Monday, February 07, 2011

Preparing..mentally

Takde mende apa nak citer..tengah baca2, prepare mentally for the minor op this Thursday.. what not to eat after the removal. Nak kena stock up on jelly, ice cream, bahan2 buat soup. Nak pinjam kat mama la food blender :P. Bleh ke aku menahan tak makan pedas berminggu2 ni? OMG.

Korang jgn gelak la, aku mmg betul2 kecut perut ni sbb first time nak minor op dan first time kena warded, first time kena bius utk op la. Kut aku tak bangun dari bius camner? Ada ke org pernah tak bangun eh? Aduih pikir ngaruts jek.

Apa2 jadi, ckp kat Zul, kat family aku, kat anak2 buah aku, kat kawan2..aku sayanggg sgt kat diaorg. Doa2kan aku yer..TQ.

13 comments:

nadya.s said...

bius best babe.. mcm di awang2an.. syahduu... :)

insyaAllah everything gonna be alrite.

aku dah 2 X kena bius n warded. buang bisol kat kaki sekali and IBS masuk camera dalam perut..

Linda said...

Surely we will, beb!

Semoga selamat semua & dimudahkan urusan, speedy recovery too! Amin!

Konot said...

jgn pk ngarut2 beb.. insya allah semua will be alright? ok? :)

Izsha said...

Be strong Amy! Semoga sentiasa dalam lindungan Allah. Tapi best jugak kan dapat rest kat hospital instead of pergi kerja?

Nomee said...

You'll be orait dear.

Fina said...

babe, you'll be fine...takat tak makan pedas berminggu2 still boleh survive, kita pantang sama2 eh, aku balik from kedah kita layan kam heong ramai2 all out sampai cirit birit wehhh...

good luck with the procedure..kok aku ada kat sana buleh le aku datang visit, tapi takpe la...aku doa yang terbaik tuk kau..take care eh....muah muah muah...*hugs*

Amy said...

Thanks korang for all on the well wishes. Sayangg korang
Fina - sehari jek pun kat ward. Takpe, doakan aku dari Kedah je eh. Tu ah, it might take some adjustment on my side sbb suka sgt pedas2. Tadi pegi Giant stock up fish ball la, sotong ball la, crab filament la, pudding and jelly la. Biar betul ni je aku bleh makan..aduih chaiyok chaiyokkk.

Linda said...

Amy,Stok makanan di atas tu boleh buat kenduri steamboat after d operation lah..tak pedas, non-greasy & fun...!

Jgn lupa ajak!

Amy said...

Linda - Bagus idea ko! Apsal aku tak terpikir..teringat tempat kita makan ari tu. Yummyyy.

FicHiEk said...

insyaAllah..u'll be fine... :D

Amy said...

Thanks Fichiek..ko tau la aku ni, emo hahah.

Arena said...

Insyallah all will be well. Aku dulu masa kena bius suspen gak wei. Cam ko ler, takut tak bangun dah. Minor ops jek pon. Siap mintak mahap dengan Ed bagai. hahahha. Drama tak hengat. tapi no harm what mintak mahap dgn laki.Hahahha..

Amy said...

Nasib baik ko paham ke emo an aku. Minta maap tu ok lagik, kut nanti masa aku minta maap diiringi dgn airmata apa semua, tak ke meluat nurse tu dgn aku nanti. Wakaka.