Monday, February 21, 2011

Back to work

Kalau dikirakan, 7 hari je MC hari biasa. Campur weekend, kira 11 hari la berehat di rumah. So, you can imagine how 'excited' I am to go to work today. Busy gilos, tapi aku cuba la menjaga suara. Tapi tak dapek nak nolong, seronok sembang sambil wat keje. Tapi aku control tak jerit2, laung2 la.

Perut tgh sakit and pinggang cramp. Symptom PMS la tu. Jerawat pun dah kuar seketul kat muka. Ngadu dgn En Zul.

Me : Sakit betul la belakang ni
En Zul : Ye lah, dah start keje ari ni. Kalau dak seminggu lebih awak dok baring je kat rumah *sambil tangan mengurut2 belakang si isteri*
Me : Mana ada baring je? *jeling* Berlunjur jekk depan TV

Sentaps. :P

Weekend hari tu abang dtg visit aku dgn family. Dia offer nak masak lunch. Suka ler saya! Ajak parents and my sis sekali. Sedap gilerr. Tapi aku makan sup ayam dgn ikan sweet sour je la. Gambo soup takde dlm gambar ni, belum sempat letak aku dah sibuk nak ambik gambo.

Till then!

7 comments:

Izsha said...

Dear Amy,
Lambat baca cerita tonsil ni. How're u feeling? Harap dah sembuh sebaiknya. Nak tumpang tanya, bila kita nak tau that we have to go through the op to remove the tonsil? Like, snoring kuat sangat ke, ada rasa sakit ke etc? Got to advise my hubby.

Amy said...

Izwah - Ramai gak yg tanya aku. Erm for the past couple of years ni, bila aku sakit tekak (rasa tak bleh telan dan sakit), hulur tekak kat doc dia akan kata 'OOoooo besar tonsil you ni, tak nak consider for surgery ke? It would do you good' and the script repeated even bila aku pegi to different doc (banyak gak la 3-4 clinic in KJ and 2-3 clinic kat bukit jalil). Kiranya tunjuk tekak je selalunya doc sure bagi MC. Normal people if sakit tekak, tonsil tu akan merah dan bengkak sket. Aku ni bengkak banyak and susah nak subside bengkak tu. So bila tonsil besar/bengkak, it kinda block my airway, hence the snoring yg sgt kuat. Org badan besar cam aku ni mmg snoring la, tapi ni kuat gila. So after op, Zul kata still snoring tapi pelan je dah tak macam dulu. So if ada symptom2 tu and doc selalu sgt advise pasal getting it removed, then buat je la. I think, I've put up with it for the past 2-3 years and finally decide dah mmg time la.

Fina said...

So bila kau boleh ke kam heong nih?

Cosmic_GurL said...

Amy, I had mine removed last year and Im soooo happy i removed it! Cant remember the last time i sakit tonsil and flu and fever! i no longer snore too!

Amy said...

Fina - Kam Heong takmau ah, JM Bariani mau..5th March ok beb :)

Sherie - Iyer? I hope macam tu gak. So far, tido mmg rasa nyenyak dari dulu. But snore masih ada tapi tak kuat mcm dulu, kata my hubby ler.

Arena said...

Ko camner niw? Harap dah semakin sehat? The food looks yummy.Your bro offered to cook? Lucky you!

Amy said...

Che Na - Ok, aku dah okkk! Dah belasah makan segala. Semalam baru aku try pisang goreng, after 3 1/2 weeks. Pergh, syurga! Haha. Minum panas je aku belum berani, tah naper. Kalau dah bleh makan pedas segala, bleh je la minum panas. Tapi seriau hehe.