sendiri ajer ker?

Mr Noble said...

ur welcome :D
tp bukan kat kaunter, swipe kat pam :D
btw, kad kredit ni ada minimum transaction ke?

aisha said...

of course la dah tgk kartun comel tuh.. sila la tgk ek..sgt best!

Linda said...

Amy..ada gak keta buat camtu..lagi *toot*...

lepas habih isi minyak, bukak pintu keta, bawak turun anak² masuk petrol station's convenient store...abih orang ramai yang berderet tunggu turn nak isi minyak ni, dia boley buat derkk jer...

ada bini dalam keta tu jadik tunggoi..tadak guna..pi la alih keta tu dulu ke tepi ka..baru masuk convenient store tu...

-Hamba Allah yang pernah terkena dgn malaun tu..

Amy said...

Laila - Teruk kan? Dah jadi apa2 baru nak nyesal.

Mr Noble - Rasanya kalau kat shopping complex macam ada la minimum purchase before you can swipe. I tak pernah lagik la swipe under RM20. Rm30 ke atas pernah :P

Sha - Aduih teringin nak tengok ni. Ahad ni or Monday nak cuba la sebelum puasa starts. Tah ada lagi ke idak movie tu

Linda - Sgt sakit jiwa kan? I tak kisah sgt if the parking lots are full and if they really nak isi minyak. Kadang2 tu ada yg just buat parking je, bukan isi minyak pun. Tapi if motor, isi or not isi, due to the size of the vehicle, u could just park anywhere else apa..perlu ke nak biar motor kat pam? Really pissed me off..