Friday, September 03, 2010

Iftar gathering

Tinggal less than a week je lagi kita nak berpuasa kan? Kejapp je rasa.

I had Uni friends coming over to my house for iftar last Tuesday. It's potluck style jadi tuan rumah tak la letih, cuma sediakan rumah je. Ada nasi goreng, koay tiaw goreng, satay, pizza, brownies, kuih pelita and others. Yg penting, we had a great time catching up and budak2 pun seronok main bunga api.

Will be having iftar with another set of Unimates today at Emp.ire Subang and another session this Sunday at Tony Ro.mas. Next week dah nak kena packing baju. My parents, sis and my bro's family pun akan berhari raya di Pahang. Seronok!

I hope there will be another entry before Raya..insyallah.

9 comments:

Mr Noble said...

pehh.. ramainya. cam time raya lak :D

Amy said...

Mr Noble - Haha raya nanti tak tahu lah, kena letak kerusi kat porch buruk tu gak kut :). Selamat Hari Raya to you!

Anak Daddy said...

Milia, why Pahang?

Amy said...

A.Teh - Zul punya kampung mmg kat Jerantut. Mama and ayah plak plan nak ke Temerloh on 1st day raya nak visit grandaunt, after that diaorg akan singgah kampung Zul, stayed the night then pagi raya kedua, all of us will head to Kuantan, mama punya adik (our MakLang) duduk sana. Stay one night in Kuantan then balik KL la.

Anak Daddy said...

oh ok. That explains. Kalau balik Perlis, jangan lupa singgah Santan ok?

Amy said...

Maybe tak balik Raya kut A.Teh as we just got back in July..insyallah next trip balik kpg akan singgah.

Arena said...

Wohoo, ko beraya dengan both parents this year?seronok tuh? Tak pernah terjadi pada aku..hehheh

Amy said...

Che Na - Every year aku beraya dgn both parents la sbb Pahang tu 2 hours apart je. Maksud ko beraya dgn dedua parents ada bersama eh? Pernah dah I think in 2005 and 2006 my parents came beraya di Pahang tapi balik hari la. This year tido di hotel near Zul's kampung sbb kat rumah Zul pun penuh. And then raya kedua we all (my parents, my bro and me and Zul) gerak sesama ke Kuantan plak visit my mom's sister. It's going to be fun.

dillazag said...

Thank you for having us, Amy sayang. I think the kids had the most fun - youtubing, main bunga api and simply being silly (in the case of Khaleeda and Erina)